Közélet

Fidesz: arányosan többet adóznak a gazdagabbak

Fidesz: arányosan többet adóznak a gazdagabbak

2011. szeptember 14., szerda
Fidesz: arányosan többet adóznak a gazdagabbak

A Fidesz szerint teljesült a szocialista Török Zsolt vágya, hiszen az arányos adórendszerben aki tízszer többet keres, az tízszer többet is adózik.

A Fidesz-frakció szerdai közleményében hangsúlyozza, hogy a Fidesz számára fontos az emberek véleménye - még

Török Zsolté

is. Felidézik, hogy a szocialisták szóvivője szerdán azt mondta, hogy "a magasabb jövedelműeknek több adót kell fizetniük, az alacsonyabb keresetűeknek pedig kevesebbet". Hangsúlyozzák, hogy az arányos adórendszerben, aki tízszer többet keres, az tízszer többet is adózik. Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szerdán a nemzetgazdasági tárca előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magasabb jövedelműeknek több adót kell fizetniük, az alacsonyabb keresetűeknek pedig kevesebbet. Ez egyfajta visszaállítását jelentené a korábbi adórendszernek, ami progresszív, többkulcsos volt, és több pénzt hagyott az embereknél - hangzott el. Azt mondta, hogy a háromszázezer forint alatti jövedelműektől az egykulcsos adó jelentős összegeket vett el. Az MSZP szerint a többkulcsos rendszert, egy pótkulcs bevezetésével lehetne megvalósítani, ez a miniszterek és államtitkárok, és a hozzájuk hasonló "milliós fizetésekre" vonatkozna. Ezzel a költségvetési hiány is csökkenne, az embereknél is több pénz marad, és kevesebb megszorításra van szükség - vélekedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.