Még tart a kárfelmérés az erdélyi vihar után

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Még tart a károk felmérése Erdélyben a múlt vasárnapi vihar után, amely templomokat is megrongált; a református egyház közadakozást hirdetett – mondta Zila Gábor, a Református Kulturális és Közéleti Alapítvány titkárságvezetője szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában. Tovább »

Viharos szél és zivatarok miatt adtak ki riasztásokat

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Országszerte szél, sok eső, illetve heves zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A viharos szél miatt két dél-alföldi megyében másodfokú riasztásokat is kiadtak. Az érintett területeken a következő órákban 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek. Tovább »

Több száz háztartásban még mindig nincs áram a Nyugat-Dunántúlon

2017. augusztus 13., vasárnap · Hozzászólok

Kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban még mindig nincs áram az előző napok viharai következményeként, a szakemberek továbbra is teljes létszámmal dolgoznak a hiba elhárításán – tájékoztatta vasárnap az E.ON szóvivője az MTI-t. Tovább »

Több száz háztartásban továbbra sincs áram a Nyugat-Dunántúlon

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

Több száz háztartásban továbbra sincs áram a Nyugat-Dunántúlon, a kisfeszültségi hibák elhárítása, a csütörtök esti viharban megsérült villanyvezetékek és oszlopok javítása vasárnapig is elhúzódhat – tájékoztatta szombat este az E.ON szóvivője az MTI-t. Tovább »

Vas és Zala megyében még több ezer háztartásban nincs áram

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

Vas és Zala megyében mintegy háromezer-ötszáz háztartásban továbbra sincs áram, mert a csütörtök esti viharban megsérült villanyvezetékek és oszlopok javítása szombatra húzódott. Győr-Moson-Sopronban az éjszaka a középfeszültségi hibák megszűntek, a kisfeszültségűek javításán még dolgoznak – tájékoztatta szombat reggel az E.ON szóvivője az MTI-t. Tovább »

Csaknem 11 ezer háztartásban továbbra sincs áram a Nyugat-Dunántúlon

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

villany_lampa_energetika_aram

Nyolcvanöt településen mintegy tízezer-kilencszáz háztartásban továbbra sincs áram a csütörtök esti vihar miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, a javítás várhatóan kilencezer háztartásban szombatra húzódik – tájékoztatta az E.ON szóvivője péntek kora este az MTI-t. Tovább »

Sok kárt okozott a nyugati országrészben pusztító csütörtök esti vihar

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Az ország nyugati részét csütörtök késő este elérő vihar miatt nyolcvankilenc épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre. Péntek reggelig ötszázötven tűzoltói beavatkozásra volt szükség – tájékoztatta az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Tovább »

Csaknem ötven lakóházban tett kárt a zivatar

2017. augusztus 7., hétfő · Hozzászólok

Vihar a Balatonon

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Tovább »

Szakértő: nincs száz százalékos villámvédelem

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

villam_44

Mivel nincs száz százalékos hatékonyságú villámvédelem nem létezik, ezért hasznos zivatar esetén kihúzni az aljzatokból az elektromos csatlakozókat – mondta a Magyar Mérnöki Kamara villámvédelmi témafelelőse csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Közel egymillió káresetet jelentettek be hat év alatt a biztosítókhoz nyári viharok miatt

2017. július 24., hétfő · Hozzászólok

A biztosítókhoz 2010-2016 között a május-augusztusi időszakban 988 599 kárbejelentés érkezett, amelyekre több mint 73 milliárd forintot fizettek ki a társaságok, idén a július 10-12-i viharokat követően közel hétezer esetet regisztráltak a biztosítók – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel hétfőn. Tovább »

Vihar – Mabisz: 10 ezres nagyságrendű kárbejelentések érkeznek

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

Az utóbbi 8-9 napban 10 ezres nagyságrendű kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz vihar, jégverés, felhőszakadás miatt, a végleges összesítés még nem készült el – mondta Gilyén Ágnes a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Megyeszerte károkat okozott a délelőtti vihar

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

Vihar - Károkat okozott az erõs szél Csongrádban

Csütörtökön délelőtt újabb vihar érkezett Csongrád megyébe. A zivatart viharos erejű szél kísérte, a legnagyobb károkat Nagylak, Magyarcsanád és Apátfalva településéről jelezték a lakosok – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tovább »

Több vihar is átvonult Csongrád megyén az elmúlt hétvégén

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

Fák dőltek ki, épületek rongálódtak meg. Több mint harminc lakossági bejelentés érkezett az elmúlt két napban – közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tovább »

Kidőlt fák és elárasztott pincék miatt riasztották a tűzoltókat

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

Elsősorban kidőlt fák és elárasztott pincék miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak az országon vasárnap átvonuló zivatar után. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő reggel az MTI-nek elmondta: országszerte több mint 400 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit. Tovább »

Másodfokú riasztásokat adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

eso_csapadek_vihar_zivatar

Több megye több járására és a fővárosra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok veszélye miatt péntek reggel. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél és akár nagyobb méretű jég is kísérhet. Tovább »

Budapest több pontján okozott gondot a lezúduló víz

2017. május 23., kedd · Egy hozzászólás

Vihar – Elöntötte a víz a Vágány utcai vasúti felüljár

A kedden Budapestre is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján. Az interneten elérhető fényképek és beszámolók szerint a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz. Tovább »

Országszerte négyszázötven helyre riasztották a tűzoltókat

2016. december 2., péntek · Hozzászólok

A viharos szél miatt országszerte mintegy négyszázötven helyre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Pest megyéből és Budapestről érkezett – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek este az MTI-vel. Tovább »

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Csongrád megyére vihar miatt

2016. augusztus 10., szerda · Hozzászólok

eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt több megyében első és másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat szerda délután. Az érintett területeken a következő órákban zivatarok várhatók, amelyeket erős szél, jégeső kísérhet, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Tovább »

Vihar – OKF: több mint négyszáz esethez riasztották a tűzoltókat

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

Vihar - Viharkárok Csongrádban

A szerda késő délután kezdődött viharok miatt csütörtök reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek, hozzátéve: jelenleg is csaknem ötven helyen dolgoznak a viharkárok felszámolásán.
Tovább »

Első- és másodfokú riasztások zivatar, felhőszakadás veszélye miatt az egész országra

2016. június 26., vasárnap · Hozzászólok

eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

Egyre több járásra ad ki első- és másodfokú riasztásokat a meteorológiai szolgálat. A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a hőség mellett az egész országban heves zivatarokra és felhőszakadásokra kell számítani.
Tovább »

Következő oldal »