Szabó Tünde: sikerpályán a sport utánpótlás-nevelése

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Szabó Tünde értékelése szerint 81 arany-, 84 ezüst- és 63 bronzérem mutatja a magyar utánpótlássport nagyszerű eredményeit, amelyeket 32 ifjúsági, kadet, junior és serdülő Európa-bajnokságon, világbajnokságon vagy olimpiai eseményen szereztek, csak a nyári hónapok alatt. Tovább »

Összefogás a szegedi labdarúgó-utánpótlásképzésért

2017. július 24., hétfő · 27 hozzászólás

focitorna_dorozsma24_gs

A Szeged 2011 Kft., valamint az alközpontba tartozó partneregyesületek és fiókcsapatok – DAFC, SZVSE, RTE, FK Szeged, Tápé-Főnix, Universitas – közös közleményt adnak ki Szeged és a régió futballjának fejlődése érdekében! Tovább »

Kosárlabda: bajnokesélyesek a Vásárhelyi Rakéták

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

Vasarhelyi_Raketak_u14

Hazai pályán, a Hódtői Sportcsarnokban játszhat a Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapata a Vásárhelyi Rakéták együttese a Serdülő Bajnokság nyolcas döntőjében csütörtöktől. Mócsai Milán fiai ráadásul példátlan meneteléssel, veretlenül jutottak a május 25-én csütörtökön kezdődő négy napos hódmezővásárhelyi fináléba. Tovább »

Labdarúgás: Feröert is legyőzte, csoportelsőként a nyolc között az U17-es válogatott az Eb-n

2017. május 9., kedd · Egy hozzászólás

magyarorszag_feroer_U17

Az első félidőben eldöntötte a Feröer-szigetek elleni találkozót Szélesi Zoltán csapata, ezzel veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a horvátországi Európa-bajnokságon. A negyeddöntőben Törökország vár a magyar fiatalokra pénteken. Tovább »

Labdarúgás: Franciaország ellen kezdi meg szereplését az U17-es válogatott a horvátországi Eb-n

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

u17_valogatott_horvatorszag

Szélesi Zoltán szövetségi edző stábjában helyet kapott a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatorvosa, Thurzó Balázs is. A magyar válogatott szerda délután két órakor kezdi meg Európa-bajnoki szereplését Nagygoricán, ahol a kvartett favoritjának számító Franciaország ellen lép pályára. Tovább »

Kosárlabda: országos döntőben a Rakéták

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

hmvhely_serdulo_csapat

A Vásárhelyi Kosársuli u14-es csapata nyolcadik tornáját megnyerte meg veretlenül a hétvégén Budapesten, a Vasas Kosárlabda Akadémia pasaréti otthonában. Hátra van ugyan még egy forduló (újabb 3 meccsel), de Mócsai Milán 2003-as születésű tanítványai eddigi összes, 19 mérkőzésükön diadalmaskodva máris bejutottak az Országos Döntőbe. Tovább »

Hátország: fókuszban egy újabb szegedi gólkirály!

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

janovszki_laszlo

A különböző futballbajnokságok góllövőlistáit böngészve egy tehetséges fiatal szegedi támadó messze kiemelkedik az összes többi játékos közül. A Szeged 2011 14 éves reménysége, Jánovszki László(fotónkon) korábban még Békéscsabán és az Újpestben ontotta a gólokat, de tavaly nyártól már Csongrád megye és Szeged városának legjobb NB II-es csapatát, a püspöki klubot szolgálja. S az egyesület utánpótlás csapataiban is, de főként az U14-ben szinte futószalagon termeli a gólokat… – írja honlapján a szegedi futball krónikása, Vitos György. Tovább »

Hátország: megszorongatta a Partizant a Vásárhelyi Rakéták csapata

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

2017.03.18. Beograd

Szerbiában lépett pályára a Mócsai Milán vezette Vásárhelyi Rakéták csapata a Partizan ellen. Szoros mérkőzésen ugyan vereséget szenvedtek, de megnehezítették az európai top csapat utánpótlás együttesének a dolgát. Tovább »

Hátország: újabb lépést tett az országos döntő felé a Vásárhelyi Rakéták csapata

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

Folytatta szenzációs szereplését a Kosársuli U14-es serdülő csapata. Mócsai Milán és Czibere Zoltán 2003-as tanítványai az Országos Főtábla II. fordulójában is csoportgyőztesek lettek. Veretlenük nyerték Pesten a kétnapos tornát a kiváló utánpótlás neveléséről ismert MAFC, Szombathely és a Nyíregyháza előtt. Tovább »

Hátország: bravúrpontokat szerzett a Szeged 2011

2017. március 8., szerda · 2 hozzászólás

u15

Kihagyta helyzeteit, így kikapott az NB II-ben szereplő U14-es csapatunk a Grosics Akadémia ellen, az U15 viszont az őszi találkozóhoz hasonlóan hátrányból fordított a gyulaiak ellen, és nagyszerű teljesítményt nyújtva 3-2-re nyert. Az NB III-ban az U17-esek egy gólos vereséget szenvedtek a gyulai Termál ellen, az U19 viszont 3-1-ről állt fel, és hozott el egy értékes pontot a bajnoki címre hajtó fürdővárosiaktól. – írja a szeged2011.hu. Tovább »

Jégkorong: a gyerekeké volt a főszerep a műjégpályán

2017. január 27., péntek · Hozzászólok

jegkorongosok005kf

Korival felszerelt gyerkőcök árasztották el a szegedi műjégpályát péntek délelőtt, ugyanis a Tisza-parti városba érkezett a Koriolimpia program. Hasonló rendezvénynek eddig csak a budapesti Tüskecsarnok adott otthont még decemberben, de a szervezők azt remélik, hogy a kezdeményezésből országos szintű sorozat kerekedhet ki. Tovább »

Hátország: a Magyarkanizsa nyerte az Újév Kupát

2017. január 13., péntek · Hozzászólok

ujevkupa

Újév Kupa néven rendezett négy csapat részvételével labdarúgó tornát a Rendőr TE. Az egyesület 2007-es és 2008-as korosztálya mellett az Universitas SC és a szerbiai Magyarkanizsa azonos korú együttese vett részt a tornán, melyen azok a gyerekek szerepeltek főként, akiknek az edzők kevesebb tornalehetőséget tudnak biztosítani. Tovább »

Hátország: a Szilády RFC csapata nyerte az U9-es korosztály Start 2017 Kupáját

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

15895608_741612209348608_6735241688913049573_o

Január 7-én szombaton vette kezdetét a Start 2017 Kupa Bordányban. A Bordány SK által szervezett utánpótlás teremlabdarúgó torna első hétvégéjén az U9-es korosztály képviselői vették birtokba a termet, a résztvevőket Kiss-Patik Péter sportkör elnök köszöntötte. Tovább »

Újra térképen a szegedi jégkorong – Pápai Miklóssal beszélgettünk a Tisza Volán elmúlt fél évéről

2016. november 2., szerda · Hozzászólok

papaimiklos2

Nagy változáson esett át a Tisza Volán jégkorongszakosztálya tavasszal, amikor a korábbi válogatott jégkorongozó, Pápai Miklós átvette a szakosztály irányítását. A klub bejelentette, hogy a 2016/2017-es szezonban már nem indít felnőtt csapatot, helyette inkább az egyesület stabilizálását és az utánpótlás előtérbe helyezését tűzik ki célul. Arról beszélgettünk a sportvezetővel, hogy mi történt a váltás óta a szegedi jégkoronggal. Tovább »

Hátország: Szélesi Zoltán is megtekintette a Csongrád megyei labdarúgó-válogatott edzését

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

megyevalogatott3

Szélesi Zoltán is ellátogatott az MLSZ képviseletében a korosztályos Csongrád megyei labdarúgó-válogatott október 18-i edzésére. A szakember sok tehetséges futballistát látott, és a szervezéssel is meg volt elégedve. Tovább »

Kosárlabda: új kulturák ellen a Szedeák U17

2016. szeptember 20., kedd · Hozzászólok

szedeak_u_17

Idén is részt vesz a European Youth Basketball League elnevezésű nemzetközi tornán a Naturtex-SZTE-Szedeák utánpótlás-együttese: az U17-es csapat péntektől vasárnapig a lengyelországi Lodzban játszik négy mérkőzést az alapszakasz első fordulójában. Tovább »

Hátország: majdnem 100%-os Szeged 2011-hétvége

2016. szeptember 14., szerda · 3 hozzászólás

labdarugas_foci_futball_gs

Az elmúlt vasárnap – szinte azonos időben – a Szeged 2011 négy különböző utánpótlás bajnokságban is szerepelt és valamennyi kiemelt (U19, U17, U15, U14) csapatunk veretlenül zárta, csaknem 100%-os teljesítményt nyújtva a SZEOL SC ill. a DAFC elleni helyi rangadókat. Tovább »

Emődi Sándor: Mi csak a tárgyalások folytatásáról állapodtunk meg!

2016. augusztus 26., péntek · 52 hozzászólás

szs_labdarugas_futball_foci

Tovább folytatódik a két szegedi labdarúgócsapat közötti vita az utánpótláskorú labdarúgók átigazolásának ügyében: a Szeged 2011 ügyvezetője, Emődi Sándor nem érti, a SZEOL SC miért nem igazolta le a játékosokat akkor, amikor erre az átadó klub beleegyezése nélkül is lehetősége lett volna. Tovább »

Halkó Pál: Megállapodtunk az átigazolásokról!

2016. augusztus 25., csütörtök · 9 hozzászólás

labdarugas_foci_futball_gs

Hétvégén elkezdődnek a kiemelt utánpótlás-bajnokságok is, azonban két szegedi klub között zajló transzferek végkifejlete egyelőre nem ismert, így még nem tudni, melyik csapatban lépnek pályára a játékosok. Korábbi cikkünkre a SZEOL SC ügyvezetője, Halkó Pál reagált. Tovább »

Következő oldal »