Labdarúgás: hiába egyenlített kétszer is, kikapott a Szeged-Grosics Vácon

szeged_2011_soroksar28_gs

Bár kétszer is vesztes állásból kelt fel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a két tizenegyest is kapó Vác végül győzelmet aratott Klausz László legénysége felett.

Nem indult rosszul a találkozó, hiszen Denis Obot egy elcsípett passz után már a 3. percben megtornáztatta Czirjék Zoltánt. Sőt, az első negyedóra végéhez közeledve Andorka Péter játszotta magát tisztára egy lövőcsellel, de aztán a lövésénél Czirjék lábbal nagyot védett. A 18. minutumban viszont megszerezték a vezetést a hazaiak: Rusvay Gergely beadására Tóth Gergely érkezett a hosszún, majd okosan fejelte vissza a labdát a rövidbe. (1-0) Félóra elteltével váratlan cserére szánta el magát Klausz László, hiszen a sérülés nyomait a laikus szem számára nem mutató Szántai Levente helyett beküldte a kapuba Molnár F. Tamást. A hálóőr ezzel először állhatott a gólvonalra az NB II-es idényben, így pedig tíz perccel később a játéktérről követhette figyelemmel, amint Andorka Péter kiegyenlít, megszerezve ezáltal első gólját a bajnokságban. (1-1) Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert a túloldalon Vladimir Veselinov belépőjét követően Gyarmati II Tibor büntetőt ítélt a Vác javára. A labda mögé Rusvay állt, aki okosan gurított a jobb alsó sarokba a balra vetődő Molnár mellett. (2-1)

Fordulás után viszonylag hamar ismét egalizálni tudtak a szegediek, amikor Veselinov oldalról beívelt szabadrúgásánál a keresztbe bemozgó Germán Tamás megzavarta Czirjéket, így a játékszer akadálytalanul vágódhatott a kapu hosszú oldalába. (2-2) Innentől egy picit leült a mérkőzés, már ami a helyzeteket illeti, a csapatok sokáig csak mezőnyben gyűrték egymást. Ez ugyanakkor csak átmeneti állapotnak bizonyult, hiszen a 75. percben már ismét a Pest megyeieknél volt az előny. Obot a tizenhatoson belül vágta fel Sipeki Istvánt, az újfent megadott tizenegyest pedig ismét Rusvay értékesítette magabiztosan. (3-2) Bár a Klausz-legénység a folytatásban mindent egy lapra feltéve rohamozott, harmadjára már nem tudta kiegyenlíteni az állást, így pont nélkül távozott Vácról.

Germán Tamásék zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el. Az üldözők közül senki sem tudott nyerni, de a Sopron a Szolnok elleni 0-0-ával is megelőzte a 9. helyről ezáltal lecsúszó Szegedet. Május 8-án a Balmazújváros látogat majd a gyulai Grosics Akadémiára.

Vác, Ligeti Stadion, 150 néző
2016. április 30., 17.00
Vác FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Gyarmati II Tibor •* Asszisztens: Szécsényi István, Szalai Balázs
3
2

Labdarúgó NB II, 25. forduló:

Vác FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-2 (2-1)
Vác, Ligeti Stadion, 150 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor •(Szécsényi István, Szalai Balázs).
Vác: Czirjék – Hegedűs, Görgényi, Dlusztus, Tányéros, Tóth Ge., Tóth Barnabás, Rusvay (Rása 85′), Sipeki, Zsolnai (Magos 76′), Tóth Barna (Kószás 59′). Vezetőedző: Nagy Tibor.
Szeged: Szántai (Molnár 30′) – Áchim, Tóth Gá., Farkas, Zabari, Obot, Oláh (Zelenyánszki 82′), Veselinov (Zádori 54′), Király, Germán, Andorka. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Tóth Ge. (18′), Rusvay (43′ – tizenegyesből, 75′ – tizenegyesből), ill. Andorka (40′), Veselinov (53′).
Sárga lap: Hegedűs (83′), Magos (90+1′), ill. Zabari (10′), Obot (74′), Germán (81′).

Klausz László: “Vért izzadva küzdöttünk az egyenlítésekért, miközben mind a három kapott gólunkat sajnálatos egyéni hibák előzték meg. Kicsit görcsös is volt a játékunk, de a hozzáállásban voltak pozitív változások az elmúlt hétvégéhez képest.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Vége! A játékvezető lefújta. Zsinórban harmadik mérkőzésén maradt pont nélkül a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely mindazonáltal nagyot küzdött ma a Vác vendégeként.
87′
Mindent egy lapra feltéve támadnak a vendégek, de a Vác taktikusan visszább zárt előnye birtokában, így nincs könnyű dolga Germánéknak.
85′
A nézőtér hangos tapssal köszöni meg a pályát elhagyó Rusvay mai két gólját. A rutinos játékost helyét Rása vette át, míg a csapatkapitányi karszalag Sipeki karjára került.
82′
Zelenyánszki László is beállt a Szegedbe, Oláh Gergőt váltotta.
78′
Óriási védés! Egy ellentámadás végén a csereként beállt Magos került ziccerbe, de egy az egyben nem tudott túljárni Molnár F. Tamás eszén.
75′
Gól… Rusvay erőből lőtt a kapu jobb oldalába, Molnár rá se tudott mozdulni a lövésre. 3-2.
74′
Újabb tizenegyes… Sipekit kaszálta el Obot a tizenhatos sarkánál, de már a vonalon belül, Gyarmati bíró pedig ezúttal is a mészpontra mutatott.
70′
Nagyobb kockázatot egyelőre egyik csapat sem vállal fel, ami valamelyest érthető is, hiszen a váciaknak minden egyes pont nagyon fontos innentől már a bajnokságban, míg a Szeged-Grosics számára sem lehet más a cél, minthogy két vesztes mérkőzés után ezúttal egy kedvezőbb eredménnyel zárja a 90 percet.
62′
Mezőnyben gyűrik egymást a felek, a harcosság jellemzi a publikum elé táruló játékot.
59′
Cseréltek a hazaiak is: Tóth Barna helyett Kószás Krisztián szállt be a meccsbe.
55′
Egy kontra végén Tóth Barna ijesztett rá a vendégekre, de éles szögből leadott lövése csak kívülről találta el a kapufát.
54′
Voltaképpen Veselinov góllal búcsúzott a találkozótól, ugyanis helyét a fiatal Zádori Krisztián vette át a folytatásra. Mindez szerkezetileg annyit tesz, Oláh Gergő marad az egyetlen védekezőbb típusú középpályás, míg Andorka mellé egy második ék kerül.
53′
GÓÓÓL!!! Ott az egyenlítés! Veselinov ívelt be oldalról, az alapvonaltól nagyjából 25-28 méterről egy szabadrúgást. A keresztbe bemozgó Germán nem is ért bele a labdába, de Czirjéket éppen annyira zavarta meg, hogy az ívelés akadálytalanul átrepüljön a kapus felett a hosszúba! 2-2!
46′
Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül vége az első félidőnek, amely után az egyébként kezdeményezőbb Szeged-Grosics egygólos hátránnyal vonul az öltözőbe. Klausz László legénységére egyáltalán nem vár tehát könnyű második 45 perc.
43′
Gól… Molnár F. Tamás elvetődött balra, Rusvay viszont a jobb alsó sarkot választotta. 2-1.
42′
Ezért most nagy kár! Egy kipattanó beadásra Zsolnai és Veselinov egyszerre startoltak rá, de a váci egy hajszállal előbb ért oda, így a fehér mezes már csak ellenfele talpát rúgta telibe a felszabadítási kísérlettel. Gyarmati sporttárs pedig befújta a büntetőt.
40′
GÓÓÓL!!! Andorka futott okosan keresztbe a védelem mögé, kapta is lyukra az indítást. Végül éles szögből lőtte ki Czirjék mellett a hosszú alsót. 1-1! Andorka Péter első bajnoki gólját szerezte az idényben!
37′
Nagy bravúr Molnártól! A szezonbeli első NB II-es meccsén védő kapus vércseként repült ki egy beadásra, amit olyan 7-8 méterre a gólvonaltól öklözött ki a mezőnybe. Sipeki kapásból újrázott 20 méterről, de Molnár F. Tamás ezt is megfogta!
33′
Csendesen telnek a percek: a vendéglátók taktikusan visszább húzódtak a vezetést jelentő gól óta, míg a fehér mezesek támadásai eddig nem vezettek eredményre.
30′
Egy váratlan csere Klausz Lászlótól: Szántai hagyta el a gyepet, így Molnár F. Tamás állt be a gólvonal elé. A változtatás okairól egyelőre nem lehet sokat tudni. Az biztos, hogy Szántai Levente nem ment még be az öltözőbe, csak leült a kispadra.
23′
A gól óta kicsit lecsendesedtek a kedélyek, habár a Szeged továbbra is támadásban. Ugyanakkor Germánék az utóbbi percekben nem találják a rést a váci védelmen, a labda főként a hazai térfél közepén pattog.
18′
Gól… Rusvay adott be a bal oldali szögletzászló mellől, a hosszúra érkező Tóth Gergely pedig ügyesen fejelte vissza a labdát a rövidre. 1-0.
13′
Egy szépen felépített akció végén Andorkához került a labda, aki 13-14 méterre a kaputól megcsinálta a lövőcselt, hogy aztán nagy helyzetben vegye célba a hálót. Czirjék végül lábbal mutatott be nagy bravúrt.
11′
Egy hazai bedobás után Sipeki tesztelte mintegy 17-18 méterről Szántait, de a kapus jól vizsgázott az esetnél.
10′
Zabari Dávidé az első sárga lap a meccsen.
7′
Egy váci szögletnél Veselinov tisztázott a röviden, ebből indult a szegedi kontra, aminek végén Andorka félmagas lökete landolt Czirjék ölében.
3′
Ez nem sokon múlott! Tányéros keresztpasszát hátul Obot csípte el, majd 16-17 méterről el is vállalta a lövést a szélső. Czirjéknek kellett résen lennie, hogy szögletre tudja tolni a labdát a léc alól.
1′
A hazaiak indították útjára a labdát.

16.58: A váciak kék-piros színösszeállítású szerelésben, míg a Klausz-tanítványok tiszta fehérben lépnek ma pályára.

16.55: Szegedi oldalon a már említett Pászka mellett az egyaránt 19 esztendős Fodor Ádám és Zádori Krisztián, valamint a tapasztaltabb játékosok közül a Zelenyánszki László, Andrei Ion Coroian, Balogh Miklós trió vár bevetésre csereként. Szántai Levente tartalékja a kapusposzton ezúttal is Molnár F. Tamás lesz.

16.50: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Vácon! Kellemes, tavaszias idő fogadja a főszereplőket a Pest megyei városban. Ami a vendégek összeállítását illeti, Klausz László végül két helyen is változtatott a Dunaújváros elleni meccsen kezdő tizenegyhez képest. Pászka Lóránd és Berde István került ki onnan, utóbbi most a keretben sincs, az első perctől a pályán lesz viszont ezúttal – tavaly augusztus 29. óta először – a szabadkai születésű Vladimir Veselinov, valamint Denis Samuel Obot, aki télen éppen a váciaktól tette át székhelyét a Szeged-Grosicshoz.

A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez

33 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  33. volános
  2016. május 7., szombat, 18:25
  Válaszolok

  Profi! Nyitott ajtókat döngecc. Halkó úrék jóban vannak a szocis város meg sportvezetéssel (Jóób Marciéktól most is kaptuk a milliókat a 011 viszont semmit!), így bőven meglesz a lóvé a másodosztályú profiszerződésekhez!
  Lényeg azhogy még Botkáék maradjanak sokáig a főnökök és a SZEOL enbé 1-be jut!!
  A 011 pedig feloszlik, az összes vezetője hozzánk jön majd állásért kuncsorogni, de csak 2 dolgot kapnak. Jobbegyenest és balhorgot. 🙂

 • '>
  32. Profi
  2016. május 5., csütörtök, 20:15
  Válaszolok

  Igen csak lehet mélyen zsebbe kell nyúlnia a Szeolnak,mert azt rebesgetik hogy az NB2profi lesz.Ez azt jelenti hogy csak profi szerzódésel lehet majd csak pályra lépni. Akkor igen sok játékossal kell majd új szerződést kötni nem fillérekért. Az NB2 csapat fentartása nem kis összeg.

 • '>
  31. Remete
  2016. május 4., szerda, 18:51
  Válaszolok

  jocó! Köszönöm “kedves” soraidat.Javaslom, hogy augusztusban kémleld az eget, mert ha a jóslatod beválik, akkor piros hó fog esni.Péter nevében nem tudok szólni, de én nem vagyok “szeolvolános” bérenc, csupán a szegedi labdarúgás szerelmese. Sajnos az utóbbi évtizedben igen csak csúnyácska volt a “menyasszony”, de most végre van egy csapat, amelyik saját tehetségével, munkájával és eredményeivel, nem utolsó sorban helyi fiatalokkal,edzővel vezetőkkel remélhetőleg feljebb lép a ranglétrán. Azokat a csapatokat akik más egyesületről elrugaszkodva, (Makó, Kistelek) és szövetségi praktikákkal lépeget feljebb, valahogy nem tartom hitelesnek. Szegedinek se nagyon. Neked a szurkoláshoz jó utat kívánok Gyulára!

 • '>
  30. jocó
  2016. május 4., szerda, 18:32
  Válaszolok

  Remete és Péter! Mit okoskodtok itt szeolvolános-bérencek?
  A Szvese-pályán ti akkor fogtok játszani Remete, amikor piros hó esik…Péterrel együtt húzzatok innét a francba, ez a szeol a 20 csapatos NB II-ben csak pofozógép lesz, semmi több

 • '>
  29. Péter
  2016. május 3., kedd, 19:06
  Válaszolok

  Géza!A Szeged 2011-nek még annyi köze sincs a régi NB I-es SZEOL AK-hoz mint a Szeol-nak!A 011-nek még Szegedhez sincs köze!!!!

 • '>
  28. Remete
  2016. május 3., kedd, 19:01
  Válaszolok

  Természetesen a vasutas stadionban. Hogy ki a jogutód, azon lehetne vitatkozni, de veled felesleges.

 • '>
  27. Géza
  2016. május 3., kedd, 18:49
  Válaszolok

  Remete! Melyik barlangban fogtok Szegeden szurkolni az NB II-es Szeolvolánnak?? 🙂 Kiknek annyi köze van a régi NB I-es SZEOL AK-hoz, mint tyúkoknak az ábécéhez… 🙂 🙂

 • '>
  26. érett len
  2016. május 3., kedd, 18:47
  Válaszolok

  22. József! Te jómegaszondtad. Ezt a képzavart segített bepötyögni valaki?

 • '>
  25. Remete
  2016. május 3., kedd, 14:51
  Válaszolok

  Géza! Te járjál Kecskemétre! (Vagy Gyulára!) Mi szegedi meccseken fogunk szurkolni az NB-II-es SZEOL-nak!

 • '>
  24. volános
  2016. május 2., hétfő, 20:55
  Válaszolok

  Géza magadnál vagy? A SZEOL biztos Szegeden fog játszani az enbé 2-ben is!!! Ez nem a 011…

 • '>
  23. Korrekt
  2016. május 2., hétfő, 19:07
  Válaszolok

  Ez a csapat jó és a játékosállomány is kitünő. Itt saj os be kell látni hogy nagyon egyforma erősségű csapatok miatt vannak ezek a meglepő eredmnyek. Aki figyelemmel kiséri a többi mérkőzések eredményeit az látja hogy itt egyik csapat se lehet biztosra. Lehet egy-két helyen változtatni de a csapat összeségében jó és jó játkosok alkotják.

 • '>
  22. József
  2016. május 2., hétfő, 13:22
  Válaszolok

  Magyar focistának még mezt se adnák, focizzanak mezítláb. A teljesítményük csak erre volna való.

 • '>
  21. Géza
  2016. május 2., hétfő, 11:22
  Válaszolok

  Akik itt folyamatosan ócsárolják az öt év alatt négy NB II-es ill. egy NB III-as szezont lehúzó Szeged 2011-et, azok istenítsék csak tovább a 23(!!!) éve alatt állandóan NB III és a megyeegy közt ingázó szeolvolánt, sőt ordítsák teli torokból a következő NB II-ben:
  Hajrá SZEOL-Kecskemét!!! Vágod a pitét Ebgondolat? 🙂 🙂