Sport

Barátok közt: nemes ellenfelek csatája lesz a Volán - Mórahalom derbi

Barátok közt: nemes ellenfelek csatája lesz a Volán - Mórahalom derbi

2013. október 11., péntek
Barátok közt: nemes ellenfelek csatája lesz a Volán - Mórahalom derbi
tisza_volan_morahalom05_mj

Újabb ex-NB III-as rangadó a megyeegyben! A menetelő Mórahalmot fogadja az utóbbi fordulókban botladozó Tisza Volán SC.

Akárcsak múlt hét végén Hódmezővásárhelyen, szombat délután 15 órától a Felső Tisza parti stadionban is két tavaly még NB III-as csapat csap össze. Az elmúlt szezonban Mórahalmon

1-1-es

, Szegeden

2-2-es

döntetlent vívott a két alakulat, majd mindketten kiestek az NB III-ból. Az idei megyei bajnokságban

Tóth Ákos

gólt alig kapó, sokáig százszázalékosan száguldó Tisza Volánja az elmúlt két körben a megszerezhető hatból egy pontot gyűjtött be: az UTC elleni 1-1- után Hódmezővásárhelyen, egy végig uralt meccsen egy jó hazai kontra után szenvedtek vereséget, jelenleg a 3. helyen állnak. A csorbát az ellen az elmúlt idényben ugyancsak nemzeti harmadosztályú Mórahalom ellen kellene kiküszöbölniük, amely a legutóbbi öt fordulóban valósággal szárnyalt, s nem csak hogy veretlen, de száz százalékos maradt ezen időszakban: nemcsak a kötelezően verhetőnek tekinthető Kistelek, Szentes és Nagymágocs bánhatta a velük való találkozást, de az Algyő, majd legutóbb gólzáporos meccsen az FK 1899 Szeged is, mindezek nyomán pedig már a tabella 4. helyénél jár a homokháti gárda.

Továbbra is pikáns derbi

ONLINE!

A Tisza Volán SC Szeged - Mórahalom VSE rangadót szombaton 15 órától élőben közvetítjük! Szurkoljon velünk kedvenceiért!

"Sikerült-e kihevernünk a vereséget? Majd kiderül! Kikaptunk, de nem megvertek minket Vásárhelyen, a győzelemhez mi álltunk közelebb, ám egy kontra eldöntötte a meccset a hazaiak javára. Nem esik jól a fiaskó, de megesik az ilyesmi. Túlléptünk rajta, készülünk egy rutinos jó csapat elleni meccsre, amelynek pikantériája, hogy testvérem,

Tóth Lukács

, és számos barátom is játszik a mórahalmi alakulatban" - mondta Tóth Ákos, aki egy esztendeje még a homokháti gárdát irányította, s a mórahalmi szakmai és szurkolói közösségre is mint baráti társaságára tekint. "Egy jó, valóban futballmeccsre számítok, s kívánom a mórahalmiaknak, hogy a szombati kivételével minden meccsükön diadalmaskodni tudjanak" - tette hozzá a Volán mestere, aki kerete kapcsán elmondta, bízik benne, hogy a heti edzésmunkába bekapcsolódó

Tóth Attila

már bevethető lesz szombaton.

Barátok helyett 90 percre nemes ellenfelek

tisza_volan_morahalom18_mj

"A Tisza Volánt tartom a bajnokság favoritjának, attól függetlenül, hogy az elmúlt két fordulóban négy pontot vesztettek. Ez számunkra most jó esély, hogy feljebb kapaszkodjunk a dobogó felé, hiszen az 1-6. hely a célunk. Nem túlzok, ha azt mondom, csapatunk feljövőben van: az utóbbi 5 fordulóban 15 pontot gyűjtöttünk! Ám ettől nem lettünk jobb játékosok, mint az első három fordulóban: akkor minden kifelé pattant, most pedig, a kidolgozott helyzeteinket sikerült gólra váltanunk" - értékelte csapat szereplését a mórahalmiak játékos-edzője, Magyar György. "Sokat dolgoztunk mindannyian a héten e kiemelt fontosságú meccsre. Az ellenfelünk szegedi csapat, a miénk is részben szegediekből áll - barátokkal játszunk, ám 15 és 17 óra között a barátok nemes ellenfelek lesznek. 'Harapni' szeretnénk, jó időben, jó meccsen, jó ellenféllel szemben, s győzzön a jobb! Remélhetőleg nem ez a meccs dönti el a bajnoki cím sorsát. Utóbbihoz sok sikert kívánok a Volánnak - de nem most, hanem majd egy hét múlva!" - zárta gondolatai a szakember, akitől hozzátette, sem eltiltott, sem sérült nincs a csapatban, így jelenlegi legerősebb keretével léphet pályára szombaton alakulata. Érdekesség, hogy a két csapat megegyezése alapján - és a fair play szellemében is eljárva - a Tisza Volán Mórahalmon kölcsönben játszó labdarúgója,

Szabó Mihály Dávid

nem játszik a találkozón.

A Tisza Volán várható kerete:

Dongó, Szabó M. (kapusok), Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Puskás, Szilágyi, Buzási, Beretka, Faragó, Szalma, Kazi, Mucsi, Szabó A., Puhalák, Kulacsik, Tóth A.

A Mórahalom várható kezdőcsapata:

Ótott-Kovács - Szűcs, Vojnic-Zelic, Udvari, Barna, Tóth L., Magyar, Gahwagi, Ngalle, Lázár/Bokányi R., Szőke.

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzése (2013. május 25.):

Labdarúgó NB III Alföld csoport 25. forduló: Tisza Volán SC Szeged - Mórahalom VSE 2-2 (2-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Bereczki (Kovács P., Vad)

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Buzási – Dargó – Szélpál (Pénzváltó 87'), Szilágyi, Mucsi (Puhalák 62'), Beretka – Kazi (Rácz 73').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Mórahalom:

Kovács K. – Nagy Z., Szücs (Mészáros 96'), Sarnyai, Podonyi (Szvoboda 82') – Domonkos, Magyar, Vojnic-Zelic, Gahwagi (Faragó 59') – Ngalle, ifj. Csák.

Vezetőedző:

Csák Zoltán.

Gól:

Szilágyi (21'), Kazi (30'), ill. ifj. Csák (11'), Magyar (95' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Szélpál (39'), Vida (64'), Rácz (78'), Beretka (82'), ill. Nagy Z. (39'), Domonkos (91').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.