Sport

Labdarúgás: tovább rontaná az UTC mérlegét az FK

Labdarúgás: tovább rontaná az UTC mérlegét az FK

2013. szeptember 20., péntek
Labdarúgás: tovább rontaná az UTC mérlegét az FK
utc-fkszeged_15_mj

Újabb városi rangadó vár az FK 1899 Szegedre, Hüvös Gábor tanítványai ezúttal a múlt hétig százszázalékos Ujszegedi TC ellen lépnek pályára a SZVSE-stadionban a Csongrád megyei I. osztály 6. fordulója során.

A szombat délután 16 órakor kezdődő összecsapáson a táblázat 2. és 11. helyezettje találkozik az Izabella híd lábánál, ahol a vendéglátóknak mindenképpen elengedhetetlen a három pont megszerzése ahhoz, hogy vérmes reményeiknek meg tudjanak felelni. Bár a papírforma hazai sikert jósol az idegenben a 2013/2014-es szezon során eddig két vereséget felmutató FK ellen, tény azonban, ha Imre Zoltánék jó napot fognak ki, bárkire veszélyesek lehetnek. Beszédes ugyanakkor, hogy az újszegedi egyesület az előző idényben oda-vissza legyőzte a kék-feketéket, tavaly szeptemberben

2-1-es

, idén márciusban pedig

3-1-es

UTC-siker született a két gárda összecsapásain. Nagy kérdés azonban, a

Major László

trenírozta csapat miként tudja majd kezelni a kötelezőnek tűnő diadal terhét.

A fél csapat hiányzik az UTC-nél

Online

Az Ujszegedi TC - FK 1899 Szeged megye I-es összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 16 órától. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Az Ujszegedi TC nagy lendülettel kezdte az idei szezont, sorban aratták a győzelmeket, a Csanádpalota, a Kistelek, a Szentesi Kinizsi és a Nagymágocs ellen is begyűjtötték mind a három bajnoki pontot. A múlt héten azonban becsúszott az első botlás, Bernát Péteréknek az Algyő

parancsolt megálljt

az előző körben, miközben a Tisza Volán zsinórban ötödik meccsét is behúzta a regnáló bajnok Tápé ellenében. Mindenképpen fontos lenne tehát a szombati pályaválasztónak az újabb siker, hogy tartani tudja a lépést az éllovassal. Rossz hír azonban a csapat szurkolóinak, hogy

Bilics Igor

eltiltott,

Gajdacsi Mátyás

beteg, a

Bernát Péter

,

Péczely Csaba

,

Joó György

és

Mészáros Tibor

alkotta kvartett pedig sérült, így ők biztosan nem lépnek pályára az FK elleni rangadón.

Végh Ariel

játéka is kérdéses, így

Major László

végül csak a keretet tudta a SZEGEDma.hu-nak meghatározni. „Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert sajnos sok hiányzónk van sérülések és egyéb okok miatt. Természetesen, így is győzelemre játszunk majd, hiszen az UTC a találkozó esélyese, de nem lesz könnyű feladat” – adott hangot aggodalmainak az újszegediek vezetőedzője.

Nem törődne az esélyekkel az FK

utc-fkszeged_11_mj

Hűvös Gábor

együttese felemás szereplést tudhat magáénak az elmúlt öt fordulóban, legutóbb a SZVSE ellen játszottak 1-1-es

döntetlent

a Felső Tisza parti stadion műfüvén. Idegen ráadásul eddig nem gyűjtött pontot a kék-fekete egylet, előbb a Csongrád, majd a Tápé is kétgólos különbséggel fektette két vállra őket. A tendencia tehát azt mutatja, nehéz 90 perc vár a diszkoszvetősökre szombaton, amit csak erősít az a tény, hogy a szakmai vezetés nem számíthat a meccsen az eltiltott

Varga Martin

, illetve az egyaránt sérült

Lajkó Ádám

és a nyáron Tápéról igazolt

Kozó Bálint

szolgálataira sem. „Úgy gondolom, nem szabad összehasonlítani a két klub támogatottságát, lehetőségeit vagy éppen játékosállományát. Az a támogatás, amit az UTC megkap, indokolatlanul magas, ráadásul nem is saját pályájukon fogadják az ellenfeleiket. Mindettől függetlenül ők a mostani mérkőzés esélyesei, hiszen elég gyatra eddig az idegenbeli szereplésünk. A múlt héten is a tervezett három pont helyett csak egyet gyűjtöttünk be a SZVSE ellen, ugyanakkor nem fogunk feltartott kézzel kimenni a SZVSE-pályára – az UTC ellen…” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Hüvös Gábor,

az FK trénere. Kezdőcsapatára nem kívánt kitérni, mint elmondta, a pontos felállás csak a mérkőzés előtt alakul majd ki.

Az Ujszegedi TC kerete a mérkőzésre:

Béry, Tombácz (kapusok), Kerepeczki, Tumbas, Balogh, Mészáros Z., Szentes-Bíró, Bitó, Ondrejó, Brinszky, Dürgő, Dobi, Szűcs.

Az FK 1899 Szeged előző heti összeállítása:

Brunczvik – Heredea, Turján, Forró, Németh, Szalai, Csuka, Imre, Péter-Szabó, Gyurkovics, Varga M.

Emlékeztetőül legutóbbi egymás elleni bajnokijukon (2013. március 30.):

Ujszegedi TC – FK 1899 Szeged 3-1 (0-0)

Algyő, műfű, 150 néző, vezette: Csöngető Endre (ifj. Tóth Sándor, Lászlai Róbert).

UTC:

Tombácz R. – Péczely (Dobi 15′), Szanka (Joó 46′), Balogh N., Erhardt (Gajdacsi 46′), Tombácz G., Szántó, Gonda L., Dürgő (Varga A. 87′), Lázár, Bilics.

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

FK:

Brunczvik – Szecska, Sipos (Gonda M. 51′), Dóra T., Barta (Holecska 71′), Csuka (Dedovics 46′), Forró, Imre, Szalai, Füle, Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Lázár G. (53′), Dürgő P. (70′), Gajdacsi M. (88′), illetve Dóra J. (80′).

Kiállítva:

Dobi I. (76′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.