Blogstar: Botka – Miniszterelnök Úr, köszönöm!

2016. december 17., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: ezatuti.blogstar.hu

Szeged, 2012. február 3. Botka László polgármester - MSZP fotó: Nagy Béla

Botka László (MSZP) szegedi polgármester elmúlt hat esztendeje (a város fejlesztése, építése helyett) csak a kormány ekézéséről szólt. Mindegy, hogy átvállalták az általa felhalmozott adósságot, mindegy, hogy a csontfideszes Debrecen helyett Szeged kapta a lézerközpontot, mindegy, hogy a rendszerváltozás óta egyedül látható változás, a felújított sétáló utca még az 1998-2002 közötti fideszes városvezetés érdeme és teljesítménye, minden mindegy. A lényeg, ha mikrofont lát, akkor egy jó orbánozás, diktatúrázás kiszaladjon a száján. A blogstar.hu cikke.

A modern városok programban eddig azért nem jutott el Szegedre a kormányfő, mert a megbeszéléseket előkészítő Lázár János kávéja még fel sincs kavarva, amikor Botka Szeged helyett belpolitikai anyázásba kezd.

Így nem lehet.

Pedig a város nincs büntetésben (ahogy azt Botka és elvtársai előszeretettel – és bizonyíték nélkül – hangoztatják). Bizonyságul álljon itt a legutolsó Kormányinfón elhangzott bejelentés Lázártól:

„Miniszterelnök úr bejelentette, hogy januárban Szegedre látogat, fölkeresi Botka László polgármester urat, akivel a modern város program keretében szeretnénk egyeztetni. És egyúttal a mai kormányülésen szerepelt Szeged városának az a kérése, hogy a szegediek fedett uszodát szeretnének létesíteni, és a kormány várhatóan ma elvi döntést hoz. Ennek a részleteit is szeretnénk megtárgyalni Botka László polgármester úrral január közepén. Mint ismeretes, elkészült az ELI kutatóközpont, ami a legnagyobb kutatási beruházás, mintegy hatvanmilliárd forintos állami és európai uniós támogatással, ennek a tulajdonosi joggyakorlója Pálinkás József professzor úr lesz, aki az innovációs hivatalt vezeti. Emellett Szegeden egy kétszáz hektáros új ipari parkot létesít a kormány, amelyre kormánybiztost nevez Palkovics László személyében. Jóváhagyta a kormány egy új szegedi Tisza-hídnak az építését, valamint most készen állunk arra, hogy Szegeden új sportuszoda létesítését is támogassuk”.

Majd az origo.hu kérdésére, miszerint a miniszteri mondat, hogy „Szegednek és Vásárhelynek egy agglomerációt kell alkotnia” mit jelent a gyakorlatban, ezt válaszolta:

„Ha a választóktól erre lehetőséget kapok és lesz hozzá elég bizalom, akkor azon fogok dolgozni, hogy Csongrád megyében egy új típusú agglomeráció jöjjön létre, amiben benne vannak például az ipari parkok Szeged és Vásárhely között. Benne van az ELI és a hozzá kapcsolódó új ipari park. Ebben benne van minimum a két város, de gondolkodni kell a határ másik oldalán is az együttműködés lehetőségében. Azt gondolom, hogy reális célkitűzés egy háromszázezres, fizikailag szinte összeérő közösség létrejötte úgy, hogy természetesen mindenki megtartja a maga szuverenitását és függetlenségét, de munkaerőpiac, gazdaság és versenyképesség szempontjából ez egy nagyon fontos dolog. Ezek a városok a múltban vesztesek voltak. Az elmúlt száz esztendő ezeknek a városoknak nagy veszteséget okozott: két háború veszteségét, Trianon veszteségét kellett elszenvedjék, és a dél-alföldi régiót a trianoni határ kettészakította. Az a kérdés, hogy ezek a városok a jövőben nyernek-e. Úgy gondolom, hogy tudomásul kell venni a szegedi választópolgárok döntését, és nekem az a kötelességem, hogy az együttműködést keressem és megpróbáljunk egy ilyen új, vezető régiót létrehozni. Talán ez vonzó lehet mindenki számára, ezért támogatok kiemelten minden szegedi beruházást. Szegednek most nincs a kormányban képviselője, korábban nagyon erős pozíciói voltak, és amikor Botka polgármester úr valamilyen kezdeményezéssel megkeres, akkor én állok rendelkezésére. De ezt nem pártpolitikai együttműködésnek szánom, emögött egyébként a kormány érdekében álló együttműködés van, mert ez egy nagyon fontos régió. Az a célunk, hogy a határok mentén, Szerbia északi részén, a Vajdaságban kialakuljon újra egy közös gazdasági övezet, egy gazdasági lehetőség. Ebben nagyon határozottan együttműködünk az ottani magyar szervezetekkel, és elképesztő erőforrásokat, ötvenmilliárdos erőforrásokat próbálunk mozgósítani a Vajdaság gazdasági reorganizációja érdekében, ahol óriási az elvándorlás, folyamatosan csökken a magyar lakosság aránya, és az a város, amely képes a Vajdaság számára is jövőt jelenteni, az Szabadka, amihez a legközelebbi nagyváros, Szeged. Meggyőződésem, hogy minden kormánynak stratégiai érdeke, hogy ez a régió kiemelten fejlődjön”.

És akkor most a kommunikációs tanács Botkának, meg a szegedi városházi pereputtyának. Ha lesz közös sajtótájékoztató, akkor Botka László (MSZP) polgármesternek ennyi legyen a szövege: Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm.

És már le is teheti a mikrofont.

Forrás: ezatuti.blogstar.hu

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 81 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.81.166.154 IP címről szól hozzá.

 • 81. Republikánus hozzászólt ekkor: 2017. január 23., hétfő, 05:51
  Válaszolok

  Ez szép volt balszélső! Kiakadsz a Botkázáson, majd amit másokon számonkérsz, magadnak megengeded a mondandód végén. Vélhetően az életedben nem találkoztál Barthával, de veszed a bátorságot, hogy minősítsd, a saját szóhasználatoddal : Bartházol. Ezt hívják szabadosságnak! Neked lehet, másoknak kuss!

 • 80. balszélső hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 20:42
  Válaszolok

  Van itt ez a Botka ócsárló brigád akik megbízásból szarják Úgy vannak vele bizonyos megbízójuk csak szajkózni kell mennyire rossz ember végül majd elhiszik ami nem igaz..Szerintem álmukban is Botkáznak? Szánalmas ez már pajtikáim..Ha süt a nap Botka…ha borús az idő Botka..Az meg hogy keményen vezeti a közgyűlést nagyon helyes! A vásott nebulókat kordában kell tartani..Sztároljátok Bartát igaz ivászatban tudtommal Botka csak a szerelést vihetné utána..További jó Botkázást!

 • 79. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 19:39
  Válaszolok

  76. tahitotakarki
  Akkor miért rinyálsz? Dőlj hátra és élvezd az utazást!

 • 78. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 19:38
  Válaszolok

  77. Botka támogató
  Az nagyon szomorú, ha valaki nem érti a szarkazmust. Legalábbis a kazmus föladja a leckét! Köreidben persze ez szokásos. :-)

 • 77. Botka támogató hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 19:30
  Válaszolok

  „Vidékiek
  istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

  ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja.
  sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számbaveszi nem is egyszerű a végére érni a sornak. először is, a vidékiek pestnek hívják budapestet. ez olyan, mintha a laptopot csak topnak hívnánk, vagy mondjuk new yorkot yorknak, ami ugye egészen mást jelent, és nem véletlenül lett 1872-ben, vagy fasztudja mikor budapest, mert így hívják, buda és pest. …”
  Mécs János
  Mécs Imre fia. Botka László támogatója

 • 76. tahitotakarki hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 14:25
  Válaszolok

  65. jeti stratégia,husz???
  be se jutnak a parlamentbe,dks ferike megveszi a többi mszpst
  ?

 • 75. tahitotakarki hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 14:22
  Válaszolok

  mert sunyi mszmps……………..
  azért.

 • 74. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 13:36
  Válaszolok

  propaganda

  Te miért szégyelled a neved?

 • 73. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 13:35
  Válaszolok

  jeti stratégia
  Mesélj már erről a SZEVIÉP ügyről valamit, de konkrétummal légy oly kedves!

 • 72. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 13:34
  Válaszolok

  sötétbenbújkáló
  Az Uniós támogatás nem kormánytámogatás. A kormány csak villog az Uniós pénzzel.

 • 71. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 13:32
  Válaszolok

  kapirgáló B L
  Jön behajtani a zsét.

 • 70. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 13:31
  Válaszolok

  65. sötétbenbújkáló
  Rátapintottál a mélyedésre a kanálban! Nagyon ügyes vagy, megértetted a nyilvánvalót! :-)

 • 69. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 13:30
  Válaszolok

  59. csokifaló
  Szegeden már vagy húsz éve van csokigyár. Minek neked még egy? Nem kell annyit zabálni, azután szomjas leszel a vége meg a hányás!

 • 68. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 13:29
  Válaszolok

  59. Botka kamu
  Néhány forrást ha megjelölnél, hihetőbb lenne, így sajnos csak puszta szóvirágok.

 • 67. sötétbenbújkáló hozzászólt ekkor: 2017. január 22., vasárnap, 12:17
  Válaszolok

  Botka az Orbán ellenességével akar befutó lenni (más eszköze nincs is) és ezért a Szegednek szánt kormánytámogatást is képes lesz visszautasítani a magyarországi balliberális szavazók szimpátiájának megszerzése érdekében. :(
  Sajnos újra a szegedieknek tesz keresztbe. :(

 • 66. jeti stratégia hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 22:24
  Válaszolok

  63. NP: Senki sem hívta meg Viktort Amerikába!
  - Botkát pedig senki nem kérte fel kormányfő jelöltnek.
  Ez a szerencsétlen önjelölt azt hiszi hogy ha letámadja a pártársait, akkor majd támogatják.
  Szegeden elkezdett inogni a SZEVIÉP-es talaj a lába alatt. Ezért kell neki a mentelmi jog? Miniszterelnök akkor sem lesz ha jelölik, de benne lehet abban a húsz Mszp-sben aki bejuthat a parlamentbe.

 • 65. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. december 20., kedd, 22:01
  Válaszolok

  64. jeti propaganda
  Kicsit lemaradtak, Szegeden már megépült.

 • 64. jeti propaganda hozzászólt ekkor: 2016. december 20., kedd, 20:43
  Válaszolok

  ÉPÜLHET AZ ÚJ PÉCSI VÁSÁRCSARNOK
  Az év utolsó közgyűlésén kiderült, hogy minden akadály elhárult az új pécsi vásárcsarnok megvalósítása elől. A mintegy 2,8 milliárd forintos beruházás előkészítő munkálatai már folynak.

 • 63. NP hozzászólt ekkor: 2016. december 20., kedd, 20:40
  Válaszolok

  kapirgáló B L

  Senki sem hívta meg Viktort Amerikába!
  A közmondásosan független 888.c pártszócső sejtetését ragozzátok tovább és nyaljátok be mint tényt.

 • 62. kapirgáló B L hozzászólt ekkor: 2016. december 20., kedd, 16:50
  Válaszolok

  “Orbán a világ két nagyhatalmának a vezetőjével találkozik
  Putyin ismét Magyarországra látogat, Orbán pedig Trumphoz utazik.
  Vlagyimir Putyin orosz elnök februárban ismét Magyarországra jön, és ezt kormányzati források mellett orosz diplomáciai körökből is megerősítették.”
  Arról nem írnak hogy a szegedi vörös kakassal is találkozik?

Ugrás az oldal tetejére