Szegedi Fidesz: Nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet

2017. április 12., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

ceu_tuntetes_szeged30_gs

A szegedi Fidesz közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozza, egyetlen egyetemet sem zárt be a polgári kormány. A helyi elnökség a figyelmet, hogy az utóbbi években jelentősen növelték a felsőoktatásra fordított összegeket. Nyitottak a vitára, de az uszítást elutasítják.

A Fidesz Szegedi Szervezetének Elnöksége közleményeben reagált a mai tüntetésre: “Magyarországon az egyetemi autonómiát semmi sem fenyegeti, semmi sem korlátozza, a tanszabadságot semmi sem veszélyezteti. A polgári kormányzat 2010 óta egyetlen egyetemet sem zár be! A kormány elkötelezett a felsőoktatás fejlesztése mellett, amit jól mutat, hogy esztendők óta folyamatosan emelkednek az ágazatra fordított források. A 2013-as 1340 milliárd forintról mára 2000 milliárd forintra nőtt a felsőoktatás támogatása, amivel a cél a színvonal és a hatékonyság növelése, a minél értékesebb és használhatóbb diplomák kibocsátásának lehetővé tétele. Fontos szempont ugyanakkor, hogy minden felsőoktatási intézményre azonos szabályok vonatkozzanak.

Mindezek jegyében, és a Magyarországon jól működő demokrácia szellemiségét szem előtt tartva a Fidesz szegedi elnöksége a párt Victor Hugo utcai székházában szerdán este nyitott ajtókkal várta a láthatóan félretájékoztatott, félreinformált, félrevezetett, pártpolitikai céloktól motivált szónokok által feltüzelt demonstrálókat. Mi a jövőben is minden építő jellegű gondolatra, vitára nyitottak vagyunk a felsőoktatást illetően. Hiszen abban nem lehet és nincs is vita, hogy az oktatás minősége az ország és a nemzet jövőjének záloga.

Természetesen konzultációra mindig készek vagyunk, ugyanakkor úgy véljük, ehhez nem szükséges tanórákat elhalasztani a Szegedi Tudományegyetemen, és különösen nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet. A valódi konzultáció csak akkor lehetséges, ha nem részeg politikai aktivisták ordítozása akarja megteremteni annak kereteit. Az érvek kulturált keretek között történő ütköztetésére, az álláspontok kölcsönös megismertetésére nyitottak vagyunk, az öncélú politikai hisztériához nem tudunk asszisztálni.

Továbbra is rendületlenül hiszünk a magyar oktatásban és Magyarország jövőjében!” – zárta közleményét a Fidesz szegedi elnöksége nevében Nógrádi Tibor elnök.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 62 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.198.113.51 IP címről szól hozzá.

 • 62. tikle hozzászólt ekkor: 2017. április 14., péntek, 10:16
  Válaszolok

  Reszkető urak? Én üvöltőzőket láttam. Meg bohóckodókat, kedves Csányi József. Az uszítás fogalmával is tisztában kellene lenni. Wikipédia, barátom.
  “A közösség elleni uszítás (korábban közösség elleni izgatás) a köznyugalom elleni bűncselekmények kategóriájába tartozik, e cselekmény büntetendővé nyilvánításának célja az előítéletektől mentes közhangulathoz fűződő társadalmi érdek fenntartása. A közösség elleni uszítás valójában visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával, az erőszak érzelmi előkészítése.
  Az elkövetési magatartás az erőszakra és a gyűlöletre uszítás. A magyar ítélkezési gyakorlat szerint az uszítás olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át. A gyűlöletre uszító másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel. Az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet.
  A cselekményt nagy nyilvánosság előtt kell elkövetni, a bírói gyakorlat szerint ez akkor valósul meg, ha az elkövetés helyén nagyobb létszámú csoportosulás van jelen, vagy megvan a reális lehetőség arra, hogy nagy létszámú ember tudomást szerezzen a cselekményről. Nagyobb létszámú a jelenlévők száma, ha egyszeri ránézéssel nem határozható meg, hogy mennyien tartózkodnak a helyszínen.”
  Szóval, először tanuld meg annak jelentését, amit leírsz, vagy kimondsz.

 • 61. Csányi József hozzászólt ekkor: 2017. április 14., péntek, 10:07
  Válaszolok

  Az urak valószínűleg nem ismerik az uszítás szó jelentését, mert ha ismernék, tudnák, hogy ezt a kormány teszi, hogy elterelje a figyelmet arról, hogyan teszik saját zsebeikbe az ország javait.
  Részeg üvöltözőkkel én nem találkoztam, a székház ajtajában reszkető urak sem láthattak. Vagyis; ez az állítás nettó uszítás. De szokják meg az urak, mert nem ez volt az utolsó ilyen élményük.

 • 60. TKaz agyagedény hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 22:30
  Válaszolok

  “A foglalkozását tekintve aktivista Gulyásnak életében talán először dolgoznia kell 300 órát.”

 • 59. Hülye vagyok hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 19:52
  Válaszolok

  Van moderáció! Megnyugodtam…

 • 58. NP hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 19:42
  Válaszolok

  Polgári Oldal

  Ha ez a Fidesz új hangja, akkor kisértetiesen hasonlít a régire…nekem tetszik, mert eredményes, újszerű, frappáns és eddig is hozta a kötelezőt…. a vereséget…

 • 57. TKaz agyagedény hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 19:36
  Válaszolok

  Kristófkában ég a szereplési és bizonyítási vágy.
  http://www.facebook.com/tarnaykristof/posts/1646014088772738?pnref=story

 • 56. Polgári Oldal hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 19:22
  Válaszolok

  Tibikém!
  Ez már a megújult Szegedi FIDESZ hangja – amit a Miniszterelnök Úr tavaszra ígért – vagy még a régié?
  Kissé aggódunk itt a Polgári Oldalon!
  Híved …

 • 55. pierre bayle hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 19:08
  Válaszolok

  NT-t nem minősíteném, csak egy mondatra reagálnék: aszongya, h készek a konzultációra. ja persze. A CEU-törvényt senkivel sem konzultálva fogadták el, most kezdődik valami kármentés. A tüntetés azért van, mert csak tömegerő hatása alatt gondolkodnak el bármin is.

 • 54. Soros tours hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 19:02
  Válaszolok

  44. A Soros által biztosított ingyenes utaztatás 15-én érvényes a fővárosból a déli határhoz külön buszokkal.

 • 53. Soros fia hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 18:44
  Válaszolok

  48. Np! Laci bácsi Kristófnak írt. Miért szólsz bele. Várd meg, hogy ő reagáljon ha akar.

 • 52. kérdések hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 18:04
  Válaszolok

  Erről ennyit.

  “Orbán Viktor az egyetem elvégzése után, 1988 áprilisától a Soros Alapítvány 680 ezer forintos (ma ez több mint 12 millió forint) támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa lett, és később is az alapítványra támaszkodott. Az 1989 augusztus 26-án megjelent HVG a magyar politikai élet „enfant terrible”-jének” nevezi Orbánt, aki a „Miből él?” kérdésre a következőt válaszolta: „A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.” Húszezer forint akkoriban nagy pénznek számított, mai értéken számolva ez meghaladja a 310 ezer forintot, ami minden bizonnyal óriási segítséget jelentett a pár hónapos Ráhelt nevelő, Szolnokon élő Lévai Anikónak és Orbán Viktornak.”

  http://magyarnarancs.hu/belpol/ennyit-kapott-sorostol-orban-es-a-fidesz-mikor-igazan-kellett-103546

 • 51. kérdések hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 17:57
  Válaszolok

  Mire alapozza azt, hogy a demonstrálók ittasak voltak?
  Mire alapozza azt, hogy uszítottak? (ezt a minősítést Rákosi kedvelte + Kádár ’56 leverése után).
  Mire alapozza azt, hogy a demonstráló oktatók elhagyták az óráikat?
  Mi köze van a felsőoktatáshoz, van egyáltalán felsőfokú végzettsége?
  Mire alapozza azt, hogy hazánkban jól működő demokrácia van?
  Komolyan választást akarnak nyerni 2 év múlva Szegeden ezzel a szellemi hátországgal?

 • 50. megmondomnekik hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 17:56
  Válaszolok

  K. J. elvtár(s)s egy kormányellenes, gyűlöletkeltő városi pártitkár!

  Más!
  Abban az esetben ha egy nem magyar tulajdonú egyetem Magyarország területén folytat egyetemi szintű oktatást és sikeres végvizsga után ad ki diplomát, akkor akár tetszik akár nem kutyakötelessége a magyar felsőoktatással kapcsolatos összes törvényt betartani!
  A kormány kizárólag ezt akarja elérni. Az, aki azt állítja, hogy a magyar kormány beakarja záratni a Közép Európai Egyetemet az egy kis stílű hazudozó, és ez rá a legenyhébb jelző!

  A Közép Európai Egyetemre még egy gondolat. Azt sem lehet tudni, hogy ki az igazi tulajdonosa, mende – mondák keringenek. Ma már az is elhangzott, hogy Fodor Gábor oktatási minisztersége idején ő adta ki a működési engedélyt erre az egyetemre, és hálából kapott nem kevés pü. apanázst S.Gy. – től és tulajdonosi hányadot is.

  Megint más.
  A civilszervezetek.
  Nos, az a törvény, amit a pénzügyi elszámoltatással – 7.2 millió forint/év vagy az feletti külföldi pénzügyi támogatás – kapcsolatosan a parlament elé akar terjesztetni a kormány vagy már terjesztett is az nem más mint az USA civil szervezeteinek pénzügyi elszámoltatásához – revízió – kötött törvény magyar nyelvre történt fordítása, csak enyhített változatban.
  Az eredeti USA törvény szerint az a civil szervezet amelyik megtagadja az évi egyszeri pénzügyi revíziót, az felszámoltatható, feloszlatható és felelős vezetője, pénzügyi vezetője ellen bírósági eljárást kell indítani és akár öt évig terjedhető börtön büntetéssel is sújthatóak! Aki ezt nem hiszi el, és tud amerikai angolt, az olvassa el az eredeti USA törvényt, amely megtalálható az USA törvénytárában!
  Ennyi.
  A minden más többi = Hazudozás a köbön!
  Aki azt állítja, hogy ez a meghozandó törvény a CÖF – re nem vonatkozik – ha kap külföldi pénzügyi támogatást – az egy notórius, beteges hazudozó alak!

 • 49. ottlaktam hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 15:48
  Válaszolok

  np tükröd,van-e otthon?

 • 48. NP hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 15:37
  Válaszolok

  Laci bácsi

  És Laci néni tudja, hogy orvul megkaparintottad a klaviatúrát és marhaságokat írogatsz olyan dolgokról amikhez semmi közöd?

 • 47. sayitagain hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 15:37
  Válaszolok

  Nem a pártpolitikáról szólt? Akkor miért ment az ún. tömeg (érthetőbb nevén az egyetemi óráit ellógó libsik) a Fidesz székház elé?

 • 46. Péter bácsi hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 15:32
  Válaszolok

  45. Laci bácsi!

  Miattuk is szomorkodsz (vagy csak Kristóf miatt)?:
  “Az ún. keresztény anarchisták – akik szerint az anarchizmus lényege a keresztény nézetrendszerben és az evangéliumokban is benne van – Jézust tekintik az első anarchistának.”

 • 45. Laci bácsi hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 15:01
  Válaszolok

  Kristóf! Erzsike tudja, hogy a fia anarchista lett?
  Nem ilyennek ismertem ezt a rendes családot.
  Szomorú vagyok.

 • 44. Törőcsik István hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 14:49
  Válaszolok

  A márciusi ifjaknak Landerer súgta oda, hogy a nép nevében foglalják le a nyomdagépeket, aztán zárják be az irodájába.
  A spontán megmozdulások szériatartozéka több-kevesebb bénázás – bántás nélkül, mint tényt mondom.
  Persze ha “csont nélkül” sikerül kitűzni a zászlót, máris bugyog fel a párt csatornájából: “lám a repülőút alatt mennyit gyakorolták!”

 • 43. ottlaktam hozzászólt ekkor: 2017. április 13., csütörtök, 14:48
  Válaszolok

  bödp5ts tibor is eléggázz.

Ugrás az oldal tetejére