Kósa Lajos: a Modern városok programban nagyobb szerepet kapnak az önkormányzatok

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A Modern városok program keretében megvalósuló beruházásokban a jövőben nagyobb szerepet kapnak az önkormányzatok – közölte a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter csütörtök este az MTI-vel. Tovább »

Kósa: a kormány minél előbb indítsa el a konzultációt a Soros-tervről!

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, hogy a lehető leggyorsabban indítsa el a betelepítési kvótával és a “Soros-tervvel” összefüggő nemzeti konzultációt – mondta Kósa Lajos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Kósa: személyi ügyek, fontos kérdések a velencei frakcióülésen

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén – például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz. A tanácskozáson a miniszterelnök és a kormány tagjai is előadást tartanak majd, és napirenden lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták ügye, valamint a népesedéspolitika. Tovább »

Kósa Lajos: az emberek biztonsága nem pénzkérdés

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

A magyar emberek biztonságát, szabadságát meg kell védeni, és ez nem pénzkérdés – mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kósa: senki nem vonhatja ki magát a törvények alól

2017. június 13., kedd · Egy hozzászólás

Senki nem vonhatja ki magát a magyar törvények alól – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján a külföldről támogatott szervezetek átláthatósága érdekében hozott, a parlamentben kedden elfogadott törvényről szólva, miután a Társaság a Szabadságjogokért a jogszabály bojkottját ígérte. Tovább »

Kósa: a baloldaliak többsége is egyetért a Fidesz migrációs politikájával

2017. június 4., vasárnap · Hozzászólok

Kósa Lajos

Az MSZP-s és a baloldali választók döntő többsége is egyet ért a Fidesz migrációs politikájával – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Fidesz: a költségvetési javaslat elősegíti a teljes foglalkoztatás megvalósulását

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A 2018-as költségvetési javaslat támogatja a teljes foglalkoztatás megvalósulására irányuló gazdaságpolitikát és tovább erősíti a családok támogatását – értékelt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, kitérve arra: a gazdaság teljesítményének köszönhetően tovább tudják vinni a munkából élők bérfelzárkóztatását. Tovább »

Kósa: a Fidesz egyetért a pártfinanszírozást érintő szigorításra tett LMP-s javaslattal

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Kósa Lajos

Tartalmilag egyetért a Fidesz azzal az LMP-s módosító indítvánnyal, amely további szigorítást javasol a burkolt pártfinanszírozással kapcsolatban – közölte Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kósa: meg kell akadályozni, hogy pártok milliárdosok “csicskájává” váljanak

2017. május 3., szerda · 5 hozzászólás

Kósa Lajos

A Fidesz frakcióvezetője szerint meg kell akadályozni, hogy pártok egyszerű “csicskává” váljanak milliárdosok kezében. Kósa Lajos és Halász János frakciószóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon azt mondták: a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló törvényjavaslatuknak – amelyet “lex csicskának” neveztek – ez a célja. Tovább »

Kósa: a Fidesz szigorítaná a pártreklámok szabályozását

2017. április 25., kedd · 2 hozzászólás

Kósa Lajos

Még a héten benyújtja az Országgyűlés elé a pártok tiltott támogatásáról szóló javaslatát a nagyobbik kormánypárt annak érdekében, hogy a politikai tömörülések a reklámhordozókat csak piaci áron vehessék igénybe – közölte a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kósa: Timmermans elkötelezett a migráció mellett

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

Az európai bizottsági tagok közül személyesen Frans Timmermans az egyik legelkötelezettebb a migrációs ügy mellett, Soros Györgyöt pedig korábban az egyik legjobb barátjának nevezte – mondta a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos arra reagált, hogy a brüsszeli bizottság alelnöke szerdán közölte: a testület fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében. Tovább »

Rendkívüli közgyűlést hív össze a MOB felügyelő bizottsága

2017. április 10., hétfő · 2 hozzászólás

Kósa Lajos; Borkai Zsolt; Dávid Imre

Április 24-re rendkívüli, alapszabály-módosító közgyűlést hív össze a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyelő bizottsága – hangzott el Borkai Zsolt MOB-elnök és Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke közös hétfői sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kósa: a magyar felsőoktatás védelme megkívánta a törvénymódosítást (FRISSÍTVE)

2017. április 4., kedd · 9 hozzászólás

Halász János; Kósa Lajos

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. A felsőoktatási törvény módosítását 123 kormánypárti igen és 38 nem szavazattal fogadta el az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére. Tovább »

Kósa: a Fidesz a választásokig már nem kezdeményezi a választási törvények módosítását

2017. március 28., kedd · Hozzászólok

Kósa Lajos

A Fidesz az országgyűlési választásokig már nem kezdeményezi a választási törvények módosítását – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Kósa: a Fidesz-frakció a strasbourgi bíróság döntésének megfellebbezését kezdeményezte

2017. március 26., vasárnap · Hozzászólok

Kósa Lajos

A Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, hogy nyújtson be fellebbezést az Emberi Jogok Európai Bíróságának múlt heti ítélete ellen, amellyel elmarasztalta Magyarországot két bangladesi menekültkérelmének elutasítása miatt, és ragadjon meg minden jogi eszközt a döntés érvénytelenítéséért – mondta Kósa Lajos frakcióvezető a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Kósa: a határőrizeti szabályok módosítása megfelel az uniós jognak, állunk a viták elébe

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

Kósa Lajos

Minden bizonnyal lesz jogvitája Magyarországnak az Európai Unióval a határőrizeti területen lefolytatott eljárások szigorításáról szóló, kedden elfogadott törvénymódosításról, de állnak – mondta Kósa Lajos, a Fidesz-frakció vezetője a keddi Frakcióinfó nevű sajtótájékoztatón. Tovább »

Kósa: jól áll a Fidesz-KDNP a választási felkészüléssel

2017. február 20., hétfő · Hozzászólok

Kósa Lajos

Jól áll a Fidesz-KDNP a felkészüléssel a jövő évi választásokra, a kampánystáb és a választókerületi elnökök már megvannak, és majdnem mindenhol eldőlt az is, kik indulnak az egyéni körzetekben – mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

Kósa: márciusban kerül a Ház elé a civilek átláthatóságáról szóló javaslat

2017. február 17., péntek · 6 hozzászólás

Kósa Lajos; Harrach Péter

A Fidesz-frakció várhatóan márciusban nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy biztosítsa a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteinek átláthatóságát – közölte Kósa Lajos, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője pénteken Visegrádon, a Fidesz-KDNP háromnapos kihelyezett frakcióülése utáni sajtótájékoztatón. Tovább »

Kósa: a Fidesz-KDNP egyhangúlag támogatta Áder János államfőjelöltségét, március 13-án lehet a szavazás

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

Kósa Lajos

Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, hogy a jelenlegi köztársasági elnök, Áder János legyen ismét a kormánypárti képviselőcsoportok jelöltje az államfői posztra. Az elnökválasztás várhatóan március 13-án lesz a parlamentben, de az erről szóló végleges döntést Kövér László házelnök hozza majd meg – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén, Visegrádon tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Kósa: a migráció, az államfőjelölés és a civilek támogatása is téma lesz a visegrádi frakcióülésen

2017. február 15., szerda · Hozzászólok

Kósa Lajos

A migrációs helyzetről, a kampányfelkészülésről és a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteire vonatkozó átláthatósági szabályokról is szó lesz a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő, háromnapos kihelyezett frakcióülésén, Visegrádon – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás előtt Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Az ülésen a képviselőcsoport döntést hoz az államfőjelölésről is. Tovább »

OLAF-jelentés – Kósa: már tudható, kik a politikai felelősök

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

Kósa Lajos

A Fidesz frakcióvezetője szerint már most meg lehet mondani, kiket terhel politikai felelősség az elmúlt évtizedek legnagyobb, a 4-es metró beruházása körüli korrupciós botrányáért. Kósa Lajos péntek reggel, a TV2 Mokka című műsorában a 2010 előtti kormányfők közül Megyessy Pétert, Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont sorolta ide. Tovább »

Következő oldal »