Közélet

Villanyoszlopokat döntött ki a szél Tömörkényen

Villanyoszlopokat döntött ki a szél Tömörkényen

2010. június 14., hétfő
Villanyoszlopokat döntött ki a szél Tömörkényen

Villanyoszlopokat és fákat döntött ki a hétfő hajnali vihar a Csongrád megyei Tömörkényen - közölte Fekete Gábor (független) polgármester az MTI-vel.

A jelekből úgy tűnik, hogy a faluban "emberemlékezet óta nem tapasztalt erősségű" szélvihar egy viszonylag szűk, két kilométer széles sávban pusztított Tömörkény és Csanytelek között – mondta a polgármester a kárfelmérés közben. A szél egy tanyás területen kitört öt, egymás utáni villanyoszlopot, melyek némelyike házakra dőlt. Az oszlopokat az épületekre felfekvő vezetékek megtartják, ezért nem dőltek ki teljesen. Az egyik ledöntött egy kéményt, egy másik cserepeket sodort le a tetőről – sorolta a károkat

Fekete Gábor.

Hozzátette: az érintett szakaszt áramtalanították, most várják az áramszolgáltató szakembereit, hogy megszüntessék a veszélyhelyzetet. A vihar két nyárfát is kidöntött a két község közötti útra, ezeket azonban már sikerült eltávolítani – tudatta a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.