Sport

Hátország: elitben a SZEOL SC utánpótlása

Hátország: elitben a SZEOL SC utánpótlása

2016. június 19., vasárnap
Hátország: elitben a SZEOL SC utánpótlása
szs_labdarugas_futball_foci

A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken hozta nyilvánosságra az elmúlt öt év eredményei alapján a 2016/2017-es utánpótlás bajnokságokba besorolást nyert egyesületek neveit. Az országos utánpótlás elitet jelentő 24 egyesület közé Csongrád megyéből egyedüliként a SZEOL SC került be.

A 24 egyesület közül az első nyolc – döntően futball akadémiák – az első osztályban szerepelhetnek, míg a 9-24-dik helyezettekre az egy 16 csapatos, egy csoportos II. osztályú bajnokság vár. Mindkét osztályban az U-19-es (1998-1999), az U-17-es (2000-2001) és az U-16-os (2001-2002) korosztály nyert besorolást. A SZEOL SC fiataljaira a klubnevek ismeretében elképesztően nehéz bajnoki év vár. Az kétségtelen, hogy azoknak a fiataloknak a számára, akik ezekben a bajnokságokban szerepelhetnek, biztosítva lesz a fejlődés lehetősége, hiszen hétről-hétre kiélezett mérkőzéseken mérhetik össze tudásukat neves ellenfeleikkel. Emellett biztosítva lesz a feljebb lépés lehetősége is, hiszen az ezekben a csapatokba szereplő utánpótlás játékosok rivalda fénybe kerülnek, játékukat már árgus szemekkel nézik a neves klubok játékos megfigyelői. Ahhoz, hogy a szegediek ebben a versengésben helyt tudjanak állni, a saját erő mellett már külső erősítésekre is szükség lesz, amely a klub szakmai vezetésének közeljövőbeli feladata lesz. A pénteken kiadott MLSZ besorolás egyben azt is eldöntötte, hogy az elmúlt bajnoki évben még a II. osztályú U-19-es és U-17-es bajnokságokban szereplő megyei csapatok (Hódmezővásárhelyi FC, Maros-menti UFC Makó, DAFC Szeged, Szeged 2011) a következő idényben csak a III. osztályú bajnokságban indulhatnak. A másodosztályú utánpótlás mezőny: - Videoton - Pécs - Újpest - Kecskemét - Nyíregyháza - Diósgyőr - Vác - Békéscsaba - Zalaegerszeg - Kaposvár - Paks - Grosics Akadémia - Szolnok - Sopron - Gyirmót - SZEOL SC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.