Emmanuel Macron győzött a szavazatok 66 százalékával a francia elnökválasztáson (FRISSÍTVE)

2017. május 7., vasárnap · Egy hozzászólás

20170424france-paris-candidate-emmanuel-macron

A centrista Emmanuel Macron nyerte meg vasárnap a francia elnökválasztás második fordulóját a szavazatok 65,5-66,1 százalékával, míg a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen a voksok megközelítőleg 33,9-34,5 százalékát szerezhette meg az urnazárás után közölt exit poll eredményei szerint. Tovább »

Francia elnökválasztás – Szijjártó: az eredmény nagy lehetőség Európának, hogy lendületet kapjanak az új típusú megoldások

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

A franciaországi elnökválasztás első fordulójának eredménye nagy lehetőséget jelent Európának, az új típusú megoldásokról szóló gondolkodás ugyanis most új lendületet kaphat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn telefonon az MTI-nek. Tovább »

Francia elnökválasztás – Emmanuel Macron nyerte az első fordulót (FRISSÍTVE)

2017. április 24., hétfő · Egy hozzászólás

20170424france-paris-candidate-emmanuel-macron

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron független, centrista politikus végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában. ők ketten jutottak tovább a második fordulóba. Tovább »

Franciaország is párbeszédre kéri a török vezetést az ország politikai erőivel

2017. április 17., hétfő · Hozzászólok

Németország után Franciaország is arra kérte a török vezetést, hogy kezdeményezzen párbeszédedet a török társadalmat alkotó valamennyi politikai erővel, miután úgy ítéli meg, hogy az elnöki rendszer bevezetését előirányzó alkotmánymódosításról tartott népszavazás szoros eredménye a tervezett reformokkal szembeni megosztottságot tükrözi. Tovább »

Következő oldal »