Akciót indított fehér gólyák megmentésére a Madárkórház Alapítvány

2017. augusztus 14., hétfő · Hozzászólok

megerkeztek_az_elso_golyak_szegedre03_gs

Akciót indított a Madárkórház Alapítvány a madármentésben is résztvevő állatvédő civil szervezetek, valamint hivatalos mentőhelyek számára, hogy az általuk mentett fehér gólyákat megfelelően felkészítve indíthassák el afrikai útjukra – közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Gyűjtéssel is készültek az állatvédők a Hontalan Állatok Világnapjára + FOTÓK

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

gyujtes_1

Összesen 100 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken pár óra alatt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akció előfutára volt egy szerdai nagyobb megmozdulásnak: ekkor lesz ugyanis a Hontalan Állatok Világnapja. Ezen a napon az egyesület önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak majd, és meglátogatják a szervezet korábbi támogatottjait is. Tovább »

A diákoknak igenis fontos az állatvédelem + FOTÓK

2017. július 8., szombat · Hozzászólok

interspar_1_bodaildiko

Csaknem 470 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken és szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A vásárhelyi és szegedi helyszíneken szervezett gyűjtésen természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, újdonságként pedig kutya és macska elsősegélyről szóló füzetecskéket is osztogattak. Tovább »

Szatymazon fesztiváloznak a Szegedi Cicamentők

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

cicamentok2

Immár harmadik alkalommal vesz rész a Szatymazi Őszibarack Fesztiválon a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Ahogy a korábbi években, most is az a céljuk, hogy jó hangulatban, érdekes és hasznos formákban hívják fel kicsik és nagyok figyelmét az állatvédelemre, a felelős állattartás szabályaira, az állati élet tiszteletének fontosságára. Tovább »

A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a Vadaspark vendége

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

A nyári hétvégék mindegyikén igen változatos programokat kínál látogatóinak a Szegedi Vadaspark. E hét vasárnapjára az egyik legfontosabb társintézményüket, a Kiskunsági Nemzeti Parkot hívják meg, hogy interaktív, játékos programjai segítségével mutassa be, mi mindennel is foglalkozik egy profi természetvédelmi intézmény. Tovább »

Párban a ritkaságok!

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

csupaszpofaju_tamarin_201706_03

A Szegedi Vadaspark nemzetközi hírnevét a legapróbb, és egyben legérzékenyebb majmok, a karmosmajmok tartásával és sikeres tenyésztésével alapozta meg. Bár azóta jelentősen bővült az állatgyűjtemény, ezen főemlősök még mindig fontos részét teszik ki annak – írja hírlevelében a vadaspark. Tovább »

Következő oldal »