Az összefogás életeket menthet – állatvédelmi konferencia Szegeden

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően. Tovább »

Gyűjtést kezdeményeznek egy Állatvédelmi és Állatjóléti Központ létrehozására a szegedi cicamentők

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

KODAK Digital Still Camera

Bingó évekkel ezelőtt tipikus, magára hagyott utcai cicaként jött a világra, és könnyen el is pusztulhatott volna. De segítő szívek rátaláltak, és testvéreivel együtt otthonra leltek, azóta kényelemben és szeretetben él. Bingó most úgy döntött, segít sorstársainak, hogy jobb esélyük legyen az életben, ezért dorombolva és komoly szándékait kifejezőn, nyakkendőt öltve, felkérte a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületét, hogy indítsanak gyűjtést egy szegedi Állatvédelmi és Állatjóléti Központra! Tovább »

Összefogás indult a vásárhelyi kóbor állatokért

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

utcara-dobott-kutyak-orpheus-allatvedo

Szorosabb együttműködésre van szükség a hódmezővásárhelyi állatvédő szervezetek és a gyepmesteri telep között – ez is elhangzott az október 19-én rendezett kerekasztal beszélgetésen, a Városházán. Hegedűs Zoltán alpolgármester arról is beszélt, javasolja majd a városvezetésnek, hogy az önkormányzat járuljon hozzá a kóbor macskák ivartalanítási költségeihez. Tovább »

Sikeres volt a szegedi és a hódmezővásárhelyi állatvédők eledelgyűjtése

2016. július 17., vasárnap · Hozzászólok

allateledel_hmvh

A hódmezővásárhelyi Tesco áruházban július 15-én tartott állateledel gyűjtést a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Tovább »

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdett konzultációt az igazságügyi tárca

2016. április 15., péntek · Hozzászólok

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdődtek meg az állatvédelmi konzultációsorozat egyeztetései az Igazságügyi Minisztériumban – jelentette be Völner Pál, a tárca parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Tovább »

A láncon tartott kutya időzített bomba

2016. január 11., hétfő · Hozzászólok

kutya_lancon

Sok kutyatartó nem biztosít megfelelő életteret állata számára. Az állandó láncon tartás a kutya viselkedésében olyan maradandó idegrendszeri torzulást okozhat, mely a környezete számára súlyos veszélyek forrása lehet. A 2016 januártól szigorodó állatjóléti, állattartási szabályokat az állatvédő szervezetek örömmel fogadták, azonban van olyan állattartó, aki a szabályváltozásról másként vélekedik. Tovább »

Következő oldal »