Sport

Labdarúgás: az első félidőben nyert az UTC az FK ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: az első félidőben nyert az UTC az FK ellen + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 21., szombat
Labdarúgás: az első félidőben nyert az UTC az FK ellen + FOTÓK, VIDEÓ
utc_fk08_gs

Első félidei játékával magabiztosan nyerte az UTC az FK 1899 Szeged elleni helyi rangadót a Csongrád megyei I. osztály szombati játéknapján.

Az első játékrészben teljes mértékig a hazai együttes akarata érvényesült,

Major László

tanítványai sorra alakították ki a helyzeteket, amelyek közül hármat eredményesen ki is használtak. A végig alárendelt szerepet betöltő FK a szünet után látványosan feljavult, és ha a játék képét meg nem is fordította, egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, miközben még a nyáron visszavonult ászát,

Dóra Jánost

is a pályára küldte. Gólt azonban csak egyet szereztek

Heredea

révén a vendég kék-feketék, így a találkozó végeredménye magabiztos UTC-győzelem lett. Az újszegediek így kijavították múlt heti, algyői botlásukat, és tartják a lépést a még mindig hibátlan Tisza Volánnal: a két fél a jövő héten a Felső Tisza parton vív csúcsrangadót. Az FK idegenbeli mérlege pedig még mindig csapnivaló, tény azonban, a

Hüvös Gábor

trenírozta egylet összességében mindent megtett, hogy szurkolóinak ne legyen szégyenkezni valója a meccs után.

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző
2013. 09. 21., 16.00
Ujszegedi TC
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Csamangó Tamás • asszisztens: Cseh Géza, Szeri Tamás
3
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 6. forduló:

Ujszegedi TC - FK 1899 Szeged 3-1 (3-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző. Vezeti: Csamangó Tamás (Cseh Géza, Szeri Tamás).

UTC:

Tombácz R. - Brinszky A., Ondrejó T., Mészáros Z., Szűcs D., Kerepeczki Cs., Dürgő P., I. Tumbas, Végh A. (Erhardt Sz. 83'), Balogh Á. (Bitó R. 53'), Szentes Bíró T. (Gajdacsi M. 77').

Vezetőedző:

Major László.

FK:

Brunczvik D. - Heredea M., Turján Gy., Szecska M., Németh A. (Barta K. 38'), Szalai N. (Makai Á. 42'), Forró A., Fejes A. (Csuka T. a szünetben), Imre Z., Péter-Szabó T., Gyurkovics T. (Dóra J. 62').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerző:

Dürgő (14'), Szűcs (24'), Mészáros (28'), illetve Heredea (48').

Sárga lap:

Ondrejó (74'), Végh (81'), Mészáros (90'), illetve Gyurkovics (49'), Forró (56'), Dóra (90+4'). Major László:

"Jó játékvezetés mellett az első félidőben nagyszerűen futballoztunk. A második játékrészre érthetetlenül visszaesett a csapat, így ahelyett, hogy nagyarányú győzelmet arattunk volna, az utolsó percekben még kicsit izgulnunk is kellett. Mindhárom gólunkat szép támadás után szereztük, míg hatalmas védelmi hibát követően kaptunk egyet. Szeretném kiemelni, hogy ezen a napon a négy szegedi csapat nagyszerű pályán játszott remek hangulatú kettős rangadót."

Hüvös Gábor:

"Az első felvonásban az FK-hoz méltatlan játék és gyenge hozzáállás jellemezte produkciónkat, ez az ellenfél oldalán gólokban is megmutatkozott. A szünetben rendeztük a sorokat, s azt a minimális célt tűztük ki, hogy nyerjük meg a második félidőt, s ha úgy adódik, akár szorítsuk meg az UTC-t. Sokat tettünk ezért, rengeteg ziccert dolgoztunk ki, s nem álltunk messze attól, hogy egy pontra jók legyünk. Összességében úgy gondolom, megérdemelten nyert az UTC. Megyünk tovább, igyekszünk orvosolni azt a problémát, hogy hetek óta gyengén teljesítünk az első félidőkben. Meg kell jegyeznem, igazi kettős rangadó zajlott ma a SZVSE-pályán kiválóan előkészített környezetben. Sajnálom, hogy ez sem mozgatta meg kellőképpen az embereket."

A SZEGEDma TV videó-összefoglalója nyilatkozatokkal!

http://youtu.be/iisxkThafQw

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Csamangó lefújja a találkozót, az első félidei lehengerlő játékával, illetve az akkor szerzett három góllal magabiztos győzelmet aratott az UTC.
90+4'
Dóra amolyan Maradona-módra, kézzel továbbított a kapuba, sárgát kap érte.
90+3'
Utolsó attakra indulnak a vendégek, Imre Zoltán végez el szögletet.
90'
Mészáros Zoltán kapott sárgát, mert elvitte a labdát egy ellene megítélt szabálytalanság után.
89'
Nem tudja megtartani a labdát az FK, a hosszú előreívelések pedig nem vezetnek egyelőre eredményre.
83'
Ismét cserél az UTC, Erhardt váltja az imént besárgult Véghet.
81'
Végh Ariel kapott sárgát, mert megakadályozta, hogy az FK gyorsan elvégezzen egy szabadrúgást a mezőnyben.
79'
Péter-Szabó adott középre balról, az érkező Dóra közvetlen közelről fejelhetett tisztán, Tombácz emberfeletti reflexekkel hárított!
78'
Hajt az FK - egy szöglet utáni rövid felszabadítást Heredea lőtt élesen középre, Szűcs a hosszú oldalon tudott tisztázni.
77'
A kisebb sérülést összeszedő Szentes Bírót Gajdacsi váltja az UTC-nél.
74'
Az imént megítélt szabadot Imre ívelte középre, Dóra Jánost találta meg vele, a fejes azonban Tombácz kezében landolt.
74'
Ondrejó ütött oda Csukának a térfél közepén.
72'
Tartja a labdát a hazai együttes, az idő pedig csak telik, egyértelmű Major Lászlóék szándéka - biztosan begyűjteni a három pontot.
66'
Úgy tűnik, Bitó Róbert stabilitást hozott az UTC középpályájára, ezzel párhuzamosan leült kicsit a mérkőzés a játékrész kezdeti lendülete után.
62'
"Dóra Jani, Dóra Jani gól..." - éneklik a vendégek szurkolói, amikor a 62. percben Dóra János váltja a pályán a végig halvány Gyurkovicsot. A roppant gólerős, rutinos csatár nyáron vonult vissza, ám úgy tűnik, döntése mégsem volt végleges...
60'
A második félidő első 15 perce azt mutatja, nagyot fordult a világ az FK-val. Nagy kérdés, hol volt ez a csapat az első félidőben?! Mindemellett fontos kiemelni, az UTC nyugodtan őrizheti magabiztos előnyét.
56'
Forró Attila is besárgul egy túlzottan kemény belépőt követően.
53'
Azonnal cserél is Major László, Bitó Róbert a pályán Balogh Ádám helyett.
50'
Feltámadt az FK! Heredea szerzett labdát a tizenhatos jobb sarkánál, majd az alapvonalról visszagurított, az érkező Csuka lapos lövését a gólvonalon álló védő, Szűcs vágta ki a mezőnybe.
49'
Gyurkovics rántotta le agresszíven védőjét, sárga érte a jutalma.
48'
GÓÓÓL!!! Mintha a hazaiak védelme még a szünetét tartaná! Makai mehetett el szabadon a jobb oldalon, beadását a középen érkező Heredea Tombácz mellett a rövidbe zúdította. 3-1!
46'
Fejes Andor bent maradt az FK öltözőjében, Csuka Tamás vette át a helyét a folytatásra.
46'
Elkezdődött a második játékrész, csak a vendégek cseréltek.
SZÜNET
45'
Csamangó Tamás lefújja a félidőt, amely során, nem túlzás, osztálykülönbség mutatkozott a két együttes között. Az UTC számos helyzetet dolgozott ki, míg a kék-feketék nem igazán tudtak eljutni a hazaiak tizenhatosáig. Nem tudni, mit mondhat ilyenkor Hüvös Gábor a játékosainak, de aligha cserélne velük most bárki.
44'
Brinszky indította fejjel az üresen kilépő Dürgőt középen, a rendkívül aktív támadó azonban 16 méterről centikkel ugyan, de eltévesztette a jobb kapufát.
42'
Újabb változtatás a vendégeknél, Szalait Makai Árpád váltja.
38'
Hüvös Gábor cserél, Németh Andor helyett Barta Kristófot küldi harcba.
38'
Itt az első FK-lövés, Fejes durrantott kapura 30 méterről! Kevéssel tévesztette el a bal felsőt.
36'
Gyakorlatilag egykapuznak a hazaiak, ha az FK mégis átlépi a felezővonalat, azonnal megjön a lelátó hangja.
33'
Kerepeczki kapott nagyszerű labdát üresen, a bal oldalon, a tizenhatosról elengedett, nagyképű emelése azonban messze elkerülte a vendégek kapuját. Minden azért az újszegedieknek sem jöhet össze...
28'
GÓÓÓL!!! Egyre nagyobb az FK baja! Szűcs esernyőzte át a védelmet, az indításra érkező Kerepeczki rávezette a labdát Brunczvikra, majd a balján érkező Mészáros Zoltán elé tálalt, aki az üres kapuba továbbította a labdát. 3-0!
24'
GÓÓÓL!!! Szűcs Dániel szánta el magát lövésre 20 méterről a jobb oldalról, egy védőn megpattanó bombája végül a fizikát meghazudtoló módon lecsapódva vágódott a vendégek hálójába. 2-0!
20'
Kontrázhatott a hazai együttes, Brinszky ugratta ki a balján érkező Ondrejót 30 méterre a kaputól, aki három érkező társ közül végül a középen futó Dürgőhöz továbbított, az iménti gólszerző próbálkozását azonban bravúrral hárította Brunczvik, már a tizenhatoson belül.
18'
Egyértelmű UTC-fölény mutatkozott az első negyedórában, és a vendégek védelme nem is bírta ki a presszinget. Az FK-ultrák ennek ellenére még mindig nagyon hangosak.
14'
GÓÓÓL!!! Ezúttal már nincs menekvés! Dürgő ugrott ki középen, majd a magára hagyott Brunczvik mellett higgadtan a kapuba gurított. 1-0!
12'
Kevés híján vezetnek a fehérek! Ondrejó szerzett labdát Fejestől a tizenhatoson belül, beadott, az érkező Dürgő pedig 6 méterről bevette Brunczvik kapuját. Csamangó elsőre megadta a gólt, utána azonban, a partjelző javaslatára, szabadot fújt a túlzottan keményen szerelő Ondrejó ellen. A sporinak egyöntetű taps a jutalma a nézőtérről.
11'
Az UTC uralja a játékot, tartják a labdát, egyelőre azonban nincs oka abbahagyni az éneklést a vendégek szurkolóinak.
8'
Végh próbálta meg kiugratni a bemozduló Ondrejót, Brunczvik kapus azonban kiválóan olvasta a játékot, ennek köszönhetően meg tudta előzni az UTC támadóját.
2'
Rögtön itt az első helyzet! Szentes Biró kapott remek indítást a jobb oldalon Brinszkytől, a tizenhatoson belülről guríthatott középre, a túlerőben érkező vendégek azonban szögletre mentettek Dürgő elől.
1'
Nagy hangerővel nyitják a meccset az FK-ultrák, zeng tőlük a lelátó.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, kék-fekete mezében az FK, fehérben az UTC. A hazaiak nyerték a pénzfeldobást és az Izbella híd felőli térfelet választották. Gyurkovics és Imre hozták játékba a labdát.
16.11: Megérkeztek a sporik, hamarosan kezdünk! 16.06: Üdvözöljük olvasóinkat, friss hír a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy a játékvezető asszisztenseinek késése okán csúszik a kezdés. A csapatok egyelőre a pályán melegítenek, remélhetőleg hamar megoldódik a probléma. A kórházba került Dobai János helyett pedig végül Csamangó Tamás vezeti a derbit. 16 órakor Dobai János sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Beharangozónk az edzői nyilatkozatokkal és a várható kezdőcsapatokkal együtt itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.