Fellobbant a második gyertyaláng a Marson + FOTÓK

2013. december 8., vasárnap · 4 hozzászólás

mars_ter_advent_18_gsDalpremierrel köszöntötte Tabatabai Nejad Flóra advent második vasárnapját a Mars téri piacon, ahol a koszorún a gyertyát Mikler Roland és Tatai Péter, a Pick Szeged kézilabdásai gyújtották meg.
Tovább »

Meggyújtották a Dóm téri első adventi gyertyát + FOTÓK

2010. november 28., vasárnap · 25 hozzászólás

Minél nagyobb a sötétség, annál jobban látszik a fény

adventi_gyertya07_gs A Dóm Téri Advent a budapesti Vörösmarty téren zajló karácsonyi vásár után a vidék legismertebb és legnagyobb rendezvénysorozata. Advent első vasárnapján a szitáló eső ellenére is megtelt a tér, hogy – a hagyományokhoz híven – Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök közösen meggyújtsák Magyarország legnagyobb, tíz méter átmérőjű és több mint 1 tonnás adventi koszorúján található 4 gyertya – együttes súlyuk több mint 2 mázsa – közül az elsőt.
Tovább »

Adventi gyertyagyújtás a Dóm téren – FOTÓK

2009. november 29., vasárnap · 5 hozzászólás

advent_01

Immár hagyomány, hogy a decemberi vasárnapokon Szeged ismert személyiségei gyújtják meg a Dóm téren felállított adventi koszorúk gyertyáit. Nem volt ez másképp most sem, hiszen november 29-én Kiss-Rigó László megyés püspök és Botka László polgármester tette tiszteletét a hagyomány és az összegyűltek előtt.

Tovább »

„Az ünnep lehetőség arra, hogy visszataláljunk Istenhez”

2008. december 23., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Egyre közeledik a Szenteste, így, az ünnep küszöbén a karácsonyról és általában a keresztény ünnepekről, valamint a jövő év kilátásairól kérdeztük Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspököt, aki az ünnep üzenetéről szólva egy biblia idézettel így összegzett: „Ne féljetek!” Tovább »

Hétfő: Reneszánsz panoptikum és Apáca-pác

2008. december 7., vasárnap · Hozzászólok

A Mikulás végre elégedetten hátradőlhet jövő decemberig. De az események pörögnek tovább, immár a karácsonyt várjuk türelmetlenül. Ám könnyebb a várakozás, ha aktív pihenéssel töltjük az időt. Mivel idén legtöbbünknek kevés pénzből kell megoldani az ajándékozást, bőven jut idő a jobbnál jobb programokra. Gondolják meg: az is ajándék, ha elviszik a gyereket a Dóm téri Advent Bálaszínházának előadására, vagy egy igazi reneszánsz panoptikumba, a könyvtárba. De találkozhatunk hétfőn Tokody Ilonával, újra lesz Apáca-pác az IH-ban – ha nevetni támad kedvünk. A Millenniumi Kávéházban Étellift – a Radikális Szabadidő Színház előadása, a komolyzene szerelmeseinek hangverseny a Biblia Éve jegyében, még mindig ünnepeljük a színház születésnapját, és jubileumi megemlékezést tartanak gróf Széchenyi István és Széchenyi Ödön emlékére. A jóga-pszichológia módszerével kutathatjuk az elmét, és ha mindezekhez nincs kedvünk, nosza, menjünk moziba – ott garantáltan jó szórakozás vár. Ha még késő este sem késő, hétfőn is lesz buli. Tovább »