Új városközpontot álmodtak Mórahalmon

2017. augusztus 12., szombat · Egy hozzászólás

DCIM100MEDIA

Ipari parkját fejleszti Mórahalom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, de nyertek pénzt szociális városrehabilitációra, intézmények kapacitásfejlesztésére, sőt egy zöldség-előkészítő üzem is épül a turisztikai célú beruházások mellett. Tovább »

Varga: 10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

Varga Mihály

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Tovább »

IMF: minél gyorsabban meg kell szabadítani az eurózóna bankjait a nem teljesítő hitelektől

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

Az eurózóna általános gazdasági javulását elismerve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden azt javasolta, hogy minél gyorsabban szabadítsák meg az eurózóna bankjait a nem teljesítő, úgynevezett rossz hitelektől, hogy ne akadályozzák a hitelezést és ne lassítsák a gazdasági növekedést. Tovább »

Orbán: minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából

2017. július 19., szerda · 5 hozzászólás

NETANJAHU, Benjámin; Orbán Viktor

Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a magyar-izraeli üzleti fórumon tartott záróbeszédében. Tovább »

Tíz éve nem volt ilyen olcsó a kakaó

2017. július 18., kedd · Egy hozzászólás

kakao4

Folyamatos csökkenéssel tíz éve nem látott alacsony szint közelébe jutottak a világpiaci kakaóárak, a csökkenést az idézte elő, hogy a kínai kereslet növekedése elmaradt az előrejelzésektől, a termelőknél és a kakaóőrlőknél emiatt kapacitástöbblet alakult ki – közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel. Tovább »

Kóser vágóhidat adtak át Csengelén – a világ minden tájára eljutnak a magyar termékek

2017. július 5., szerda · 4 hozzászólás

koser_vagohid_csengele45_gs

Heti szinten tizenegy rabbi érkezik Izraelből a Csengelén átadott kóser vágóhídra, ők végzik a szárnyasok vallási előírásoknak megfelelő vágását. Az üzemátadón a földművelésügyi miniszter azt hangsúlyozta, hogy a beruházás összhangban van a kormány agrárpolitikájával, míg David Lau, Izrael Állam főrabbija arról beszélt, hogy világszerte ismertté válnak a Magyarországon előállított, kiváló minőségű élelmiszerek. Tovább »

Következő oldal »