Közélet

Kósa Lajos: „Jövőre új alkotmánya lesz Magyarországnak”

Kósa Lajos: „Jövőre új alkotmánya lesz Magyarországnak”

2010. augusztus 20., péntek
Kósa Lajos: „Jövőre új alkotmánya lesz Magyarországnak”

A jelenlegi toldozott-foltozott alkotmány a diktatúra öröksége. Nem méltó hozzánk, jövőre új alkotmánya lesz Magyarországnak - mondta Kósa Lajos polgármester, a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtökön Debrecenben, a Szent István-domborműnél tartott augusztus 20-i ünnepségen.

A politikus emlékeztetett arra, a történelem kötelez bennünket, hiszen hazánk az 1222-ben kiadott Aranybullával az európai alkotmányozó nemzetek sorában az elsők közé tartozott. Kiemelte: az Aranybullába belefoglalták az ellenállás jogát, ami óriási jelentőségű, hiszen arra teremtett lehetőséget, hogy a rendek az Isten kegyelméből uralkodó királlyal szemben is felléphessenek, ha az nem megfelelően kormányzott - olvasható a Magyar Nemzet honlapján. A kettős állampolgárságról szóló törvény kapcsán Kósa Lajos kifejtette: a jogszabállyal államalapító István királyunk egyik testamentuma valósult meg. A törvény jelentőségét hangsúlyozva rámutatott, Trianon óta nem volt példa arra, hogy aki a magyar nemzethez tartozónak érzi magát, az állampolgári közösséget is vállalhatja, úgy is, ha nem él itt - mondta a polgármester.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.