Közélet

Polgármesterek demonstrálnak majd a Kossuth téren

Polgármesterek demonstrálnak majd a Kossuth téren

2009. szeptember 28., hétfő
Polgármesterek demonstrálnak majd a Kossuth téren

Tüntetésre hívja a Fidesz a polgármestereket, az önkormányzati képviselőket, bizottsági tagokat és alkalmazottakat október 10-re a fővárosi Kossuth Lajos térre, hogy „közösen demonstráljanak az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen, amely az önkormányzatokat véglegesen padlóra küldheti” – idézi az mno.hu Kósa Lajos, Debrecen polgármesterének szavait.

Az Országház előtt – több fideszes polgármester társaságában – tartott sajtótájékoztatón Kósa úgy fogalmazott, hogy május közepétől a mostani kormány „az offshore cégeinél fogja a percentet számolni politikai felelősség nélkül. Visszatérnek oda, ahonnan jöttek”. Szerinte a költségvetés azzal fenyeget, hogy kulcsterületeken – így például a közösségi közlekedésben, az egészségügyben, a szociális ellátás és a gyermekétkeztetés terén, illetve az oktatási rendszerben – a jövő év közepétől megállhat az élet Magyarországon.

Bús Balázs

, Óbuda polgármestere a költségvetés szociális vonatkozásairól szólva azt mondta, már ebben az évben megfigyelhető volt, hogy nagyon súlyos gyermekéhezés alakul ki Magyarországon, sok gyermek nem jut hozzá a szükséges élelmiszerhez, a tervezett költségvetés pedig még több éhező szájat teremt.

Bernáth László

, a Hajdú-Bihar megyei Tetétlen polgármestere arról beszélt, hogy a költségvetés „padlóra küldi az egész oktatási rendszert Magyarországon; teljesen mindegy, hogy kistelepülésekről vagy nagyvárosokról beszélünk. Szűcs Lajos, Pest megye önkormányzatának elnöke szerinte ma nagy a veszély arra, hogy nem csak az emberek, az egészségügy sem éli túl az átmeneti kormány regnálását. Közölte: azt kérik, hogy az önkormányzatok számára elfogadhatatlan költségvetési tárgyalást ne is kezdje meg jövő héten a parlament. A teljes cikket az

mno.hu-n itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.