Hírzóna

Kárpátaljai magyar néptáncos gyerekeknek gyűjtenek ma este

Kárpátaljai magyar néptáncos gyerekeknek gyűjtenek ma este

2015. augusztus 14., péntek
Kárpátaljai magyar néptáncos gyerekeknek gyűjtenek ma este
nemzetkozi_neptanc_gala59_gs

A Kecskéstelepi Művelődési Házban fogadják az adományokat. Pénzt nem, de más néptáncosoknak hasznos eszközöket, ruhákat elfogadnak.

Hat és tizenhat év közötti kárpátaljai gyermekek számára várnak próbaruhát, viseletet, cipőt, különböző kiegészítőket, például kalapot, nadrágot, szoknyát, kalárist, botot.

Sümegi Nóra

hangsúlyozta, akár műanyag gyöngyöket, színes szalagokat is elfogadnak, amiből tudnak fűzni nyakláncot, pénzt viszont nem, kérik, akik azt hoznának, inkább vásároljanak belőle adománytárgyat. A néptáncot tanuló gyermekek a főprofil mellett más fellépésekre is készülnek, így versmondásra, nemzeti ünnepekhez kapcsolódó műsorokra, az ezekhez szükséges kartont, paravánt stb. is örömmel fogadják. Az adományozókat bográccsal és táncházzal várják este 6-től, a talpalávalót a Ménkű Banda szolgáltatja a Kecskéstelepi Művelődési Házban (Szeged, Újvidék utca 4.). Bővebb információ a

Facebookon

található eseményről, akik számára az időpont nem megfelelő, itt érheti el az adománygyűjtőket. Sümegi Nóra kilenc hónapig lesz a

munkácsi térség

művelődésszervezője a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának

Petőfi Sándor Ösztöndíj Programjának

keretében, amely a szórványban élő magyarságot segíti, hasonlóan a korábban a diaszpórát megcélzó Kőrösi Csoma Sándor Programhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.