Játékadományt kapott a Petresi utcai Óvoda + FOTÓK

2017. október 3., kedd · Hozzászólok

Ezúttal több mint 600 játékot rejtett Szeged Óriás Játékgyűjtő Doboza, amelynek tartalmát az Együttműködéssel a gyermekekért Alapítvány a Petresi utcai Óvoda gyermekeinek adományozta. Tovább »

Számítógép adomány a dán nagykövetségtől

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

matrix_dan_szamitogep

A Mátrix Közhasznú Alapítvány „Számítógép Álom” adományozói programja jó tanuló, de hátrányos helyzetben élő gyermekek számára biztosít informatikai eszközöket. Az évek óta sikeresen működő programot Dánia Magyarországi Nagykövetsége 25 számítógéppel, monitorokkal és egyéb kiegészítőkkel támogatta. Tovább »

Emmi: adománygyűjtő civil szervezeteket támogat a kormány

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Három tonna élelmiszert adományoztak a gyermekeknek + FOTÓK

2017. július 5., szerda · 4 hozzászólás

coop_adomany011kf

Negyedik alkalommal támogatott különleges ellátást igénylő gyermekeket a Coop Segély Alapítvány. A megyében 299 főt segítettek összesen három tonna élelmiszeradománnyal, országosan pedig 7726 érintett kapott 20 millió forint értékben alapvető élelmiszereket – lisztet, tejet, olajat, tésztát, rizst. A cég helyi vezetője néhány munkatársával személyesen adta át az ajándékokat. Tovább »

Hogy ne csak ünnep idején gondoljunk a rászorulókra – Ételt osztott a Boldogságfalva

2016. december 28., szerda · 21 hozzászólás

etelosztas_bodogsagfalva14_gs

Karácsony előtt rendszeresek az ételosztások Szegeden is, de a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány azt szeretné, hogy az ünnep után is gondoljunk a nélkülözőkre, ezért ők immár hatodik éve a két ünnep között vegetáriánus székelykáposztával és ajándékcsomaggal kedveskedtek ötszáz rászorulónak. Tovább »

Jónak lenni jó! – Jelentős svájci felajánlással már több mint 109 millió forint gyűlt össze

2016. december 18., vasárnap · Hozzászólok

A svájci református egyházak segélyszervezete (HEKS) 31 millió forintos felajánlásával már több mint 109 millió forint gyűlt össze vasárnap 15 óráig a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában, amelynek egész napos műsorfolyama a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője vasárnap az MTI-nek. Tovább »

Új eszközöket kapott a SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztálya

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

bronchoscope

A „Fuss velünk a beteg gyermekekért” nevű jótékonysági maratonon összegyűlt adományokból finanszírozott eszközöket vehetett át a Gyermekklinika az EPAM jóvoltából. A június 19-i futáson több mint háromszázan járultak hozzá, hogy a klinikán új eszközökkel támogassák a kicsik gyógyulását. Az egymillió forint összértékű támogatás a klinika dolgozói és páciensei számára is nagy jelentőséggel bír. Tovább »

Átadták a zenészhallgatók adományaikat a Karitáció Alapítványnak

2016. december 13., kedd · Egy hozzászólás

bohocdoktorok_adomany003kf

A bohócdoktoroknak gyűjtöttek a szegedi egyetemisták játékokat. A vártnál is több adományt hoztak be nekik, így még karácsony után is kaphatnak belőle a szociális otthonok lakói és a kórházak kis betegei. Tovább »

Árva gyermekeket támogatnak: két jótékonysági akciót hirdet karácsony előtt a Fidelitas Szegeden

2016. december 3., szombat · 4 hozzászólás

fidelitas_sajttaj01_gs

Kárpátaljai árva és elhagyott gyermekeket, illetve Csongrád megyei nevelőotthonokban élőket támogat idei karácsony előtti adománygyűjtő akcióival a Fidelitas – tájékoztatott Korponyai Ernő, a szervezet szegedi elnöke. A Kárász utcán jótékonysági süteményvásárt tartanak december 5-étől, míg a Fidesz-irodában az ajándékokkal teli cipősdobozokat várják. Tovább »

Több tízmillióval támogathatja a Démétér Ház bővítését a kormány

2016. december 1., csütörtök · 2 hozzászólás

novakkatalin5

„Kell egy ház!” – ezzel a jelmondattal Szegedről indult útjára az az adománygyűjtő vándorkiállítás, ami a csontvelő-átültetésen átesett, s így szoros orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleiknek térítésmentesen szállást biztosító Démétér Ház bővítését célozza. A bővítés fővédnöke Novák Katalin államtitkár lett, és az erről szóló megállapodás aláírásakor elhangzott, első körben 42 millió forinttal támogathatja a kormány az apartmanház bővítését, ami összességében 100 millióba kerül. Tovább »

Ötödik alkalommal gyűjtenek adományokat advent idején a szegedi rotary klubok

2016. november 29., kedd · 8 hozzászólás

rotary-advent_sajttaj007kf

A Klauzál téren gyűjtik az adományokat. A szegedi cégek mellett művészek, sportolók is segítik azt, hogy a helyi rotary klubok minél több rászorulónak nyújthassanak segítséget. Tovább »

Mága Zoltán adományait vehették át az ÁGOTA fiataljai + FOTÓK

2016. október 25., kedd · 8 hozzászólás

adsomany_maga10_gs

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyerkőcei, a lakásotthonokban élő fiatalok, valamint a Csongor téri játszóház hátrányos helyzetű családjai részesültek Mága Zoltán Prima Primissima Díjas hegedűművész adományából, mely többek között iskola- és sportszereket rejtett.
Tovább »

Serfőző Levente: Csak összefogással lehet válaszokat adni a migránsválságra

2016. augusztus 6., szombat · 5 hozzászólás

migracios_konferencia11_gs

Az egyház egyik feladata a migránsválságban a humanitárius segítségnyújtáson és a személyességen kívül az is, hogy tartsák a reményt azokban, akik nem hagyták el hazájukat – mondta Serfőző Levente oktatási püspöki helynök egy Mórahalmon rendezett migrációs konferencián. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyház társadalmi tanításai már több mint hat évtizede foglalkoznak a menekültkérdéssel, és az ez irányú dokumentumok mér rég leírták azt a helyzetet, amit most tapasztal meg Európa. Tovább »

Női vezetők ajándékoztak a Waltner Gyermekotthon lakóinak

2016. június 13., hétfő · Hozzászólok

noi_vezeto_waltner

Jórészt technikai eszközöket kapott az Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány a kamara Női Vezetői Klubjától, akik még a Waltner Gyermekotthon dolgozóira is gondoltak, ajándékkal köszönve meg mindennapi, a gyermekekért végzett munkájukat. Tovább »

Laparoszkópos eszközöket és rehabilitációs ágyakat adományozott a Rotary Club Szeged Dóm a gyermekklinikának

2016. június 1., szerda · Hozzászólok

rotary_adomany006kf

Szeged és az ország legfiatalabb Rotary Clubja több mint másfél millió forint értékben laparoszkópos eszközökkel, illetőleg műtétek utáni felépülést segítő rehabilitációs ágyakkal járult hozzá a gyermekklinika eszközparkjának modernizálásához. Tovább »

Zokni, takaró gyűjtés a Centerkében

2016. május 18., szerda · Hozzászólok

ruhagyujtes_matrix_alapitvany

Nem is gondolnák, hogy sok család számára nagy segítség akár egy pár zokni vagy néhány ruhadarab. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ zokni, alsónemű, ruha gyűjtést szervez, amihez a lakosság és cégek segítségére is számít. Az évente tízezernél több rászorulót segítő jótékonysági adományosztó hely a mélyszegénységben élők helyzetét a támogatókkal együtt könnyebben tudja orvosolni. Tovább »

Zsonglőrök, táncosok és bűvészek az újszülött mentésért Szegeden

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

fire_fantasy_kicsi-1594

Szombaton délutántól késő estig három helyszínen is várják Szegeden azokat, akik szeretnék támogatni a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját, illetve látványos tűzzsonglőr, tánc- és bűvészbemutatókat szeretnének megcsodálni. A rendezvény bevételét egy sav-bázis meghatározóra fordítják a újszülött mentők. Tovább »

Számítógépeket kaptak GEMMA-s fiatalok + FOTÓK

2016. április 14., csütörtök · 3 hozzászólás

gemma_szamitogepek003kf

A fogyatékkal élő fiatal felnőttek fejlesztését, képzését és a szórakozását szolgálja az a tíz számítógép, amit a kormányhivatal adományozott a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület által fenntartott intézménynek. Tovább »

Harisnya, zokni, takaró, sapka, sál, kesztyű gyűjtés a Centerkében

2016. január 21., csütörtök · Hozzászólok

ruhagyujtes_matrix_alapitvany

Nem is gondolnák, hogy sokan a fűtetlen szobákban, alultápláltan – nélkülözve kénytelenek élni. Egy vastag takaró, meleg alsó ruházat életmentő segítség lehet a kihűlés és fagyás ellen. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ harisnya, zokni, takaró, sapka, sál, kesztyű gyűjtéséhez a lakosság felajánlásait várja. Az évente tízezernél több rászorulót segítő Centerke az adomány támogatókkal együttműködve segíti a mélyszegénységben élők boldogulását. Tovább »

Rászorulóknak osztottak ételt a polgárőrök segítségével

2015. december 29., kedd · Egy hozzászólás

polgarorok_etelosztas

Karácsony előtt hagyományosak az ételosztások, de a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány azt szeretné, hogy az ünnep után is gondoljunk a nélkülözőkre, ezért ők szilveszter előtt december 29-én osztanak meleg ételt, Szegeden az Anna kútnál. Tovább »

A Szent Ágota fiataljainak gyűjtött karácsonyra a Pro Jure közösség + FOTÓK

2015. december 3., csütörtök · Hozzászólok

ajandek_agotasolnak04_gs

Kimondottan állami gondozott kamaszlányoknak gyűjtöttek ajándékokat a Pro Jure közösség tagjai, vagyis sminktermékeket és ékszereket vártak, hogy csupa olyan meglepetést kapjanak karácsonyra ezek a fiatalok, amire igazán vágynak. Tovább »

Adomány a koraszülöttmentésnek

2015. október 14., szerda · Hozzászólok

koraszulott_adomany

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke, Pintér Sándor nem mindennapi adományt vehetett át. Jelentős mennyiségű tápszert ajánlottak fel a szolgálat részére, melyet a rászoruló gyermekek és családjaik kapnak majd. Tovább »

Rekord mennyiségű adomány tanévkezdésre

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Eddig több mint 33 millió forint értékben mintegy 5350 diákot támogatott a Karitász az iskolakezdési programja keretében. Az augusztusban indult segélyprogram során Budapesten, vidéken és Kárpátalján is több száz kisdiák kapott már támogatást iskolatáska, taneszközök vagy utalvány formájában. A néhány nap múlva induló tanév első heteiben is folytatódik az akció, hisz továbbra is sok gyermeknek hiányos a felszerelése. Tovább »

Egy hónapja áll a fabódé a szegedi vasútállomáson az illegális bevándorlókért + FOTÓK

2015. július 30., csütörtök · 11 hozzászólás

migransok05kf

Egy hónapja fogadja a szegedi MigSzol csoport a migránsokat. Elsődleges céljuk, hogy a határsértők életét könnyebbé tegyék, beilleszkedésüket vagy továbbutazásukat segítsék. Tovább »

A MigSzol Szeged nem kér a pártokból – Nem vették át a DK-sok adományait (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2015. július 20., hétfő · 37 hozzászólás

dk_migransok03kf

„Nem szeretnénk, hogy a pártpolitika rátelepedjen az akciónkra, nem fogadjuk el, ha valaki politikusként hoz ide adományt” – jelentette ki Szalai Balázs, a MigSzol Szeged csoport aktivistája, miután a Demokratikus Koalíció tagjai adományokkal jelentek meg a nagyállomáson, ahol már hetek óta a migránsok ellátását végzi a MigSzol a nap 24 órájában. A DK közleményben reagált, mint írták, a múlt héten levélben kért segítséget pártjuktól a csoport. Tovább »

Civilek fogtak össze az alsóvárosi polgárőrökkel a migránsok megsegítéséért

2015. július 1., szerda · 8 hozzászólás

polgarorseg_sajtotajekoztato01kf

„Csempésszünk nekik egy kis törődést is!” – hirdeti a júniusban bejegyzett Keretben Ifjúsági Egyesület, melynek tagjai felvállalták, hogy az alsóvárosi polgárőrökkel karöltve segítik a határsértők ellátását. Tovább »

Öt éve támogatják a motorosok a koraszülött mentést

2015. július 1., szerda · Egy hozzászólás

KalmárMotorKft.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára 2011-ben szervezte meg első adománygyűjtését a Kalmár Túra csapata. Eddig több mint két millió forinttal segítették a dél-magyarországi koraszülött mentést – áll a hírportálunkhoz eljuttatott közleményben. Tovább »

Kórházi ágyakat kapott az SZTE urológia klinikája a rotarystáktól + FOTÓK

2015. május 22., péntek · Egy hozzászólás

urologia_adomany09_gs

Az urológiai klinika 46 kórházi ágyából 25-öt cserélnek le a Szent-Györgyi Albert Rotary Club jóvoltából. A Németországból érkezett adomány révén a 30 éves sodronyos ágyakat elektromosok váltják fel, de gyógyszerszekrények és speciális urológiai vizsgálóasztal is volt a szállítmányban. Tovább »

Átköltöztették a szeretetládát a rókusi templomnál

2015. május 12., kedd · Hozzászólok

etelt adok etelt kapok

„Ételt adok – Ételt kapok” – hirdeti a zöld szeretetláda a rókusi templomnál a Szent Gellért utcában, amelyet a napokban elköltöztettek a kerítés mellé. Így immár a nap 24 órájában lehet adományt elhelyezni, illetve kivenni a ládából. Tovább »

Az is lehet rászoruló, akin kívülről nem látszik + FOTÓK

2015. március 16., hétfő · 9 hozzászólás

etelt_adok_etelt_kapok09_gsPillanatok alatt zsemlék, zacskós levesek, só, narancs, alma és még megannyi tartós élelmiszer került az Ételt adok – Ételt kapok szlogent viselő ládába, várva a rászorulókat. A rókusi templom udvarában jártunk. Tovább »

Pesti alapítvány segített szegedi gyermekeknek

2015. január 15., csütörtök · Hozzászólok

IMG_21631.165.922,- forintnyi adomány érkezett a szegedi Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványhoz a Budapesti SoSe Alapítványtól. Az összeget a Sok kicsi megnevezésű jótékonysági árverésén gyűjtötték össze, amit teljes egészében az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány javára fordított élelmiszer formájában. Tovább »

Következő oldal »