Közélet

Ezer főt tud befogadni az újabb rendőrségi gyűjtőpont Röszkén

Ezer főt tud befogadni az újabb rendőrségi gyűjtőpont Röszkén

2015. szeptember 3., csütörtök
Ezer főt tud befogadni az újabb rendőrségi gyűjtőpont Röszkén

Ezer fő befogadására lesz alkalmas az újabb rendőrségi gyűjtőpont Röszkén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére csütörtökön.

A beruházás a tervek szerint péntekre készül el és megközelítőleg 38 millió forintba kerül. Az MTI úgy tudja, az újabb gyűjtőpont annak a hangárnak a közelében létesül, ahol jelenleg a migránsok regisztrációját végzik. Az újabb rendőrségi gyűjtőpont létesítését szerdán erősítette meg a Belügyminisztérium az MTI-nek. Az MTI Csongrád megyei tudósítója azt látta, hogy - néhány száz méterre a röszkei úgynevezett hangártól, ahol a migránsok regisztrációját végzik - az új gyűjtőpont kialakításán a munkások mellett elítéltek is dolgoznak, büntetés-végrehajtási őrök felügyelete mellett. A hétszázszor százötven méteres terültet ugyanolyan horganyzott acél oszlopokkal kerítik körbe, mint amiből az ideiglenes határzár épült a határszakaszon. Az utóbbi hetekben Röszke térségében érkezett az országba a legtöbb illegális bevándorló. A déli határszakaszon elkészült ugyanis az ideiglenes határzár gyorstelepítésű drótakadály része. Röszke közelében azonban a magyarországi település és a szerbiai Szabadka között áthalad a vasútvonal - a síneknél nincs kifeszítve drót -, amit kihasználva a migránsok be tudnak lépni az országba. Itt a múlt héten leállították a vasúti közlekedést, mert a migránsok megdobálták a közlekedő vonatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.