Közélet

Francia templomi kórus érkezett a városba

Francia templomi kórus érkezett a városba

2008. szeptember 5., péntek
Francia templomi kórus érkezett a városba

Fotók: Gémes Sándor

Péntek reggel a városházán fogadták a Honvéd téri Református Egyházközség meghívására Szegedre látogató andolsheimi Szent Cecília Kórust. A Franciaországból érkező katolikus közösség a szombati kórushangversenyre érkezett, melyen a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközség Kórusa mellett a Szolnoki Református Gyülekezet énekesei is részt vesznek. A dalverseny 16.30-kor kezdődik a Honvéd téri templomban.

A francia kórust a városházán fogadta

Kereskényi Sándor

vezető lelkész és felesége,

Kereskényiné Nemes Lívia

, illetve

Nemes Gábor,

az egyházközség főgondnoka és

Oláh János,

a Fidesz képviselője, az egyházközség gondnoka. A város részéről Alsóváros MSZP-s képviselője,

Tóth Károly

mondott néhány szót a városházásról, Szegedről és nevezetességeiről. Az eseményen megjelent

Eric Blin

, Szeged Francia Konzuli Képviselet tiszteletbeli konzula. Tóth Károly a külföldi látogatóknak beszélt a városháza udvarának jellegzetes, francia jegyeket tükröző építészetéről, majd bemutatta a házasságkötő, a tárgyaló és a dísztermet is. Utóbbi különösen elnyerte a francia látogatók tetszését, mint mondták egy korabeli, párizsi színházra emlékezteti őket. A városházi köszöntés után a kórustagok és kísérőik Ópusztaszerre látogattak. A délutáni próbát pedig egy igazi táncház követi majd. Szombaton a városi séta után kezdődik a kórusverseny. Vasárnap is sor kerül majd éneklésre, amit egy családi nap tesz majd teljessé a gyálaréti Borostyán Birtokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.