Bundás kedvenceink is kezdenek fázni

2017. október 13., péntek · Hozzászólok

Éjszakánként egyre hidegebb időre készülhetünk, így ne feledkezzünk meg kedvencünkről sem. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel. Tovább »

Sok gyermek ünnepelte az Állatok Világnapját Szegeden + FOTÓK

2017. október 1., vasárnap · Hozzászólok

Cicák, kutyák, és megannyi játékos feladat csalt mosolyt most is a gyermekek arcára szombaton Szegeden. A városi és Csongrád megyei állatvédő civil szervezetek közös ünnepe, amelyet az Állatok Világnapja alkalmából tartottak, a korábbinál is nagyobb közönséget vonzott az Árpád térre, a kellemes őszi napsütésben. Tovább »

A diákokra fókuszál az Országos Állatvédelmi Alapítvány

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban tartotta meg első óráját a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A projekt célja, hogy a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását megismerjék a fiatalok, nemcsak Szegeden, hanem az egész országban. Tovább »

A felelős állattartásra oktatták a vásárhelyi diákokat

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A helyes és felelős állattartásra oktatta a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjait a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a felsőbb tagozatosok. Tovább »

Állati tanácsokat adnak a vásárhelyi állatvédők

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

Állati tanácsok címmel új kiadvánnyal jelentkezik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Ennek célja, hogy minél több emberhez jussanak el hasznos tanácsok a felelős állattartásról vagy éppen az ivartalanítás fontosságáról. A kis füzetecskét az iskolákba is eljuttatja a szervezet, valamint a különböző kitelepüléseken is találkozhatnak vele az érdeklődők. Tovább »

Ismét cicatragédia Szegeden

2017. augusztus 23., szerda · Egy hozzászólás

Immár a sokadik szomorú macskasorsnak tanúi a Szegedi Cicamentők. Ezúttal Szeged-Kiskundorozsmán találtak egy utcára dobott kiscicát, rendkívül rossz állapotban. Az ilyen esetek megelőzéséért lenne fontos, hogy szigorúbban ítéljék meg Magyarországon az állatkínzásos eseteket, ezért is csatlakozott az egyesület az ezt követelő polgári kezdeményezéshez. Tovább »

Akciót indított fehér gólyák megmentésére a Madárkórház Alapítvány

2017. augusztus 14., hétfő · Hozzászólok

megerkeztek_az_elso_golyak_szegedre03_gs

Akciót indított a Madárkórház Alapítvány a madármentésben is résztvevő állatvédő civil szervezetek, valamint hivatalos mentőhelyek számára, hogy az általuk mentett fehér gólyákat megfelelően felkészítve indíthassák el afrikai útjukra – közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Gyűjtéssel is készültek az állatvédők a Hontalan Állatok Világnapjára + FOTÓK

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

gyujtes_1

Összesen 100 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken pár óra alatt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akció előfutára volt egy szerdai nagyobb megmozdulásnak: ekkor lesz ugyanis a Hontalan Állatok Világnapja. Ezen a napon az egyesület önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak majd, és meglátogatják a szervezet korábbi támogatottjait is. Tovább »

A diákoknak igenis fontos az állatvédelem + FOTÓK

2017. július 8., szombat · Hozzászólok

interspar_1_bodaildiko

Csaknem 470 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken és szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A vásárhelyi és szegedi helyszíneken szervezett gyűjtésen természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, újdonságként pedig kutya és macska elsősegélyről szóló füzetecskéket is osztogattak. Tovább »

Szatymazon fesztiváloznak a Szegedi Cicamentők

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

cicamentok2

Immár harmadik alkalommal vesz rész a Szatymazi Őszibarack Fesztiválon a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Ahogy a korábbi években, most is az a céljuk, hogy jó hangulatban, érdekes és hasznos formákban hívják fel kicsik és nagyok figyelmét az állatvédelemre, a felelős állattartás szabályaira, az állati élet tiszteletének fontosságára. Tovább »

A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a Vadaspark vendége

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

A nyári hétvégék mindegyikén igen változatos programokat kínál látogatóinak a Szegedi Vadaspark. E hét vasárnapjára az egyik legfontosabb társintézményüket, a Kiskunsági Nemzeti Parkot hívják meg, hogy interaktív, játékos programjai segítségével mutassa be, mi mindennel is foglalkozik egy profi természetvédelmi intézmény. Tovább »

Párban a ritkaságok!

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

csupaszpofaju_tamarin_201706_03

A Szegedi Vadaspark nemzetközi hírnevét a legapróbb, és egyben legérzékenyebb majmok, a karmosmajmok tartásával és sikeres tenyésztésével alapozta meg. Bár azóta jelentősen bővült az állatgyűjtemény, ezen főemlősök még mindig fontos részét teszik ki annak – írja hírlevelében a vadaspark. Tovább »

Túl a félidőn a Cicamentők ivartalanítási programja Szegeden

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

cicamentok_ivartalanitas1

Jól halad a Szegedi Cicamentők újabb ivartalanítási programja, amelyet egy nemzetközi támogatásból finanszíroz az egyesület. A svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) ezúttal is több mint 1 millió forintos támogatást biztosított, amivel folytatódhatott a tavaly megkezdett munka. A múlt évben – szintén a svájci pályázatnak köszönhetően – 93 macska és 10 kutya ivartalanítását végezték el. Tovább »

Népszerűek voltak az állatvédők a Hídivásáron + FOTÓK

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

KODAK Digital Still Camera

Immár hetedik alkalommal mutatkozott be a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron. A hosszú hétvégén kegyes volt az időjárás, a civil utca állatvédő standjait rengetegen keresték fel, és igen népszerűek voltak családi programok. Tovább »

Az utcára dobni nem megoldás

2017. május 12., péntek · Egy hozzászólás

ivartalanitas_2

Két kiscicát is megmentett a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az 5 hetes körüli csöppségeket Hódtóban, egy vendéglátó hely elé dobhatták ki Hódmezővásárhelyen. Szerencsére egészségesek és az ijedtségen kívül semmi bajuk sem esett. Idén hamarabb kezdődött a macskák ivarzása a jó idő miatt, így egyre több kiscica kerülhet utcára. A megoldást hosszú távon az ivartalanítás jelentheti. Tovább »

Bárki lehet Alapító a vásárhelyi állatvédőknél

2017. május 5., péntek · Hozzászólok

Meghosszabbította a Legyél Te is Alapító programját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Nemcsak magánszemélyek lehetnek Alapítók, hanem cégek, szervezetek is, amelyek fontosnak tartják, hogy egy korszerű Állatvédelmi- és Szabadidős Központ működjön a városban. A cél, hogy nyár végére megnyissa kapuit a családi rendezvényeknek is helyet adó központ. Tovább »

Az FM kezdeményezte az állatvédelmi törvényjavaslat visszavonását

2017. május 4., csütörtök · Hozzászólok

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezte az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítására beadott javaslat visszavonását átdolgozásra – közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

FM-államtitkár: a kormány az idén 40 millió forintot fordít állatvédelemre

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

A költségvetésben a kormány az idén 40 millió forintot különített el az állatvédelmi feladatokra, ebből az összegből folytatódik a menhelyi kutyák ivartalanítása, az ebrendészeti telepek és állatmenhelyek korszerűsítése, valamint a felelős állattartásról szóló lakossági tájékoztatás is – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább »

Párbeszéddel és összefogással az állatokért

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Keskeny a határvonal a szabálysértés és a bűncselekmény között, és nem minden állatkínzás, ami elsőre annak tűnik. A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencián kiderült az is, hogy a fertőző betegségek nem kímélik a lakásban tartott macskákat sem és, mint sok más területen, itt is a megelőzés a legfontosabb. Tovább »

Az összefogás életeket menthet – állatvédelmi konferencia Szegeden

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően. Tovább »

Gyűjtést kezdeményeznek egy Állatvédelmi és Állatjóléti Központ létrehozására a szegedi cicamentők

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

KODAK Digital Still Camera

Bingó évekkel ezelőtt tipikus, magára hagyott utcai cicaként jött a világra, és könnyen el is pusztulhatott volna. De segítő szívek rátaláltak, és testvéreivel együtt otthonra leltek, azóta kényelemben és szeretetben él. Bingó most úgy döntött, segít sorstársainak, hogy jobb esélyük legyen az életben, ezért dorombolva és komoly szándékait kifejezőn, nyakkendőt öltve, felkérte a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületét, hogy indítsanak gyűjtést egy szegedi Állatvédelmi és Állatjóléti Központra! Tovább »

Összefogás indult a vásárhelyi kóbor állatokért

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

utcara-dobott-kutyak-orpheus-allatvedo

Szorosabb együttműködésre van szükség a hódmezővásárhelyi állatvédő szervezetek és a gyepmesteri telep között – ez is elhangzott az október 19-én rendezett kerekasztal beszélgetésen, a Városházán. Hegedűs Zoltán alpolgármester arról is beszélt, javasolja majd a városvezetésnek, hogy az önkormányzat járuljon hozzá a kóbor macskák ivartalanítási költségeihez. Tovább »

Sikeres volt a szegedi és a hódmezővásárhelyi állatvédők eledelgyűjtése

2016. július 17., vasárnap · Hozzászólok

allateledel_hmvh

A hódmezővásárhelyi Tesco áruházban július 15-én tartott állateledel gyűjtést a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Tovább »

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdett konzultációt az igazságügyi tárca

2016. április 15., péntek · Hozzászólok

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdődtek meg az állatvédelmi konzultációsorozat egyeztetései az Igazságügyi Minisztériumban – jelentette be Völner Pál, a tárca parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Tovább »

A láncon tartott kutya időzített bomba

2016. január 11., hétfő · Hozzászólok

kutya_lancon

Sok kutyatartó nem biztosít megfelelő életteret állata számára. Az állandó láncon tartás a kutya viselkedésében olyan maradandó idegrendszeri torzulást okozhat, mely a környezete számára súlyos veszélyek forrása lehet. A 2016 januártól szigorodó állatjóléti, állattartási szabályokat az állatvédő szervezetek örömmel fogadták, azonban van olyan állattartó, aki a szabályváltozásról másként vélekedik. Tovább »

Október 4. az Állatok Világnapja

2015. október 2., péntek · Hozzászólok

kutyacsalad

Magyarországon házi kedvencekből sokkal többet szaporítanak a meggondolatlan emberek, mint amennyire a felelős állattartó lakosság igényt tart. A gazdasági és élelmezési célú állatokat is sok esetben kizsákmányolja az ember. Évente több tízezer kísérleti célú állat pusztul el az emberek jólétéért. Október 4-én, az Állatok Világnapján beszélnünk kell arról, hogy a természet és a környezet élővilágát a csúcsragadozó ember legtöbbször egyoldalúan zsákmányolja ki. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint a környezetünkben fellelhető állatok irányába nagyobb alázatot és tiszteletet kellene gyakorolnunk, hiszen nélkülük az emberi társadalom nem lenne olyan, amilyen. Tovább »

Húsvéti állatstopot kérnek az állatvédők

2015. április 2., csütörtök · Hozzászólok

husvetinyuszi

A húsvéti ünnepek előtt is tombol a vásárlási láz. Az állatkereskedésekben a húsvétra megvásárolható élő állatok kavalkádjával szembesülnek az ajándék után kutató emberek. Van törpenyúl, házinyúl emellett hörcsög, tengerimalac, díszhal, kutya, cica, a piacokon akár 200 Ft-os naposcsibe is megvásárolható ajándékba. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az ünnepekre megvásárolt élő állatok az ünnepek után gyakran unott teherként kerülnek kidobásra. Az állatkínzást érdemes megelőzni.
Tovább »

„Állati” továbbképzés rendőröknek

2013. október 24., csütörtök · Hozzászólok

Továbbképzést tartottak rendőröknek az állatok védelmével összefüggő feladatokról és azok jogi hátteréről. A program során az is kiderült, hogy a vadaspark Regionális Karantén- és Mentőközpontjában milyen munka folyik. Tovább »

Bizonyítási eljárással folytatódott a Hungerit kontra Négy Mancs-per

2013. október 22., kedd · Hozzászólok

Bizonyítási eljárással folytatódott a Négy Mancs Alapítvány ellen a Hungerit Zrt. által indított polgári per kedden a Fővárosi Törvényszéken. A baromfi-feldolgozó cég szerint a nemzetközi állatvédő szervezet évek óta sokmilliárdos kárt okozó lejárató kampányt folytat ellene.
Tovább »

Kutyás családi napra invitál a Tappancs Alapítvány

2013. július 2., kedd · Egy hozzászólás

tappancs41_gsSzeged egyik legnagyobb kutyás családi rendezvényére várják az állatbarátokat az Erzsébet-ligetbe július hetedikén. Kutyás bemutatók és gyerekprogramok gondoskodnak a két- és négylábúak szórakozásáról egyaránt, a jövendőbeli gazdijelöltek pedig a Tappancs árván maradt ebei közül is válogathatnak.
Tovább »

Törvénysértő működés a Négy Mancsnál

2011. november 22., kedd · Egy hozzászólás

Lefolytatta a Fővárosi Főügyészség a Négy Mancs állatvédő alapítvány működésével kapcsolatos törvényességi vizsgálatot, amelynek során több törvénysértést és mulasztást is megállapított – közölte a vizsgálatot kezdeményező elszámoltatási kormánybiztos kedden az MTI-vel. Az alapítványt az adóhatóság is ellenőrzi.
Tovább »

Következő oldal »