Pásztor István Szent István-napi ünnepi beszéde

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

pasztor_istvan

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének a vajdasági magyar közösség Szent István-napi központi megemlékezésén, Palicson elmondott beszédét közöljük a joreggeltvajdasag.com alapján. Tovább »

NGM: állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

Varga Mihály

Augusztus 20. a magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát – emelte ki Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen, amelyen Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az államigazgatás, a tudományos és a gazdasági élet területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek. Tovább »

Lázár: nekünk kell a legjobbaknak lennünk Közép-Európában

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

Lázár JánosMa is aktuális, amit egykor Szent István, majd a két világháború között a magyar politikai elit is megfogalmazott: nekünk kell a legjobbnak lennünk, hogy a legerősebbeké válhassunk itt, Közép-Európában – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Makón. Tovább »

Augusztus 20.: katonai bemutatóval és elismerésekkel ünnepelt a megye (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

augusztus20_opusztaszer118_gs

Hadi különlegességekkel és a települések közösségi értékeinek felsorakoztatásával ünnepelték az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád megyei Szent István-napot. Az eseményen átadták a megye legrangosabb elismeréseit is. Tovább »

Potápi: a magyar nemzet tagjai bizakodva tekinthetnek a jövőbe

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

Egyre többen érezhetjük úgy, hogy Magyarország erősödik, a magyar nemzet tagjai bizakodva tekinthetnek a jövőbe – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Bonyhádon, a város Szent István-napi ünnepségén. Tovább »

Áder: ismét védenünk kell határainkat

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

Áder János; Benkõ Tibor

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált – mondta Áder János köztársasági elnök vasárnap, államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson. Tovább »

Szegediek a kitüntetettek között – A nemzeti ünnep alkalmából adtak át állami kitüntetéseket

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán; Balog Zoltán

Elismerések és kitüntetések átadásával, soron kívüli előléptetésekkel köszöntötték pénteken augusztus 20-a alkalmából a magyar közélet, a tudomány, a sportélet, valamint a rendvédelmi szervek és a honvédség kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjait. Tovább »

Kövér: Szent István öröksége egyesíti a magyarok nemzedékeit

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

Vigh László Gyõzõ; Kövér László; Székely János

Szent István királyunk öröksége bevésődött az őt követő magyarság ösztöneibe, tudatába és lelkébe, ez az örökség mindig egyesíti a földrajzi térben és a történelmi időben szükségszerűen elkülönült magyarok nemzedékeit Vereckétől az Al-Dunáig, az Őrvidéktől Csángóföldig – mondta Kövér László szombaton Zalaegerszegen. Tovább »

Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének

2017. augusztus 19., szombat · Hozzászólok

balogh zoltan_augusztus20

A népművészet fontos része Szent István örökségének, a népművészet mesterei a magyar jövőnek alkotnak, amikor nemcsak a múlt egy darabját őrzik, hanem azt alakítják, megújítják – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából rendezett népművészeti díjátadón szombaton a budai Várban. Tovább »

Semjén Zsolt: legyen minden magyar országépítő

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

Semjén Zsolt; Kõrösi Csoma Sándor

A magyarság és a magyar nemzet akkor tud megmaradni, ha mindenki a maga helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a szlavóniai Dályhegyen, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Szent István-napi központi rendezvényén. Tovább »

Hadi különlegességek és civil értékek augusztus 20-án Ópusztaszeren

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

opusztaszer_augusztus20_mj

Immár hagyományos módon, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ad otthont a Csongrád megyei Szent István napnak. A szervező megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnoksága, valamint a házigazdák az ország születésnapja alkalmából egész napos látványos programmal készülnek. Hagyományőrző és modern technikát felvonultató katonai bemutatók, megyei civil értékek tárháza, nomád park, élő skanzen és az Európában fellelhető magyar emlékeket bemutató kiállítás egyaránt várja az itt ünneplőket. A magyar államiság bölcsőjének számító emlékhelyen az ünnepnap szónoka Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke lesz. Tovább »

Augusztus 20.: felkészült az operatív törzs az ünnepségek biztosítására

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

Felkészült az operatív törzs az augusztus 20-i állami ünnepre, a civil biztonsági szolgálattal együtt több ezer rendőr, mentő, vízi mentő, tűzoltó, katasztrófavédő biztosítja a rendezvényeket – közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Közösségi élménnyel és halléfőzővel csalogat a Sárga a nemzeti ünnepen

2017. augusztus 14., hétfő · Hozzászólok

aug20_sarga007kf

„Ahol a folyók összetartanak – Mi is tartsunk össze!” – ez a mottója a Tisza-parti Szent István Népünnepélynek, amelyre immár tizenkettedik alkalommal invitálják a családokat és baráti társaságokat a Sárgára. Tovább »

Honvédelmi bemutató és megyei civil értékek – Szent István napra hív az ópusztaszeri emlékpark

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

augusztus20_opusztaszer49_gs

Idén is különleges programmal várja augusztus 20-án a vendégeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ezúttal a honvédelem ügyét és azon értékeket állítják a program középpontjába a szervezők, amelyekkel Csongrád megye civil szervezeti büszkélkednek. A nemzeti ünnepet évek óta közösen szervező Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat arra invitálja a megye civil szervezeteit, hogy a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő eseményen mutassák be magukat, tevékenységüket. Emellett látványos honvédelmi bemutatóra is készülhetnek a park látogatói, amelynek keretében hagyományőrzők és a Magyar Honvédség egyedülálló, különleges rendeltetésű ezrede is bemutatózni fog. Az ünnepnap szónoka Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke lesz. Tovább »

Augusztus 20. – OMSZ: gyalogos elsősegélynyújtók is járőröztek a tömegben

2016. augusztus 21., vasárnap · Hozzászólok

Gyalogos elsősegélynyújtók is “járőröztek” a tömegben az augusztus 20-i rendezvényeken; rendkívüli esemény szerencsére nem történt, csak kisebb sérüléseket, rosszulléteket láttak el a mentősök – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.
Tovább »

Augusztus 20.: százezrek vettek részt az ünnepi programokon

2016. augusztus 21., vasárnap · Egy hozzászólás

Augusztus 20. - Ünnepi tûzijáték Budapesten

Százezrek vettek részt az augusztus 20-i ünnepi programokon – közölte szombaton, késő este az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH), kiemelve: minden helyszínen rendben, a biztonsági terveknek megfelelően zajlottak a rendezvények.
Tovább »

Államalapítónkra emlékeztek Szőregen + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

augusztus20_szoreg008

Szent Istvánra emlékeztek a Szőregi Baráti Társaság, a Szőregi Gazdakör és a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság tagjai államalapításunk évfordulóján. Tovább »

Szájer József Ópusztaszeren: Magyarország biztos sziget Európa és a világ háborgó tengerén + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 20., szombat · Egy hozzászólás

ópusztaszer 2016.08.20.043

„Magyarország a világ és Európa viharos tengerén egy biztos és stabil sziget, olyan hely, ahol az állam folyamatosan képes teljesíteni az emberek iránti kötelességét: hogy minden erejével megvédje polgárait” – jelentette ki Szájer József EP-képviselő az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szent István-napi ünnepségén, amelyen a hagyományokhoz híven átadták a Csongrád Megyei Önkormányzat elismeréseit is. Tovább »

Augusztus 20. – Trócsányi: Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa

2016. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szombaton a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson, a XVII. Szállási napok önkormányzati rendezvény ünnepélyes megnyitóján. Hozzátette: “azt szeretnénk, ha az Európai Unió sem csak az intézmények, hanem a közösségek Európáját valósítaná meg”.
Tovább »

Mihálffy Béla a dorozsmai ünnepen: Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

aug20_dorozsma006kf

A magyarság a 21. században is Európa, a közös bölcső védelmezője – mondta az önkormányzati képviselő, aki szerint csak azt nem látjuk szívesen, aki köszönet és ölelés helyett baltával jön felénk. Tovább »

Csapó Benő augusztus 20-án: Magyarország tudásalapú megújulást kíván

2016. augusztus 20., szombat · 4 hozzászólás

aug20_varosi_unnepseg017kfSzeged felelősségéről a közoktatás megújításában, valamint az iskolarendszerről mint a magyar kultúra megtartó erejéről beszélt az augusztus 20-ai városi ünnepégen Csapó Benő díszpolgár. Mint mondta, Szent István király Imre herceghez intézett intelmei révén olyan gondolatok maradtak fenn, melyek messze túlmutatnak az országépítési szándékon.
Tovább »

Augusztus 20. – Trócsányi: kötelességünk a nemzet határokon átívelő egységének megteremtése

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

Trócsányi László; Áder János

A rendszerváltozás, a szabadság tette lehetővé, hogy gondoljunk arra, mi történjék a határon túli magyarsággal, és a magyar nemzet egységgé kovácsolásában nagy szerepet játszottak az elmúlt években hozott törvények – jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken a szlovéniai Lendván.
Tovább »

Sosem látott megyei seregszemle Szent István napján Ópusztaszeren

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

augusztus20_opusztaszer49_gs

Csongrád megye együtt ünnepli államalapító királyunkat és az öt évvel ezelőtt elfogadott Alaptörvényt – ez már biztosra vehető a települések, társadalmi és civil szervezetek jelenléte alapján. 60 stand mutatja be a megye kulturális, gasztronómiai értékeit, kézműves hagyományit, épített örökségét a nemzeti ünnep alkalmából. A szombati nap látogatóit számos élmény várja az Emlékparkban, melyek közül minden bizonnyal emlékezetes marad 700 postagalamb röptetése az Árpád Emlékműnél rendezett ünnepi megemlékezésen és a cséplési bemutató, amelynek során működés közben lesz látható egy 1950-es évekből származó cséplőgép. Tovább »

Következő oldal »