Hírzóna

A kisállatok hideg elleni védelmére figyelmeztetnek

A kisállatok hideg elleni védelmére figyelmeztetnek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 25., szombat
A kisállatok hideg elleni védelmére figyelmeztetnek

Különösen ügyelni kell a kisállatainkra a hidegben – hívta fel a figyelmet a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület. 

Fotó: Northfoto

 

A szabadban tartott állatoknak érdemes hőszigetelt fekhelyet kialakítani. Ebben az időben energiadúsabb étrendet igényelnek, illetve a vizük is befagyhat, ezért az itatótáljukba rendszeresen töltsünk friss, langyos vizet! Hozzátette, a felsózott utak kimarhatják a kis kedvencek tappancsát, ezért célszerű sétáltatás után megmosni a lakásban tartott állatok lábát - Seres Zoltán vezető a Rádió 88-nak.

A kinti kutyáknak létfontosságú egy megfelelő ház: ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, hiszen vagy nem férnek bele rendesen, vagy nem tudják befűteni maguknak. Fontos, hogy valamilyen lábakon álljon a ház, hiszen így néhány centire eltávolodik a hideg földtől.

A szalma, széna a lehető legjobb megoldás a szigetelésre. Ezen kívül az is nagyon fontos, hogy a ház ne legyen szellős, hiszen akkor be tud fújni a szél. Az is nagyszerű megoldás, ha a „bejáratra” egy vastagabb textilt vagy egyéb anyagot tesznek, hiszen azt a kutyus be tudja lökni, a hideg azonban nem tudja átjárni a kis kuckót. 

Amennyiben a gazdik megtehetik, akkor éjszakára engedjék be az otthonukba a kedvenceiket, mivel így lehet őket a legjobban megkímélni és megóvni a fagyhaláltól, szenvedéstől.

Borítókép: Northfoto

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.