Közélet

Belügyminiszteri vizsgálatot kezdeményez a szegedi rendőrség fellépése ügyében Nógrádi Tibor

Belügyminiszteri vizsgálatot kezdeményez a szegedi rendőrség fellépése ügyében Nógrádi Tibor

2016. május 18., szerda
Belügyminiszteri vizsgálatot kezdeményez a szegedi rendőrség fellépése ügyében Nógrádi Tibor
haag_nogradi_sajttaj03

A Fidesz szegedi elnöke azt várja, hogy Pintér Sándor határozott eszközökkel lépjen fel a rendőrség Szeged városában politikai célokra történő felhasználása ellen.

Pintér Sándor

belügyminiszterhez fordul

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi elnöke

a helyi rendőrség keddi városházi fellépése

kapcsán. Mint megírtuk, a rendőrök előállították a Cserepes sori kereskedők petícióját, felmondóleveleik másolatát

Botka László

szocialista polgármesterhez eljuttatni szándékozó jogászt,

Szabó Bálintot

, akit (mint közleményükben írták: a hivatal egy női alkalmazottjának állítólagos ellökése miatt garázdaság vétségével gyanúsítva) hét órán át benn is tartottak. Az egyenruhások emellett újságírókat is igazoltattak, és ugyanígy tettek a Széchenyi téren demonstráló (nem csak magyar származású) piacosokkal - sajtóhírek szerint arra hivatkozva, hogy migránsok után kutatnak... "Soron kívüli vizsgálatot kérek Pintér Sándor belügyminisztertől a békés demonstrálók elleni keddi rendőrségi fellépés ügyében. Azt a kérdést teszem fel, vállalhat-e, és miért vállal politikai szerepet a szegedi rendőrség a polgármester és az érdekeik érvényesítéséért békésen demonstrálók közötti vitában. Mélységesen felháborít, hogy a helyi politikai életben a szegedi rendőrség immár nem első alkalommal használja fel nyomásgyakorlásra, félelemkeltésre a rendőri igazoltatás eszközét, és teszi mindezt egyértelműen a szocialista polgármester érdekében. Ezt tűrhetetlennek, megengedhetetlennek tartom, függetlenül attól, hogy az adott vitában kinek van igaza. Azt várom a belügyminiszter úrtól, hogy ha kell, személycserék árán, de mindenféleképpen soron kívül és a lehető leghatározottabb eszközökkel szüntesse meg a rendőrség politikai célokra történő alkalmazását Szegeden!" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak szerda reggel Nógrádi Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.