Közélet

Pécs a Fideszé, Szili elbukott

Pécs a Fideszé, Szili elbukott

2009. május 10., vasárnap
Pécs a Fideszé, Szili elbukott

Páva Zsolt, a Fidesz jelöltje magabiztosan – 36 570 szavazattal Szili Katalin 18 981 voksa ellenében – megnyerte a pécsi időközi polgármester-választást. Egy MSZP-s fellegvárban egy ilyen katasztrofális vereség az elemzők szerint azt is mutatja, hogy a most tartandó választáson a Fideszt szinte egyetlen városban sem lehetne legyőzni.

Amint arról a

hirtv.hu

is beszámolt, a választást

Tasnádi Péter

korábbi városvezető január 27-i halála miatt tartották. A polgármesteri székre

Szili Katalin

, az Országgyűlés elnöke, az MSZP jelöltje és

Páva Zsolt

, a Fidesz-KDNP jelöltje pályázott. Páva Zsolt 1994-1998 között már volt Pécs polgármestere, 2002-ben váratlanul visszalépett a jelöltségtől, 2006-ban pedig az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése utáni hangulatban sem tudott nyerni. Polgármester, kisebbségben kell vezetnie a várost, miután a 40 fős képviselő-testületből 22-en (2 SZDSZ-es, 1 kiugrott MSZP-s és 19 szocialista) Szili Katalin városépítő programját támogatták. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Páva szerint Páva a valódi változás mellett tették le a voksukat a pécsiek azzal, hogy ilyen nagy számban szavaztak rá. A feléje irányuló szeretetet Páva meghatódottan vette tudomásul, és megígérte: hétfőtől új időszak kezdődik a város életében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.