Közélet

Jogerősen elmarasztalták a Lázár Jánost rágalmazó férfit

Jogerősen elmarasztalták a Lázár Jánost rágalmazó férfit

2012. október 26., péntek
Jogerősen elmarasztalták a Lázár Jánost rágalmazó férfit

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében jogerősen bűnösnek találta a Szegedi Törvényszék Raguczki Gábort, akit a Magyar Jelen című újságban megjelent interjúja miatt Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár Hódmezővásárhely korábbi fideszes polgármestere perelt be.

A törvényszék az első fokú ítéletet helybenhagyó pénteki döntésével

Raguczki Gábort

egy évre próbára bocsátotta, és kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére. Az ítélet szerint Raguczki Gábor a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal kisebbségi referense volt 2008-ban, és feladatkörébe tartozott az az év májusában megtartott nemzetközi zsidókonferencia lebonyolítása. A konferencia teljes körű szolgáltatására az önkormányzat képviseletében Lázár János polgármester vállalkozási szerződést kötött egy budapesti székhelyű céggel. A vádlott 2009 nyarán a Magyar Jelen című újság főszerkesztőjének,

Toroczkai Lászlónak

adott interjújában úgy nyilatkozott Lázár Jánosra utalva, hogy "volt tavaly májusban egy nemzetközi zsidókonferencia, amiből elég szépen profitált, mert az összbekerülési költség 2 millió 800 ezer forint volt, de 9 millióról írták ki a számlát. (...) Gondolom, ha ezt Lázár ennél a rendezvénynél megcsinálta, akkor a többinél is így megy". Az interjú 2009 augusztusában, majd 2010 áprilisában, az újság különszámában is megjelent Hódmezővásárhelyen és környékén több száz példányban. Akkor már a háztartásokba a választási kampány kiadványaként juttatták el a lapot a jobbikos aktivisták. Az ítélet szerint a bíróság igazoltnak találta, hogy Raguczki Gábor kijelentései becsületsértésre alkalmasak voltak, hiszen az átlagolvasóban a korrupt politikus benyomását kelthették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.