Sport

Labdarúgás: igazságos döntetlen az FK és a Makó csörtéjén + FOTÓK

Labdarúgás: igazságos döntetlen az FK és a Makó csörtéjén + FOTÓK

2014. augusztus 9., szombat
Labdarúgás: igazságos döntetlen az FK és a Makó csörtéjén + FOTÓK
fk_mako_mj07

A felkészülés finisében találkozott a két megyei I. osztályú gárda: a fordulatokban gazdag második félidőt követően döntetlenben "egyeztek ki" a felek a bajnoki rajt előtt.

A kiírtnál valamennyivel hamarabb kezdődött el az FK Szeged és a Makó felkészülési csatája, azonban a csapatok megvárták a kicsit később érkezőket a helyzetekkel. Az első 15 perc tapogatózó játékát az FK törte meg egy gyors kontrával: bár a Makó végezhetett el szabadrúgást jó helyről, Vasas védését követően mintaszerűen végigvitte a támadást

Tóth János

csapata, azonban

Fülét

a kapu előterében utolérték, így lövését nem tudta úgy kivitelezni, ahogy azt szerette volna. Négy perccel később viszont kihasználta lehetőségét a kék-fekete alakulat: egy újabb kontrát követően

Molnár Dániel

tört be a tizenhatoson belülre a jobb szélről, a kimozduló

Frank

mellett pedig szép mozdulattal a hálóba lőtt, megszerezte a vezetést az FK, 1-0. A folytatásban

Bány

pillanatai következtek makói részről, azonban lövései a kapu fölött kötöttek ki. A félidő hajrájában még egy kontratámadást tudott kivitelezni a diszkoszvetők csapata, azonban helyzetek nélkül zárták a felek az első felvonás utolsó 5 percét. A második félidő is "álmosan" indult, amit rögtön a makói egyenlítés tört meg:

Heredea

kezére pattant a labda egy bedobást követően, a játékvezető habozás nélkül megítélte a büntetőt, amit a csereként beállt

Bress

a jobb kapufa mellé lőtt, Vasasnak esélye sem volt, hiszen a másik irányba vetődött, 1-1. Ezt követően is kisebb szünet következett, amit az egyre durvább belépők tarkítottak, azonban

Szalai

játékvezető a csapatokra bízta a helyzet rendezését, több összeszólalkozás jellemezte a játékosok részéről a meccs ezen szakaszát. Az utolsó 10 percre feléledt a Makó: előbb

Pataki

járt nagyon közel ahhoz, hogy vezetéshez juttassa a vendégeket, a 82. percben viszont a csereként beállt

Farkas Dániel

szépségdíjas góljával már valóban a Makónál volt az előny. Vasas kint állt a kapujából, ezt vette észre Farkas, aki a félpályáról ívelte kapura a labdát: elképzelése pedig sikerrel járt, a labda Vasas fölött a hálóban kötött ki, gyönyörű találattal fordított a Makó, 1-2. A játékvezető már az óráját nézegette, amikor sikerült egyenlítenie a szegedieknek: egy jobb oldali beadást követően Füle maradt egyedül a makói kapu előterében, és belőtte ziccerét: a vendégjátékosok heves reklamálása ellenére (mi szerint lesről született a gól) Szilasi megadta a gólt, majd röviddel ez után le is fújta a meccset, megszüntetve ezzel minden kételyt az egyenlítést illetően. Bár nem úgy tűnt, hogy gólban gazdag meccset vívhatnak a csapatok, a második félidő 3 gólt is hozott, és bár csak az utolsó pillanatokban tudta elkerülni a vereséget az FK, a meccs összképét tekintve igazságos döntetlen született a bajnoki főpróbán az FK 1899 Szeged és a Makó között - egy hét múlva már tétre megy a játék!

Szeged, Felső Tisza parti stadion, fű2, 50 néző
2014. augusztus 9., 18.00
FK 1899 Szeged
Makó FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szalai Szabolcs István • asszisztens: Fodor Lajos, Dobó Zoltán
2
-
2

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

FK 1899 Szeged - Makó FC 2-2 (1-0).

. Szeged, Felső Tisza parti stadion, fű2. Vezette: Szalai Szabolcs István (Fodor Lajos, Dobó Zoltán).

FK 1899 Szeged:

Vasas - Heredea, Németh A., Turján, Lajkó, Herczeg, Makai, Molnár D., Dóra (Szalai), Péter-Szabó, Füle.

Vezetőedző:

Tóth János.

Makó FC:

Frank - Kalász, Sarnyai, Varga Cs., Horváth, Mátó, (Farkas) Kovács, Pataki, Tóth T., Tóth A., Bány (Bress).

Vezetőedző:

Frank Csaba.

Gólszerzők:

Molnár (21'), Füle (90') ill. Bress (57' - büntetőből), Farkas (82'). Tóth János:

"Bár sok hiányzónk volt a mai meccsen, de úgy gondolom, ez a találkozó is jól szolgálta a csapatjátékunk alakítását."

Bány Tamás:

"Úgy vélem, mind az FK Szeged, mind a Makó számára hasznos volt a mai meccs, ahol igazságos döntetlen született. Főpróbának tökéletesen megfelelt ez a mérkőzés."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
A játékvezető lefújta a találkozót, nem hosszabbított egy percet sem.
90'
GÓÓÓL 2-2! Egyenlít az FK! Igen lesgyanús körülmények között egyenlít a kék-fekete csapat, a középen üresen álló Füle azonban berúgta a ziccert.
82'
GÓÓÓÓL 1-2! Ha ezt kamerák előtt rúgják, hetekig mutatják a tévék... Farkas a félpályáról ívelte a kapura, a kint álló Vasas felett pedig a hálóban kötött ki a labda, parádés megmozdulás volt, vezet a Makó!
78'
Óriási lehetőséget hagyott ki a Makó, Pataki lőhetett jobbösszekötő helyéről, lövése centikkel ment el a hosszú kapufa mellett.
76'
Kezdenek elszabadulni az indulatok a pályán, bár edzőmérkőzésről van szó, a felek igazi presztízscsataként fogják fel az összecsapást.
73'
Heredea indult meg a jobb szélen, beadására Szalai érkezett, aki egyből lőtt, ám a blokkban elhalt próbálkozása.
68'
Lajkó szabadrúgását védte bravúrral Frank, a kipattanóból is lőni tudott az FK, de ezúttal nem volt szükség a makói kapusra.
65'
A Makó szögletből törte meg a kisebb csendet, ami a gólt követően jellemezte a játékot, de Vasas remekül mozdult ki.
57'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlít a Makó, a csereként beállt Bress magabiztosan értékesíti a büntetőt, 1-1.
56'
TIZENEGYES! Heredea kezezése miatt büntetőhöz jut a Makó!
46'
Szalai játékvezető sípjára folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
1-0-s FK vezetéssel zárul a félidő, a félidő hajrájára kicsit leültek a csapatok.
43'
Védők mögé beívelt labdákkal próbálkozik a Makó,de állja a sarat az FK védelme.
37'
Egy gyors kontrát követően Lajkó indult meg a jobb szélen, ám visszavette a labdát, a visszazáró makói védők gyűrűjéből leadott lövése azonban nem kerülte el sokkal Frank kapuját.
34'
Ismét Bány próbálkozik: ígéretes helyről elvégzett szabadrúgása ment fölé.
32'
Ismét Bány volt veszélyes a Makótól: a tizenhatoson belül vehette át a labdát szabadon, lövése azonban nem talál kaput.
30'
Lajkó kiváló labdát adott Füle felé, csak a kapus állt volna a csatárral szemben, azonban a partjelző lest jelzett.
26'
A gól megnyugtatta az FK-t, tetszetősen adogatnak a hazaiak, a makóiak inkább átlövésekből próbálkoznak - mint például most is, azonban méterekkel fölé száll a labda.
21'
GÓÓÓL 1-0! Molnár lódult meg a jobb szélen egy kiváló indítással, a szellős védelem mellett középre húzott, és szépen ellőtte Frank kapus mellett a labdát, vezet az FK!
16'
Egy makói szabadrúgást fogott meg Vasas, majd a kidobását követően Füle indulhatott meg a védők szorításában, egészen a kapuig gyalogolt, de lövése fölé ment.
13'
Egy rosszul sikerült felszabadítást követően ziccerben ugorhatott volna ki Bány, ám a partjelző megállította az akciót.
10'
Egy lesgyanús kiugratást követően a középre visszagurított labdát Kovács tűzte rá, nem sokkal ment mellé.
7'
A kiírtnál kicsit hamarabb kezdtek a felek, miután gyorsan végeztek a bemelegítéssel. Eddig főképp mezőnyjáték folyik a pályán, és többnyire (a játékvezető előzetes kérésének megfelelően) szabályos játék, senkinek sem jönne jól egy sérülés a bajnokság kezdete előtt.
1'
A mérkőzés elkezdődött, a felek az utolsó csiszolásokat hajthatják végre játékukon a bajnoki rajt előtt.
A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.