Tök jó napot tartottak a Szent István téren + FOTÓK

tok_jo_nap_73_gsHalloween-tököt faraghattak és festhettek, sőt zöldségszobrokat készíthettek azok, akik kilátogattak a Szent István térre szombaton. A rendezvénnyel a kispiacokra is szeretnék irányítani a figyelmet.

Ott jártunkkor a hároméves Széll Dominik épp egy sünit készített édesanyjával almából, retekből, karfiolból és zellerből, a tüskéit fogpiszkálók szimbolizálták. A környéken lakó Széll-Tóth Nikolett nagyon örült a piac kezdeményezésének, szerinte sokkal több olyan programra lenne szükség Szegeden, ahol a gyerekek kézügyességét is fejleszthetik, amire kiváló volt a zöldségszobor-készítés. Kovács Viktória almából készített hóembert, aminek répából füleket is csinált, míg a száját napraforgómagokból rakta ki. Egy másik asztalnál a hatéves Klein Kitti sógyurmából készített Halloween-tököt, valamint egy labdát és egy tányért, de a tápéi gyékényesekhez is lehetett csatlakozni, náluk dísztárgyak csinálhattak a gyerekek és szüleik. Népszerű volt az arcfestés is, így a téren számtalan csöppség arcára pingált gyümölccsel, például almával vagy épp szőlővel szaladgált.

„A Szegedi Vásár és Piac Kft. még nem szervezett hasonló programot, egyik nem titkolt célunk, hogy megmutassuk, a Mars téri mellett a kispiacok is élnek, érdemes ide is kilátogatni” – fogalmazott Erdei Péter. Az önkormányzati cég ügyvezetője hozzátette, hallooween közeledtével a tökfaragás mint program adta magát, valamint az is, hogy friss zöldségekből és gyümölcsökből is lehessen műalkotásokat készíteni. A körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője, Haág Zalán elmondta, választási programjában is szerepelt, hogy ismét élettel töltsék meg a Szent István teret. „A piacon árusítók a kevésbé frekventált időszakban kedvezményt kaptak, egy másfél millió forintos beruházás keretében ponyva került az asztalok fölé, így tűző napsütésben és esőben is lehet árusítani, és ez a mostani rendezvény is arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes kijönni a Szent István térre” – fogalmazott.

A családi programokat a SUNBEAM csapat állította össze, melynek egyik tagjától, Kendrella Ágnestől megtudtuk, olyan tevékenységeket mutattak be, ami az óvodások és kisiskolások kreativitását fejleszti, s emellett az egészséges életmódra és táplálkozásra is ráirányítja a figyelmet. Kimondottan olyan alapanyagokkal dolgozhattak a résztvevők, melyeket a piacon is meg lehet vásárolni. A Tök jó nap! sikerét jelzi, hogy már délelőtt tíz órakor elfogytak a faragni való tökök, így újabbakat hozattak a szervezők, hogy mindenki elkészíthesse a saját töklámpását.

9 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  9. főfasori
  2013. október 28., hétfő, 06:54
  Válaszolok

  Újszegeden is elkélne egy jó kis piac.

 • '>
  8. LGP
  2013. október 27., vasárnap, 12:17
  Válaszolok

  Fehér Holló te nagyon ritka vagy. 🙂

 • '>
  7. tök
  2013. október 27., vasárnap, 11:33
  Válaszolok

  A piacon nagy tömeg azért finoman szólva sincs, a ponyvát a hajléktalanok köszönik szépen.
  A ponyváról viszont Fletóék-Botkáék valóban elfeledkeztek, pedig belefért volna a kábé 1 milliárdos térfelújítási projektbe.
  (Amúgy: mi a csuda került azon a ponyván másfél milkóba? 🙂 )

 • '>
  6. Sándor
  2013. október 27., vasárnap, 11:30
  Válaszolok

  A feleségemmel mindig a Mars téri piacin vásárolunk. Mindent megtalál az ember, azonkívül szuper hangulata van.

 • '>
  5. Fehér Holló
  2013. október 27., vasárnap, 10:13
  Válaszolok

  Haág Zalánnak jó ötletei vannak és ami fontos: kivitelezi őket. A kerület lakosai közül mind többen bíznak benne. Lehet így is politizálni.

 • '>
  4. Jakobinus
  2013. október 27., vasárnap, 09:06
  Válaszolok

  Én mint rendszeresen piacra járó bátran merem kijelenteni, egyre több ember ismerte fel a piacot, az ott árult kiváló és megfizethető áron termelt magyar gyümölcsöket, zöldségeket.

 • '>
  3. tudatos
  2013. október 27., vasárnap, 08:56
  Válaszolok

  Az emberekben kellene tudatosítani, hogy ne a multikban vegyék meg a piacokon is megvásárolható élelmiszereket.

 • '>
  2. Andi
  2013. október 27., vasárnap, 07:59
  Válaszolok

  Klasszul sikerült:) köszönet a szervezőknek.

 • '>
  1. tarjáni
  2013. október 27., vasárnap, 07:57
  Válaszolok

  A városi kis piacok újraindítása nem kis feladat, de nem is lehetetlen. Főleg, ha igény is van rá a lakosság részéről.