Házi sertésekre terjedt át az afrikai sertéspestis Kárpátalján

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

Házi sertésekre is átterjedt Kárpátalján a térségben eddig csak elhullott vaddisznókban kimutatott afrikai sertéspestis-fertőzés (ASP), amelyben két állat pusztult el a héten a munkácsi járási Alsókerepec (Nizsnij Koropec) község egyik háztáji gazdaságában – adták hírül szombaton kárpátaljai hírportálok. Tovább »

Balog Zoltán: közös felelősségünk, hogy a támogatásokból mindenekelőtt közösség épüljön, erősödjön Kárpátalján

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

A mi közös felelősségünk, hogy az odaadott anyagi javakból, lehetőségekből kultúra és mindenekelőtt közösség épüljön, erősödjön Kárpátalján – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton az ungvári járási Nagydobronyban, a Kárpátaljai Református Egyház családi csendesnapján. Tovább »

Az Erzsébet-táborok közelebb hozzák a kárpátaljai lakosságot

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

A magyar nyelv tanulását is segítő Erzsébet-táborok arra is lehetőséget teremtenek, hogy Kárpátalja különböző nemzetiségű lakossága közelebb kerülhessen egymáshoz – mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken, az Országházban, ahol kétszázhúsz, egy hetet Zánkán töltő ukrán nemzetiségű gyereket fogadott. Tovább »

Terjed az afrikai sertéspestis Kárpátalján

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

Kárpátalja két további térségében, a Técsői és a Volóci járásokban mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) kórokozóját elhullott vaddisznók tetemeiből, és ezzel fél év alatt hatra nőtt az ukrajnai megye azon járásainak száma, amelyekben ASP-vírusfertőzéstől elpusztult vaddisznókat találtak – közölte kedden az Ukrán Állami Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálat sajtószóvivői irodája. Tovább »

Németh Zsolt: a magyar kettős állampolgárság nem fenyegeti Ukrajna egységét

2017. április 8., szombat · Hozzászólok

Megértjük és tiszteletben tartjuk Ukrajna álláspontját a kettős állampolgárság kérdésében, de a magyar kettős állampolgárság nincs ellentétben – és ezzel ukrán partnereink is egyetértenek – az ország egységével – jelentette ki Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szombaton Beregszászon, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) 28. közgyűlésén. Tovább »

Még sincs afrikai sertéspestis Kárpátalján

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

Kárpátalja kormányzója szerint alaptalan volt a megyei hatóságok múlt év végi bejelentése, amely szerint afrikai sertéspestisben pusztult el több vaddisznó Nagyszőlősön, mert a Kijevben időközben megismételt szakértői vizsgálat nem mutatta ki a betegség kórokozóját az elhullott állatokból vett mintákban. Tovább »

Árva gyermekeket támogatnak: két jótékonysági akciót hirdet karácsony előtt a Fidelitas Szegeden

2016. december 3., szombat · 4 hozzászólás

fidelitas_sajttaj01_gs

Kárpátaljai árva és elhagyott gyermekeket, illetve Csongrád megyei nevelőotthonokban élőket támogat idei karácsony előtti adománygyűjtő akcióival a Fidelitas – tájékoztatott Korponyai Ernő, a szervezet szegedi elnöke. A Kárász utcán jótékonysági süteményvásárt tartanak december 5-étől, míg a Fidesz-irodában az ajándékokkal teli cipősdobozokat várják. Tovább »

A kárpátaljai magyarság helyzetéről tanácskoztak a KMKSZ alapszervezeti elnökei Aknaszlatinán

2016. november 5., szombat · Hozzászólok

A kárpátaljai magyarság anyanyelven történő oktatáshoz való jogainak szűkítésére irányuló kijevi törekvésekkel és a magyar kormány által a magyar közösségnek nyújtott gazdaságfejlesztési támogatás felhasználásával kapcsolatos kérdéseket vitatta meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapszervezeti elnökeinek éves konferenciája szombaton Aknaszlatinán. Tovább »

Következő oldal »