Sport

Labdarúgás: a fővárosban gyűjtene pontokat a SZEOL

Labdarúgás: a fővárosban gyűjtene pontokat a SZEOL

2014. szeptember 12., péntek
Labdarúgás: a fővárosban gyűjtene pontokat a SZEOL
szeol_kozarmisleny_mj-010

Másodjára utazik Budapestre a SZEOL, az ESMTK elleni mérkőzést követően ezúttal is a fővárosban, Rákospalotán játszik a hétvégén, Tóth Ákos csapata folytatná múlt héten megkezdett pontgyűjtését.

Újabb erős ellenfél vár a SZEOL-ra, a Kozármislenyt követően ezúttal a bajnokságban második helyen álló REAC otthonában lép pályára a szegedi alakulat. A

Dzurják József

(vagy ahogy a legtöbben ismerik, "Csöpi") által irányított rákospalotaiak veretlenül vannak túl az első négy fordulón, három győzelmet követően először az előző fordulóban vesztett pontot a fővárosi csapat Dunaharasztin, ahol öt perc alatt már kettővel ment a REAC, de a hazaiak döntetlenre tudták menteni a meccset. Akárcsak a SZEOL, a REAC is pályára lépett hét közben a Magyar Kupában, ahol a szintén harmadosztályú Kazincbarcika ellen a SZEOL-hoz hasonlóan 4-1-s vereséget szenvedett idegenben.

Online

Szombaton 16.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a REAC - SZEOL harmadosztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Tóth Ákos csapata az elmúlt szombaton megszerezte első győzelmét az NB III Közép csoportjában, nagy fegyvertényt végrehajtva győzte le a másodosztályból kiesett Kozármislenyt, a hét közben pedig egy vállalható vereséget szenvedett az első osztályú, legerősebb keretével kiálló Pécs ellen. "Szeretnénk gyarapítani a pontjaink számát a hétvégén. Volt szerencsém kétszer is élőben látni a REAC-ot, mindkét hazai meccsét láttam személyesen. Egy fiatal, jól összerakott brigád, akikben látszik, hogy van munka, akik az élmezőnyhöz tartoznak, ettől függetlenül pontokért utazunk hozzájuk. A szerdai kupameccs nem tudom, mennyit vett ki a csapatomból, az ezt követő két nap legfontosabb feladata, hogy összerakjuk magunkat szombatra. Ha valaki figyeli a csapatomat, az tudja, hogy a Pécs ellen több emberem is hiányzott sérülés miatt, bízom benne, hogy szombatra kiegyenesednek a kisebb sérülések, és vállalni tudják a játékot. Paradox módon nekem több hiányzóm volt, mint a Pécsnek, akiktől egyetlen sztenderd ember sem hiányzott, míg nálunk több is.

Ngalle, Beretka és Bata

játékában is reménykedem a hétvégével kapcsolatban,

Dlusztus

és

Puskás

az előre megbeszélteknek megfelelően megfelezték a szerdai kupamérkőzést,

Bjedov

pedig végig sérülten játszott a Pécs ellen. Ha valaki mégsem tudja vállalni szombaton, akkor megfelelően pótolni fogjuk, azok a fiatalok, akik szerepet kaptak a kupamérkőzésen, nem vallottak szégyent" - mondta el portálunknak

Tóth Ákos

, a SZEOL vezetőedzője. Az eddigi idegenbeli meccseken nem volt szerencséje a kék-feketéknek, mindkét alkalommal külső körülmények is nehezítették a SZEOL dolgát, hiszen mindkét alkalommal késve érkeztek meg a mérkőzés helyszínére, és hamar hátrányba is kerültek. A tréner szerint ha elkerülik a korai kapott gólt, és minden rendben lesz az út alatt is, akkor már előreléptek. "Természetesen ezért senki sem hibás, nem is akarok ezek miatt magyarázkodni, ettől függetlenül azt gondolom, ha nem érünk oda rendesen egy meccsre, és potyagólt kapunk az első 10 percben, az onnan mindig nehéz helyzet. Érződik a csapat hangulatán az, hogy nyertünk a múlt héten, kicsit felszabadultabbak és pozitívabbak a játékosaim, ettől függetlenül három pontot adtak azért a győzelemért is, és a következőért is hármat fognak, és még sok három ponttal tervezünk. Nagyjából feltérképeztük mostanra ezt a ligát, és úgy gondolom, hogy van itt keresnivalónk, sokkal előrébb szeretnénk végezni, mint ahol most állunk. A következő célunk, hogy a katicát megelőzzük, azaz több, mint 7 pontunk legyen, ezt még ugye hétvégén nem tudjuk teljesíteni,de közel tudunk kerülni hozzá. Átbeszéltük Bánki doktorral a sérüléseket, és arra jutottunk, hogyha jó a foguk a fiúknak, márpedig jók, akkor összeszorított fogakkal vállalni tudják a játékot a sérültek" - nyilatkozta Tóth Ákos.

A SZEOL SC várható kezdőcsapata:

Dongó - Buzási, Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Puskás, Bata, Ondrejó, Beretka, Faragó.

Így játszott a REAC legutóbb:

Dunaharaszti MTK - REAC 2-2 (1-2)

Dunaharaszti, Vezette: Gaál Gyöngyi (Illés Tamás, Garai Péter)

REAC:

Kőhalmi - Balázs, Labát, Kollár, Birtalan, Lászka, Nagy, Kiss, Csete (Lucz, 82'), Herbály (Pfister, 39'), Csiszár (Olay, 65').

Vezetőedző:

Dzurják József.

Gól:

Csete (1'), Kiss (5')

Kiállítva:

Labát (36')

A bajnokság állása

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. ESMTK 4 4 0 0 11 3 8 12
2. REAC 4 3 1 0 13 6 7 10
3. Vác FC 4 3 0 1 8 4 4 9
4. Kozármisleny 4 2 1 1 10 4 6 7
5. Tolle UFC Szekszárd 4 2 1 1 6 6 0 7
6. Várfürdő-Gyulai TFC 4 2 1 1 8 10 -2 7
7. FC Dabas 4 2 0 2 12 5 7 6
8. Monori SE 4 2 0 2 13 7 6 6
9. Orosháza FC 4 2 0 2 8 9 -1 6
10. Bölcskei SE 4 1 1 2 6 6 0 4
11. Szentlőrinc SE 4 1 1 2 7 8 -1 4
12. Videoton II. 4 1 1 2 6 8 -2 4
13. Dunaharaszti MTK 4 0 3 1 4 7 -3 3
14. SZEOL SC 4 1 0 3 4 8 -4 3
15. Bajai LSE 4 1 0 3 3 14 -11 3
16. Maglódi TC 4 0 0 4 3 17 -14 0

Az 5. forduló műsora:

Szeptember 13., szombat 13:00

Videoton - Várfürdő-Gyulai Termál FC

16:30

Tolle UFC Szekszárd - Maglódi TC, Bajai Labdarúgó SE - Orosháza FC, REAC - SZEOL SC, Kozármisleny - ESMTK, Bölcskei SE - Monori SE.

Szeptember 14., vasárnap 16:30

FC Dabas - Dunaharaszti MTK, Szentlőrinc SE - Vác FC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.