Energiahivatal: biztosított a lakosság téli gázellátása

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

A fűtési szezon kezdetén az előző év azonos időszakához képest 23 százalékkal több, 4,3 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre a hazai tárolókban, ez a mennyiség a földgázimporttal kiegészülve biztonságosan fedezi a teljes lakosság téli igényét – tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-t. Tovább »

Elektromos és fékhibák, síntörések – a kemény mínuszok az SZKT-nak pluszmunkát, az utasoknak bosszúságokat okoznak

2017. január 25., szerda · 14 hozzászólás

kettes_villamos14_gs

A tartós hideg idő miatt annyi műszaki problémát kellett idén eddig orvosolnia az SZKT-nak, mint amennyit tavaly egész évben. A mínusz 10 Celsius fok alatti hőmérsékletet nevezte kritikusnak a cég vezetője, ha annál hidegebb van, akkor sokkal több a meghibásodás, ami az járműflotta újabb tagjait is érinti, nemcsak a régebbi típusokat. Mindez persze nem vigasztalja azokat, akik elkésnek a munkahelyükről vagy az iskolából a járatok kimaradása, késése miatt. Tovább »

A kemény fagyok ellenére miért kevesebb a madár az etetőkön?!

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

fekete_rigo_tojo_befagyott_itaton_20160120_orban_zoltan

Az elmúlt hetekben számos alkalommal futott be ez a kérdés a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) az ország egész területéről. A beszámolók szerint azokon a helyeken is, ahol évek, évtizedek óta folyik téli etetés, gyakran a szokott madárlétszám töredékét tapasztalják a madárbarátok, az újonnan létesült etetők pedig sokszor konganak az ürességtől. Tovább »

Czibere: továbbra is fokozottan kell figyelni a hajléktalanokra

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

A kormány azt kéri, hogy továbbra is fokozott figyelmet fordítson mindenki a hajléktalanokra, valamint a településeken elszigeteltségben, magányosan élő emberekre a várható újabb, a szokottnál hidegebb időjárás miatt – mondta az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Folyamatosan ellenőrzik a lefagyásveszélyes helyeket a környezetgazdák

2017. január 13., péntek · 5 hozzászólás

2014_havazas33_gs

Folyamatosan vizsgálja Szeged útjait a környezetgazdák egy munkagépe az éjjeli időszakban a lefagyásveszélyes helyeket ellenőrizve, és szükség esetén be is avatkozik. A járdák síkosságmentesítése egy környezetkímélő anyaggal történik, ennek fehér kristályait látjuk városszerte. Tovább »

Elindult a lékhorgász szezon – óvatosan a jégen!

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

lekhorgaszat_660_220

A tartós hidegnek köszönhetően folyamatosan vastagszik a jégréteg szabad vízterületeinken, ami kedvez a lékhorgászoknak és a téli sportok kedvelőinek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összefoglalta a jégen való tartózkodás legfontosabb szabályait. Tovább »

Czibere: senkinek nem kell helyhiány miatt az utcán töltenie az éjszakát

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

Mindenkit befogadnak az éjjeli menedékhelyeken és a nappali melegedőkön, aki segítségért fordul a hajléktalanellátó szervezetekhez; senkinek nem kell kapacitáshiány miatt az utcán töltenie az éjszakát – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek kedden adott telefonos nyilatkozatában. Tovább »

“Ha fázol, vegyél el egy kabátot” – ételt is adtak a ruha mellé Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. január 8., vasárnap · 13 hozzászólás

ha_fazol_vigyel_el_egy_kabatot01_gs

Elsőként a fővárosban a Vígszínház elé került ki a Szabadfogas mozgalom ruhatartója azzal a felirattal, hogy „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” Szegeden a nagyszínház elé hirdették meg az akciót. Tovább »

Vasárnapra már a piros figyelmeztetést is kiadták a hideg miatt

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

fagy_hideg_tel_osz_idojaras

Az extrém hideg miatt vasárnapra egy megyére már a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetést is kiadták. A fővárosra és három megyére másodfokú, további tíz megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Akár mínusz 27 Celsius-fok is lehet. Tovább »

A tartós hideg időben fokozottan kell figyelni a munkavállalók épségére

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

hideg_munka_munkavedelem

A tartós hideg időben a munkáltatóknak nagy figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalók egészségének megőrzésére, különösen a szabadban végzett fizikai munkák (fakitermelés, építőipari kivitelezési tevékenység, útépítés, útburkolás, úttisztítás, szemétszállítás, állattartó telepeken végzett munka) esetében – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya. Tovább »

Az élelem mellett az ivóvíz pótlása is szükséges a madáretetőkben

2017. január 5., csütörtök · Hozzászólok

madaretetes_02

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára, hiszen fagyban nehezebben jutnak vízhez az állatok – figyelmeztet közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Tovább »

A várható kemény fagyokban itatással is segíthetjük az etetők madarait!

2017. január 5., csütörtök · Hozzászólok

fekete_rigo_tojo_befagyott_itaton_20160120_orban_zoltan

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára. Folyékony halmazállapotú vizet találni télen gyakran sokkal nehezebb, mint élelemhez jutni. Az ivás különösen a mind gyakrabban csapadékmentes teleken okoz gondot a madaraknak, amikor fagyott havat vagy zúzmarát sem tudnak csipegetni. Ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy az etetőkön itatók működtetésével is segítsük a madarakat. Tovább »

Három lépéssel a tavaszi hajfáradtság előtt

2016. február 2., kedd · Hozzászólok

lafferton_annamaria

A hónapok óta tartó hideg, szürke, téli időjárás nem csak a szervezetet viseli meg, hanem a hajat is. A frizura egyre fénytelenebb, egyre rakoncátlanabb és sokaknak okoz gondot a hajhullás. Megoldás a három lépéses hajápolás és a kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás. Az új frizurával pedig várjunk, mert lehet, nem is arra vágyunk igazán!
Tovább »

Január utolsó hetében enyhül a téli idő

2016. január 24., vasárnap · Egy hozzászólás

olvadas_tavasz_enyhules

Helyenként hullhat még hó, havas eső, ónos eső, de egyre inkább esőre kell készülni. Január utolsó hetében enyhül az idő: éjszakánként sem kell komoly mínuszokra készülni, nappal akár 10 Celsius-fok körüli meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

Hideg és változékony idő várható a jövő héten

2016. január 17., vasárnap · Egy hozzászólás

fagy_hideg_tel_zimanko

A következő napokban is folytatódik a hideg téli időjárás, helyenként mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, többfelé még napközben is maradnak a mínuszok. Emellett napsütésre, néhol gyenge havazásra, ónos esőre is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú országos előrejelzésből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.
Tovább »

Hótakaró helyett latyak Szegeden – húsz centiméter friss csapadékot jósoltak, jóval kevesebb érkezett (FRISSÍTVE)

2016. január 7., csütörtök · 11 hozzászólás

havazas_januar_03_gs

Öt centiméter hóval érkezett meg a hét negyedik napja Szegedre. Csütörtökre a havazás, illetve a hófúvás veszélye miatt adott ki több megyére figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Néhol 20 centiméternél is több hó hullhat.
Tovább »

Összefüggő jégpáncél Szegeden – továbbra is másodfokú a riasztás van érvényben Csongrád megyében az ónos eső miatt

2016. január 6., szerda · Hozzászólok

Ónos esõ Nagykanizsán

Több déli megyében továbbra is másodfokú a riasztás az ónos eső veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban is tartós ónos esőre kell készülni, több milliméteres jégréteg is kialakulhat. Szegeden rendkívül veszélyesek az utak és az utcák, figyeljenek az autósok és a gyalogosok is!
Tovább »

Következő oldal »