Sport

Labdarúgás: megszakadt a Volán menetelése, élen a HFC + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: megszakadt a Volán menetelése, élen a HFC + FOTÓK, VIDEÓ

2013. október 6., vasárnap
Labdarúgás: megszakadt a Volán menetelése, élen a HFC + FOTÓK, VIDEÓ
hfc_tisza_volan20_gs

Nagy taktikai csatában a hajrában lőtt góllal törte meg a Tisza Volán eddigi veretlenségi szériáját a Vásárhely, amely most már az utolsó veretlen egységként állt az élre a megyeegyben.

A veretlenek csatája hamar taktikai csatába fulladt, amelynek során kevésbé forogtak veszélyben a kapuk az első félidőben. A támadó alakzatok nem igazán tudtak kifogni a védelmeken, még az átlövés kísérletek is ritkán jutottak el a kapukig. A Tisza Volán pontrúgásainál határozottabb hazai védők azonban többször is veszélyesen indíthatták a kontrázó, villámgyors vásárhelyi támadókat - különösen

Hatvani József

kavargatta meg a kék-fekete védőket - ám ez kevés volt az üdvösséghez. A második játékrészben sokkal támadóbb szegedi egység játszott,

Tóth Ákos

pedig cseréivel tovább erősítette a támadószekciót, ám a piros mezeseken nem tudták átverekedni magukat Beretkáék, legvégső esetben pedig

Vasas Gábor

kapus hárított magabiztosan. Nyomása ellenére a Tisza Volán képtelen volt megszerezni a vezető gólt, s a hajrában erre rá is fázott az éllovas: a csereként beállt, tavaly még volános vásárhelyi csatár,

Rácz Dezső

remek passzát

Konc Adrián

gurította

Dongó Dénes

kapujának közepébe a hazaiak addig kvázi egyetlen veszélyes második félidőbeli akciója végén, s ez a találat győzelmet ért a veretlenségét immár egyedüliként megőrző HFC-nek.

Dezső Ferenc

egysége egyben e diadalával át is vette a vezetést a tabellán, s amennyiben a megóvott, Csanádpalota elleni találkozó három pontját is megkapják (a jelenlegi egy helyett), úgy hárompontos előnyre tesznek szert a jelenleg 19-19 egységgel álló Tisza Volán és UTC előtt. A következő fordulóban teljes lesz az ex-NB III-asok rangadószériája: a Tisza Volán a Mórahalmot fogadja, míg a HFC Makóra látogat.

Hódmezővásárhely, városi stadion, 400 néző
2013. 10. 06., 15.00
Hódmezővásárhelyi FC
Tisza Volán SC Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Csöngető Endre • asszisztens: Szöllősi Ferenc, Szeri Tamás
1
-
0

Labdarúgó megyei I. osztály 8. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Tisza Volán SC Szeged 1-0 (0-0)

Hódmezővásárhely, városi stadion, 400 néző. Vezette: Csöngető Endre (Szöllősi Ferenc, Szeri Tamás).

HFC:

Vasas - Jesenszki, Antal, Tóth J., Marton, Kökény (Huszka 58'), Nagy A. (Rácz 80'), Keller (Varga R. 72'), Varga M. (Szabó M. 88'), Hatvani (Szakál 90+1'), Konc.

Vezetőedző:

Dezső Ferenc.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Puskás, Szilágyi (Kazi 79'), Buzási (Szalma G. 66'), Beretka, Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Konc (84')

Sárga lap:

Keller (58'), Marton (70'), Huszka (75'), ill. Buzási (62'). Dezső Ferenc:

"Értékes győzelmet arattunk a megyei rangadón, ahol a döntetlen talán igazságosabb lett volna, hiszen a támadójátékunk nem igazán működött. A Szeged ránk tudta erőltetni az akaratát, ám egy kontrából sikerült betalálnunk, s azzal megnyerni a meccset."

Tóth Ákos:

"Sajnos megérdemelten veszítettük el a meccset, hiszen hiába támadtuk végig a találkozót, különösen a második félidőt, mindkét kapu előtt a Vásárhely volt határozottabb. Hiába vezettünk számos akciót és játszottunk jobb csapatjátékot, képtelenek voltunk gólra váltani lehetőségeinket, míg a hazaiak egyetlen támadásuk végén betaláltak."

Tekintse meg a SZEGEDma TV videóját, szép jelenetekkel, 3:50-től a mindent eldöntő góllal, majd Vasas Gábor és Dongó Dénes értékelésével!

http://www.youtube.com/watch?v=pWontUUcLeI

Online közvetítésünk:

90+2'
Aztán lefújja a spori a meccset. Vásárhelyen megszakadt a Volán nagy menetelése.
90+2'
Rácz tartja a labdát, leviszi a vendég szögletzászlóig, aztán időhúzás, nem hagyja elvégezni a szabadrúgást, sárga.
90+1'
Két perc a ráadás. Hatvanit Szakál váltja a HFC-nél.
90'
Beretka ível be egy szabadot az oldalvonaltól, balról, érkezik a fejes, Vasas véd, de már les.
89'
Konc, mint az előbb, Rácz előkészítése után tör előre balról, Dongó bravúrral védi a lövést.
88'
Hatvani durrant mellé messziről. Csere: Szabó Márk Varga Mátét váltja a hazaiaknál.
87'
Hatvani marad lenn, fáj nagyon a bokája. Szabó Márk készülődik beállni.
84'
GÓÓÓL! 1-0! Rácz Dezső külsővel remek passzal ugratja ki Konc Adriánt, aki a 16-osra betörve védővel a nyakán elgurít Dongó mellett a kapu közepébe.
84'
28 méterről középről Grünvald nagy szabadrúgást ereszt el, egyenesen Vasas kezébe.
81'
Grünvald ment hatalmasat egy vásárhelyi ziccerhelyzetnél.
80'
Rácz Dezső hatalmas ováció közepette lép pályára, Nagy András jön le.
79'
Kazi jön Szilágyi helyett a Volánnál.
78'
Beretka nagy cselei a hazai 16-oson, befelé az utolsó, aztán lő, majd kezet reklamálnak a Volán ékek, Csöngető játékvezető továbbot int.
76'
Pillanatnyi vásárhelyi lehetőség, Hacker benntartott labdáját Varga Róbert tekeri a kapu elé, de nem éri el a társ.
hfc_tisza_volan39_gs
75'
Huszka kemény belépője ér lapot a Vásárhelynél.
72'
Keller helyére érkezik Varga Róbert a HFC-nél. Előtte Szilágyi nagy indítása keresztbe Faragónak, aki átlépi, Kormányosnak azonban hosszú a jobb oldalon.
70'
Marton vágja fel a félpályán Kormányost, ez is sárga. Előtte Konc kapott volna Huszkától egy ziccert érő passzt, ha nem kapcsolja le a Volán-védelem.
68'
Valamelyest növelte a nyomást a vendégcsapat a hazaiak kapuján ebben a játékrészben. Egy gól mindenképp megpörgetné a meccset, csak kérdés, ki szerzi? Egyelőre a Volán áll hozzá közelebb.
67'
Szilágyi ível fel egy szabadrúgást a középpályáról, Dargó visszafejel középre, Hacker elől épp csak sikerül kikanalazni a lasztit.
66'
Szalma érkezik Buzási helyett.
62'
Buzási taktikai szabálytalansága is lapos a kezdőkörnél. A szabadrúgás elpattog Dongóik, aki bemutatkozik a labdának.
61'
Nyom a Volán! Buzási viszi a labdát, betör a 16-oson belülre, majd elgurít a hosszú fele, elmegy Vasas előtt, Faragó centikkel marad le róla. Aztán Beretka gyönyörű csele még az alapvonalnál, de elesik benne.
hfc_tisza_volan25_gs
60'
Beretka keverget, el is teszi a labdát, de faultolják, újabb szabadrúgás ugyanonnan. Szilágyi magasan íveli be, de lökés miatt már kifelé jöhet a HFC.
59'
Keller sárgul a hazai kaputól 24 méterre szabálytalansága után. Szilágyié a szabadrúgás, de nem jut el Hacker fejéig a betekert laszti.
58'
Kökényt Huszka váltja a hazaiaknál.
56'
Beretka szabadrúgása lecsúszik, laposan elgurul a sorfalig...
55'
Beretka játszana meg egy labdát a 16-osnál, de elesik, védője pedig kezez. 18 méterről Volán szabadrúgás.
54'
Nem sok minden történik. Az előbb Vasas és a Volán védői passzolgattak hatvan méterről egymásnak. Grünvald könyöke magasan, ez okoz némi izgalmat, majd Beretka ügyes sarkazása, ami bedobást ér a kék-feketéknek.
50'
Vasas bátran tör ki ismét, Faragó elől tisztáz egy labdát fejjel 17 méteren. Grünvaldig kerül, de nem emel kapura, társát játszaná meg lesen, de lekapcsolja a bogyót egy bekk.
49'
Beretka bűvészkedik egy labdával, ami épp a fejére érkezik. Lesen van, de elhalásszák előle végül a lasztit.
48'
Egyelőre minden ott folytatódik, ahol abbamaradt: Szilágyi szabadrúgása tekeredik rá a falra, a kipattanóból pedig már Hatvani kontrázna.
46'
A HFC kezdi a második játékrészt. A Volánra kellett várni egy kicsit. Cseréket csak a kispadon látunk, illetve most mennek el melegíteni mindkét oldalon.
hfc_tisza_volan02_gs
SZÜNET!
45'
Grünvald taktikai faultját fájlalják a lelátón többen is, sárgát reklamálva. A szabadrúgásnál nincs meg a 9 méter, ezért jön a felhördülés. Aztán semmi, a spori végül leinti a félidőt.
43'
Hatvani - ki más? - kontráz a bal oldalon, Vida remek ütemben csúszik be.
42'
Faragó húza meg a jobbszélt, de végül szerelik, pókfocival sem tudja megtartani a lasztit. Aztán visszakeveredik a Volánhoz, de csak egy kilométerekkel fölé lőtt labda a vége.
41'
Kökény visszatér, miután egy Grünvald felfutást intenek le lesen, amit vitat a vendég kispad.
40'
Nem először a meccsen, a pontrúgás arra veszélyes, aki elvégzi. Most is: a Volán szögletét kivágják, Kormányos épp csak menteni tud a kontrázó Hatvani elől.
38'
Szilágyi balról, az oldalvonaltól lövi be a lasztit, Kökény kicsúsztatja, de rosszul ér talajt, ápolni kell.
36'
Az iménti szituáció végén Dargó lába túl magas Kellerel szemben. Az áldozat végzi el a szabit, de levágódik, kontráz a Volán. Mentenek a védők.
35'
28 méterről szabadrúgás a Volánnak, Szilágyi átlépi, Puskás bekanyarítja a kapu felé, de mellé. Másik oldalon Hatvani elől öklöz Dongó.
32'
A szögletzászlótól beadott labdát Faragó fejeli fel, aztán Vasassal Buzási is emelkedik, nem tudja elöklözni a kapus, csak ráhúzza a Volán-támadó fejére, egy védő vágja ki a lepattanó pettyest.
hfc_tisza_volan08_gs
31'
Beretka rántja le Kellert a vendég középpályán. A szabadrúgást gyosan kivágja a védelem.
28'
Hatvani keverget ismét, levezeti az alapvonalig, beadja középre, Dargót leli meg, de már int az asszisztens, kinn volt.
26'
Tóth József adja el a labdát saját térfélen, lecsap a labdára Puskás, helyzetbe hozná Faragót, de szerelnek előle az utolsó pillanatban, mielőtt ziccerbe kerülne. Aztán Dargó lökete száll magasan fölé a hazai kapunak.
25'
Buzási tart oda Keller lábára egy előre vágott labdánál, csak úgy csattan, fájlalja is a piros mezes a bokáját. Csöngető sporttárs nem "csönget".
23'
Taktikus játékra jellemző iram van, mindkét kapu előtt tartózkodik a labda egy kicsit: előbb itt, aztán ott. Komoly helyzeteknek azonban híján vagyunk. Faragót most lesen inti le a partspori.
22'
Dongó kétszer ütközik a védőjével egy beemelt vásárhelyi labdára vadászva, utóbb lent marad, de nincs nagy baj.
20'
Hatvani harcol ki szögletet. A betekert lasztira Kormányos emelkedik a legmagasabbra, kihozza a Volán, aztán elől már Faragót tudják csak szabálytalanul megállítani a hazai védők. Puskás szabadrúgása elveszik a 16-oson belüli tumultusban.
17'
Dargó félfordulatból tűz rá egy félig jól eltalált labdát, amit azonban könnyedén megfog Vasas kapus. Aztán Beretka robban ki egy labdával, de már lest fúj a spori. A labda ugyan túl megy a kitörő Vasason, de nem potyog be a kapuba, elgurul, majd megáll az ötös vonalán.
hfc_tisza_volan06_gs
15'
Buzási húzza ki taktikusan Marton lábát, mielőtt még beindítaná valamelyik éket a félpályáról.
14'
Veszélytelenül száll be egy vásárhelyi szöglet. A másik oldalon a gyorsan kibontakozó szegedi támadás végén Buzási fejel fölé.
11'
Volán szabadrúgás után a kivágott labdát 28-ról Puskás bombázza vissza, de elakad egy védőben a jól irányzott, erős löket.
10'
Tetszetős hazai támadás, jár a labda, végül veszélytelenül kapura vágják messziről, mellé pattan. Ahogy Konc az ötös sarkánál közben okszival átvette viszont tanítani való.
9'
Vasas fuit ki bátran a Volán támadója elől épp csak kivágja a labdát az oldalvonalnál. A kék-fekete csatár valóban lehetett volna bátrabb.
7'
Hatvani forgolódik 4-5 ember között a 16-os vonalánál, aztán elesik a sok láb között. Kiváló helyről jöhet a hazai szabadrúgás. Konc lövi legurítás után, vetődik Dongó, de a falat lövi ki a vásárhelyi támadó.
3'
Keresik a fogást a felek, de nem ám lagymatag módon, nincs felesleges mozgás, pontosak a passzok. Jó kis meccs lesz ez!
1'
A Volán kezdi a rangadót! Szomszédvárak csatájára fel!
hfc_tisza_volan01_gs
14.55: Zajlanak a bemutatások, teljes harci díszben a játékvezetők és a csapatok: a hazai HFC tiszta pirosban, a Volán a megszokott kék-fekete szerelésben. Rövidesen kezdünk! 14.50: Gyűlnek a drukkerek is, eddig nagyjából százan lehetnek a stadion lelátóin, de biztosak lehetünk benne, hogy még sokan fognak érkezni. A sporik végeztek a bemelegítéssel, mennek beöltözni. 14.45: A közvetítőállás környékén a bizakodó hazai hangok 2-1-es vásárhelyi sikert jövendölnek. Nos, ehhez Tóth Ákos alakulatának is lesz pár szava, ebben biztosak lehetünk! 14.40: Verőfényes, kellemes meleg, enyhe szellővel - ilyen időjárási körülmények közepette kezdődik a mérkőzés húsz perc múlva. 14.30: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat Hódmezővásárhelyről! A csapatok - a hazai HFC és a vendég Tisza Volán - már kifutottak a stadion gyepére, kezdődik a melegítés. Közvetítésünk 15 órától indul, Csöngető Endre játékvezető jelzésére. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.