Szegedi Fidesz: Nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet

ceu_tuntetes_szeged30_gs

A szegedi Fidesz közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozza, egyetlen egyetemet sem zárt be a polgári kormány. A helyi elnökség a figyelmet, hogy az utóbbi években jelentősen növelték a felsőoktatásra fordított összegeket. Nyitottak a vitára, de az uszítást elutasítják.

A Fidesz Szegedi Szervezetének Elnöksége közleményeben reagált a mai tüntetésre: “Magyarországon az egyetemi autonómiát semmi sem fenyegeti, semmi sem korlátozza, a tanszabadságot semmi sem veszélyezteti. A polgári kormányzat 2010 óta egyetlen egyetemet sem zár be! A kormány elkötelezett a felsőoktatás fejlesztése mellett, amit jól mutat, hogy esztendők óta folyamatosan emelkednek az ágazatra fordított források. A 2013-as 1340 milliárd forintról mára 2000 milliárd forintra nőtt a felsőoktatás támogatása, amivel a cél a színvonal és a hatékonyság növelése, a minél értékesebb és használhatóbb diplomák kibocsátásának lehetővé tétele. Fontos szempont ugyanakkor, hogy minden felsőoktatási intézményre azonos szabályok vonatkozzanak.

Mindezek jegyében, és a Magyarországon jól működő demokrácia szellemiségét szem előtt tartva a Fidesz szegedi elnöksége a párt Victor Hugo utcai székházában szerdán este nyitott ajtókkal várta a láthatóan félretájékoztatott, félreinformált, félrevezetett, pártpolitikai céloktól motivált szónokok által feltüzelt demonstrálókat. Mi a jövőben is minden építő jellegű gondolatra, vitára nyitottak vagyunk a felsőoktatást illetően. Hiszen abban nem lehet és nincs is vita, hogy az oktatás minősége az ország és a nemzet jövőjének záloga.

Természetesen konzultációra mindig készek vagyunk, ugyanakkor úgy véljük, ehhez nem szükséges tanórákat elhalasztani a Szegedi Tudományegyetemen, és különösen nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet. A valódi konzultáció csak akkor lehetséges, ha nem részeg politikai aktivisták ordítozása akarja megteremteni annak kereteit. Az érvek kulturált keretek között történő ütköztetésére, az álláspontok kölcsönös megismertetésére nyitottak vagyunk, az öncélú politikai hisztériához nem tudunk asszisztálni.

Továbbra is rendületlenül hiszünk a magyar oktatásban és Magyarország jövőjében!” – zárta közleményét a Fidesz szegedi elnöksége nevében Nógrádi Tibor elnök.

62 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  62. tikle
  2017. április 14., péntek, 10:16
  Válaszolok

  Reszkető urak? Én üvöltőzőket láttam. Meg bohóckodókat, kedves Csányi József. Az uszítás fogalmával is tisztában kellene lenni. Wikipédia, barátom.
  “A közösség elleni uszítás (korábban közösség elleni izgatás) a köznyugalom elleni bűncselekmények kategóriájába tartozik, e cselekmény büntetendővé nyilvánításának célja az előítéletektől mentes közhangulathoz fűződő társadalmi érdek fenntartása. A közösség elleni uszítás valójában visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával, az erőszak érzelmi előkészítése.
  Az elkövetési magatartás az erőszakra és a gyűlöletre uszítás. A magyar ítélkezési gyakorlat szerint az uszítás olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át. A gyűlöletre uszító másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel. Az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet.
  A cselekményt nagy nyilvánosság előtt kell elkövetni, a bírói gyakorlat szerint ez akkor valósul meg, ha az elkövetés helyén nagyobb létszámú csoportosulás van jelen, vagy megvan a reális lehetőség arra, hogy nagy létszámú ember tudomást szerezzen a cselekményről. Nagyobb létszámú a jelenlévők száma, ha egyszeri ránézéssel nem határozható meg, hogy mennyien tartózkodnak a helyszínen.”
  Szóval, először tanuld meg annak jelentését, amit leírsz, vagy kimondsz.

 • '>
  61. Csányi József
  2017. április 14., péntek, 10:07
  Válaszolok

  Az urak valószínűleg nem ismerik az uszítás szó jelentését, mert ha ismernék, tudnák, hogy ezt a kormány teszi, hogy elterelje a figyelmet arról, hogyan teszik saját zsebeikbe az ország javait.
  Részeg üvöltözőkkel én nem találkoztam, a székház ajtajában reszkető urak sem láthattak. Vagyis; ez az állítás nettó uszítás. De szokják meg az urak, mert nem ez volt az utolsó ilyen élményük.