Fellobbant a második gyertyaláng a Marson + FOTÓK

mars_ter_advent_18_gsDalpremierrel köszöntötte Tabatabai Nejad Flóra advent második vasárnapját a Mars téri piacon, ahol a koszorún a gyertyát Mikler Roland és Tatai Péter, a Pick Szeged kézilabdásai gyújtották meg.

Két gyönyörű dallal készült advent második vasárnapjára az Ének Iskolájának fiatal tehetsége, Tabatabai Nejad Flóra. A remény gyertyájának meggyújtása előtt elénekelte a nagycsarnok előtt egybegyűlteknek a Csendes éjt, illetve most először csendült fel a Csillag tükör című dal, amit Flórának írt Németh Sándor.

A spanyolok is hasonlóan készülnek a karácsonyra, mint hazánkban, ott is fenyőt állítanak és összegyűlik ilyenkor a család – tudtuk meg Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől a Mars téri piacon. A Pick Szeged kézilabdacsapatának trénerét Marko Krivokapics másodedző és két kiváló kapus, Mikler Roland és Tatai Péter kísérte el az adventi gyertyagyújtásra. A spanyolországi szokásokkal kapcsolatban Juan Carlos Pastor elmondta, január hatodika az ünnep fénypontja, akkor érkeznek a háromkirályok ajándékokkal. A családok előtte bábukat készítenek, s a kis Jézushoz napról napra közelebb teszik az ajándékokkal érkező háromkirályokat.

mars_ter_advent_16_gs

Tatai Péteréknél mindenkinek megvan a saját feladata az ünnepi készülődésben. Nagyon szeretik és várják az év ezen időszakát, fontos ünnep családjukban. „Ilyenkor talán még boldogabbak tudnak lenni az emberek” – fogalmazott a kapus. Mikler Rolandéknál nagy a nyüzsgés az ünnepek környékén, ő dunaújvárosi, míg párja gödöllői, így sokat utaznak. A kapus elmondta, igyekeznek minél több időt tölteni a családdal, de december 27-én kezdik a felkészülést az Európa Bajnokságra, így pihenésre nem lesz sok idejük a Pick Szeged kézilabdásainak.

Folytatódik az adventi adománygyűjtés is a Mars téri piacon. A nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli hídján várják a felajánlásokat, ezúttal az ÁGOTA Alapítvány hátrányos helyzetű, veszélyeztetett gyermekeinek és családjaiknak segítenek. Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, december 15-éig várják a felajánlásokat 8 és 13 óra között.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. 4.béla_mutyija
  2013. december 8., vasárnap, 19:38
  Válaszolok

  eldobott üvegek szeméthalmaz
  mind ott vannak
  a város föterén
  simlicska

 • '>
  3. 4.béla_mutyija
  2013. december 8., vasárnap, 19:37
  Válaszolok

  simlicska,nem fáj az,hisz 2 hetente felépitik a város föterén ujbol öket
  😀
  hehe

 • '>
  2. Sicka
  2013. december 8., vasárnap, 18:44
  Válaszolok

  De fáj neked a patkányfészkes bódéváros kilomozása.

 • '>
  1. 4.béla_mutyija
  2013. december 8., vasárnap, 17:24
  Válaszolok

  pedig idén is lehetne dozerolas adventkor
  mondjuk a centrum gödröt