Szijjártó: a versenyképesség érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

Az ország versenyképességének érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott nemzetközi körülményekhez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és Külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán, pénteken Budapesten. Tovább »

Áder: a klímaváltozást leginkább a víznél érzékeljük

2017. március 21., kedd · 2 hozzászólás

Áder János; Molnár Oszkár; Orosz Atanáz

A klímaváltozás mintegy 80 százalékát a víz által érzékeljük – hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök az edelényi Szent János görögkatolikus szakgimnáziumban kedden, ahol a klímaváltozásról, a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és annak társadalmi, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

Szabó Gábor: Az ELI körül létrejövő ipari parkban a tudás lehet az összekötő kapocs

2017. március 13., hétfő · 7 hozzászólás

eli

Önmagában az ELI nem hoz olyan gazdasági hasznot, ami a régió fejlődését szemmel látható módon megváltoztatja – mondja Szabó Gábor. Az SZTE rektora ezért is tartja fontosnak a lézeres kutatóközpont körül egy tudáspark létrehozását, amelynek első üteme 3,5-4 milliárdos beruházással egy épület felújításával, illetve új építésével kezdődik. Tovább »

Varga: minél több közfoglalkoztatottat ki kell vezetni a valós munkaerőpiacra

2017. március 10., péntek · Hozzászólok

A közfoglalkoztatás statikusságát meg kell változtatni és minél több közfoglalkoztatottat ki kell vezetni a valós munkaerőpiacra – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az MTI-nek, és közölte, az elkövetkezendő időszakban 40 milliárd forint felhasználásával a közfoglalkoztatásból kivezető gazdaságélénkítő és mobilitást könnyítő intézkedésekkel a kormány fokozatosan 150 ezerre akarja csökkenteni a közfoglalkoztatottak létszámát a múlt év végén regisztrált 197 ezerről. Tovább »

Varga: már érezhető a tavalyi bérmegállapodás kedvező államháztartási hatása

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

A korábbi kormányzati gazdaságfehérítő intézkedéseknek köszönhetően kedvezően alakultak az első kéthavi áfabevételek, érezhető a tavaly őszi hatéves bérmegállapodás hatása és a szociális hozzájárulási adó alakulása is biztató folyamatokat tükröz – mondta a nemzetgazdasági miniszter a februári államháztartási adatokról tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

MKIK-gazdasági évnyitó – Orbán: 2020 után el kell érni az 5 százalék fölötti növekedési tartományt

2017. február 28., kedd · Hozzászólok

Orbán Viktor

A miniszterelnök szerint a következő években a 3-5 százalékos sávban kell lennie a gazdasági bővülésnek, 2020 után pedig az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni. Tovább »

Parragh László: jövedelem-felzárkóztatásra és hatékonyságnövelésre van szükség

2017. február 23., csütörtök · Hozzászólok

A hazai vállalkozások fejlődésének egyik legnagyobb gátja ma már a munkaerőhiány, a pozitív gazdasági mutatók fenntartásához és a versenyképesség javításához hosszú távú jövedelem-felzárkóztatásra és a hatékonyság növelésére van szükség – jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön, Lajosmizsén. Tovább »

Varga Mihály: a kormány befektetőbarát környezet kialakítására törekszik

2017. február 23., csütörtök · Egy hozzászólás

A folyamatban lévő fejlesztések és az elmúlt időszakban bejelentett új beruházások a befektetői bizalom erősödését és Magyarország tőkevonzó képességének folyamatos javulását tükrözik – jelentette ki Varga Mihály csütörtökön Budapesten, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén. Tovább »

Következő oldal »