Macron pártja abszolút többséget szerzett a francia választások második fordulójában az első felmérés szerint

2017. június 18., vasárnap · Hozzászólok

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában – derül ki a Le Monde című francia lap urnazáráskor ismertetett felméréséből. A részvétel rekordalacsony volt, alig 43 százalékos. Tovább »

Megkezdődött a francia választások második fordulója

2017. június 18., vasárnap · Hozzászólok

Megkezdődött vasárnap reggel Franciaországban a nemzetgyűlési választások második fordulója, amelyen a felmérések szerint Emmanuel Macron államfő pártja, az első fordulóban 32,6 százalékos támogatottsággal az élen végzett A Köztársaság lendületben (LREM) és politikai szövetségese, a Francois Bayrou vezette Modem elsöprő többséget szerezhet a parlament alsóházában. A várhatóan rekordalacsony részvétel mellett történő voksolás a francia politikai elit teljes megújulását eredményezheti. Tovább »

Rekord távolmaradás mellett Emmanuel Macron elnök pártja végzett az élen a francia nemzetgyűlési választásokon

2017. június 11., vasárnap · Hozzászólok

Rekordalacsony részvétel mellett Emmanuel Macron elnök pártja, A Köztársaság lendületben (LREM) végzett az élen a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában – ismertette az Ipsos közvélemény-kutató intézet becslésén alapuló exit poll eredményét vasárnap este a France 2 közszolgálati televízió. Tovább »

Emmanuel Macron győzött a szavazatok 66 százalékával a francia elnökválasztáson (FRISSÍTVE)

2017. május 7., vasárnap · Egy hozzászólás

20170424france-paris-candidate-emmanuel-macron

A centrista Emmanuel Macron nyerte meg vasárnap a francia elnökválasztás második fordulóját a szavazatok 65,5-66,1 százalékával, míg a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen a voksok megközelítőleg 33,9-34,5 százalékát szerezhette meg az urnazárás után közölt exit poll eredményei szerint. Tovább »

Következő oldal »