Sport

Szenzációs futballsiker: hibátlanul országos döntős a megyeválogatott

Szenzációs futballsiker: hibátlanul országos döntős a megyeválogatott

2013. július 28., vasárnap
Szenzációs futballsiker: hibátlanul országos döntős a megyeválogatott
utc_100_01_mj

Bertók Gábor döntött Jász-Nagykun-Szolnok ellen, majd Hegedűs Tibor hármat vágott Bács-Kiskunnak. A Békés és Pest megyék elleni szombati sikerek után vasárnap is két diadalt aratott, ezzel bejutott a nyíregyházi országos négyes fináléba Csongrád megye együttese.

18.00: A torna végeredménye

1. Csongrád megye 12 pont 2. Békés megye 7 pont 3. Jász-Nagykun-Szolnok megye 6 pont 4. Bács-Kiskun megye 2 pont 5. Pest megye 1 pont

Emlékeztetőül a mieink eredményei:

Csongrád megye - Békés megye 1-0 (0-0). Gól: Buzási P. Csongrád megye - Pest megye 1-0 (0-0). Gól: Dürgő P. Csongrád megye - Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-1 (1-1). Gól: Hegedűs T., Bertók G. Csongrád megye - Bács-Kiskun megye 3-0 (2-0). Gól: Hegedűs T. (3)

A győztes csapat:

Dongó Dénes

(Tisza Volán SC Szeged) és

Czirják Tamás

(Mórahalom VSE) kapusok –

Grünvald Attila, Szilágyi Norbert, Buzási Péter

(Tisza Volán SC Szeged),

Végh Ariel, Brinszky Adrián, Dürgő Péter, Mészáros Zoltán, Mészáros Tibor

(UTC),

Bertók Gábor

(Csongrád TSE),

Pócs Tamás

(Tápé ESK),

Marton Bence

,

Kökény Tamás

(Hódmezővásárhelyi FC),

Hegedűs Tibor

(Algyő SK),

Rakonczai Zoltán

(Makó FC) mezőnyjátékosok. A Csongrád megyei együttes edzője

Major László,

az UTC és

Tóth Ákos,

a Tisza Volán SC Szeged trénere.

17.45:

A 10. mérkőzésen:

Békés megye - Pest megye 2-1

17.00: Major László: Egység, fegyelem, motiváció

majorlaszlo_it (38)

A Csongrád megyei válogatottat Gyulán csoportgyőzelemre vezető Major László

(képünkön)

a SZEGEDma.hu-nak úgy nyilatkozott, a siker titka, hogy a társaság fegyelmezetten betartotta, amit a szakvezetés kért tőle, illetve nagyon motiváltan és egységesen futballozott még összeszokatlansága ellenére is. "A csodálatos gyulai akadémiai környezet egyértelműen feldobta a srácokat, ilyen helyen ritkán fordulnak meg Csongrád megyei játékosok, ez pluszmotivációt adott. Trópusi melegben is helytálltunk, 45-50 fokot is mértek a napon, de a mi csapatunkban mindenki tette a dolgát. Gyönyörű eredményt értek el a fiúk, amire méltán lehetnek büszkék. Azt kértem mindenkitől, a következő napokban úgy készüljön, hogy meg akarjuk nyerni az augusztus 3-i nyíregyházi országos döntőt. Köszönöm az érintett klubok vezetőinek, edzőinek, hogy rendelkezésünkre bocsátották labdarúgóikat. Mindenkit sérülésmentesen küldünk vissza, ráadásul úgy, hogy komoly terhelést kaptak ezen a két napon, ami mindenképpen segíti a nyári felkészülést."

16.35:

Bács-Kiskun is kipipálva, százszázalékos a siker!

Csongrád megye - Bács-Kiskun megye 3-0 (2-0).

Csongrád megye:

Czirják - Rakonczai, Kökény, Grünvald, Mészáros Z., Mészáros T., Brinszky, Marton, Pócs, Hegedűs, Bertók. Cserék: Dongó, Szilágyi, Buzási, Dürgő. Edzők: Major László, Tóth Ákos.

Bács-Kiskun megye:

Kraft - Ábel, Csengő, Szabadi, Rudics, Pálfi, Koncz M., Hernády, Kitl, Mizsei, Kertész. Cserék: Katona, Juhász, Filus, Strigencz, Várnagy.

Gólszerző:

Hegedűs Tibor (3) Hegedűs Tibor a második játékrészben is tarthatatlannak bizonyult, ismét betalált, mesterhármasával pedig 3-0-ra vertük meg Bács-Kiskun megyét. Mindez azt jelenti, hogy Csongrád megye válogatottja százszázalékos teljesítménnyel, 12 ponttal végez a gyulai selejtezőcsoport élén, s verekszi be magát a jövő szombati nyíregyházi országos négyes döntőbe.

16.15:

Hegedűs duplájával előny nálunk!

asotthalom_algyo0_gs

A fáradtság ellenére is roppant magabiztosan futballozó Csongrád megyei csapat a szünetben Hegedűs Tibor

(képünkön zöld mezben)

két szép góljával 2-0-ra vezet Bács-Kiskun ellen.

16.00:

Az utolsó harc következik!

Bács-Kiskun megye ellen vívja utolsó mérkőzését a Csongrád megyei válogatott. Kicsit előrehozták a délutáni meccseket, s kétszer 20 percre rövidítettek, mivel már megszületett a döntés: Csongrád megye a továbbjutó. A túloldalon is ismerős arcok: Koncz Miklós, a Kistelek korábbi gólvadásza, Herndáy Márk, aki az előző szezonokban az UTC futsalcsapatát erősítette, a tavaly a Sándorfalvában futballozó Kitl Zoltán, valamint a néhány éve az NB III-as Tisza Volán SC-ben is szerencsét próbáló Pálfi Árpád.

15.45:

A 8. mérkőzésen:

Jász-Nagykun-Szolnok megye – Pest megye 2-0

13.00:

A 7. mérkőzésen:

Békés megye - Bács-Kiskun megye 2-2 A torna az ebédszünet után 16 órakor folytatódik. A már országos döntőbe jutott Csongrád megyei gárda 17.10-kor játssza utolsó meccsét, az ellenfél Bács-Kiskun lesz.

12.00:

Nógrádi Tibor: Az egység és a jó hangulat diadala

A csapatot Gyulára elkísérő Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója úgy kezdte: rendkívül büszke a megyei válogatottra és az elért eredményre. "Mindenki a nagyobb, erősebb megyék diadalára számított, jó volt megélni, hogy megleptük az ellenfeleket. A siker titkát abban látom, hogy a csapat környékén mindenki tenni akart, a jó hangulatú, örömmel megélt együttlét pedig szárnyakat adott. Köszönöm azoknak a kluboknak, akik elengedték játékosaikat a válogatottba. Külön köszönöm a Major László, Tóth Ákos edzőpáros szakmai munkáját. Semmiféle ellentét nem érződött a csapaton belül, ami számomra nagy boldogság, remekül dolgoztak együtt a srácok attól függetlenül, ki honnan érkezett. Mindenki megpróbálta a lehető legtöbbet kihozni magából. Ugyanezzel a kerettel utazunk jövő pénteken Nyíregyházára. A szombati országos döntőben is szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, jó lenne éremmel hazatérni" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a sportvezető.

11.30:

Brinszky Adrián: A mentális plusz döntött

tape_utc32_gs

Csongrád megye válogatottjának kapitánya, Brinszky Adrián (Ujszegedi TC) úgy látta, hasonló tudású, játékerejű együttesek mérkőztek egymással Gyulán, a pillanatnyi állapot, mentális tényezők döntöttek. "Major László és Tóth Ákos remek érzékkel állították össze a keretet. Jó volt, hogy néhány klubból több játékos is érkezett, így bizonyos összeszokottság a védelemben és a középpályán is érvényesült. Olyan minőségi futballisták is igazolták jó hírüket, mint a Csongrád gólkirálya, Bertók Gábor vagy az Algyő kiváló befejező embere, Hegedűs Tibor. Rendkívül feldobott állapotban futballoztunk. Mentális erőnket mutatja, hogy három meccset is egy góllal tudtunk megnyerni. Fontosnak tartom, hogy Békés ellen átvészeltük az első félidőt, mikor az ellenfél játszott fölényben, majd újítani tudtunk, és az első diadal aztán erőt és lendületet adott. Nüanszok döntöttek ezen a hétvégén, szerencsére nekünk most kijött a lépés" - értékelt a SZEGEDma.hu-nak a rutinos labdarúgó.

11.20: Kökény Tamás: Titkon bíztam benne, és összejött!

hfc_algyo0_gs

A harmadik siker után elsőként Kökény Tamást, a Hódmezővásárhelyi FC focistáját kértük értékelésre. "Nagyon jól érzem magam a csapatnál, megtiszteltetés számomra a megyeválogatottban szerepelni. Bár szokatlan poszton játszottam, de úgy érzem, belső védőként is megálltam a helyem. Remekül összeállt a gárdánk, nagyszerű körülmények között a minden igényt kielégítő Grosics Akadémián példamutató teljesítményt nyújtottunk. Titkon bíztam az első helyben, s örömömre összejött. Behúztuk! Nagyon várom a nyíregyházi döntőt" - mondta.

11.00:

Újabb győzelem, irány az országos döntő!

Csongrád megye - Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-1 (1-1).

Csongrád megye:

Dongó - Mészáros Z., Kökény, Grünvald, Marton, Buzási, Szilágyi, Végh, Dürgő, Brinszky, Hegedűs. Cserék: Czirják (kapus), Pócs, Mészáros T., Bertók, Rakonczai. Edzők: Major László, Tóth Ákos.

Jász-Nagykun-Szolnok megye:

Papp - Jónás, Orosz, Gusztafik, Szentannai, Oberna, Szívós, Szentmikósi, Erdei, Sipos, Nagy P. Cserék: Kormány, Erdősi, Határ, Ladányi, Nagy R.

Gólszerzők:

Hegedűs Tibor, Bertók Gábor, illetve Erdei Tibor

bertokgabor_szvsecsongrad_17_mj

Fantasztikus sikert aratott a Csongrád megyei válogatott, harmadik meccsén harmadik győzelmét aratta, amivel ki is vívta az országos négyes fináléba kerülést, hiszen 9 pontos, s utolsó meccsétől függetlenül megnyerte a gyulai selejtezőcsoportot. A második felvonásban helyzetek sorát dolgoztuk és hagytuk ki, idegőrlő pillanatokat éltünk át, hiszen benne volt a levegőben, hogy egy kontrával elmegy az ellenfél, s megszerzi a győztes találatot. 4 perccel a vége előtt azonban Szilágyi Norbert nagyszerű labdával szöktette Hegedűs Tibort, aki a frissen beállt Bertók Gáborhoz

(képünkön)

játszott. A Csongrád gólkirálya az ötösig tört, majd onnan lőtt a hálóba, 2-1! Ezzel a találattal megvan a fantasztikus diadal, a mieink a jövő hét szombati nyíregyházi döntőbe jutottak a 17.10-es Bács megye elleni találkozó eredményétől függetlenül. Szeretettel gratulálunk!

10.25:

Döntetlen a félidőben

A szünetben 1-1-re áll a meccs. Az első 17 perc Csongrád megyei fölényt hozott. Az első percekben Hegedűs Tibor, az Algyő támadója gyönyörű egyéni akció végén lőtte ki a jobb alsót, ezzel szerezve vezetést. A 17. percben aztán labdát veszítettünk a középpályán, Erdei Tibor tört be a tizenhatoson belülre, s az első szolnoki kapura lövéssel ki is egyenlített. Ez megzavarta Dongóékat, a hajrában az ellenfél akarata érvényesült.

10.00:

Megkezdődött az összecsapás, a félidőben és a végén jelentkezünk az eredménnyel.

09.45:

A szolnokiak elleni teszt következik

Sorsdöntő, sorsfordító mérkőzés vár Csongrád megye válogatottjára, az ellenfél Jász-Nagykun-Szolnok megye gárdája lesz. A győztes hatalmas lépést tesz az első hely megszerzése felé, szurkoljunk a mieinknek!!!

Vasárnap 06.30:

Harc az országos döntőért!

Jó reggelt kívánunk az olvasóknak! Nagyszerű hangulatban telt a Csongrád megyei válogatott estéje Gyulán, mindenki jól pihent, felkészült a mai nap nagy feladatára. A Major László vezette legénység az első helyen áll a megyeválogatottak tornáján, s amennyiben 10 órai kezdettel legyőzi Jász-Nagykun-Szolnok megyét is, akkor óriási lépést tesz az országos négyes döntőbe jutás felé. Szurkoljunk együtt a fiúknak, élőben jelentkezünk majd be a délelőtt folyamán több alkalommal!

19.45: Csongrád megye az élen az első nap után

A torna állása:

1. Csongrád megye 6 pont (2 meccs) 2. Békés megye 3 pont (2 meccs) 3. Jász-Nagykun-Szolnok megye 3 pont (2 meccs) 4. Bács-Kiskun megye 1 pont (2 meccs) 5. Pest megye 1 pont (2 meccs)

A vasárnapi program:

10.00: Csongrád megye – Jász-Nagykun-Szolnok megye 12.10: Békés megye – Bács-Kiskun megye 16.00: Jász-Nagykun-Szolnok megye – Pest megye 17.10: Bács-Kiskun megye – Csongrád megye 18.20: Pest megye – Békés megye

19.30:

5. mérkőzés:

Pest megye - Bács-Kiskun megye 2-2

18.20:

4. mérkőzés:

Békés megye – Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-1

17.45: Major László: Tovább akarunk jutni!

Még tartanak a szombati nap mérkőzései, a mieink viszont pihenhetnek a vasárnapi, Bács-Kiskun, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megye elleni csaták előtt. A két siker remek alapot ad a folytatásra, lehet reménykedni, bizakodni! Major Lászlót, a csapatot a helyszínen vezénylő trénert kértük értékelésre. "Annak ellenére, hogy csak most álltunk össze, nagyszerűen teljesítettek a srácok. Le a kalappal előttük, mindenkivel elégedett vagyok, a hozzáállásról és a teljesítményről csak jókat mondhatok. Megsüvegelendő, hogy a 38-40 fokos hőségben két meccsen át érintetlen maradt a hálónk. Vasárnap is tisztességgel helyt akarunk állni, tovább szeretnénk jutni!" - így a szakember.

17.00:

Dürgő bombájával ismét diadal!

Pest megye - Csongrád megye 0-1 (0-0).

Pest megye:

Hegedűs - Nagy, Tancsik, Hevesi, Sipeki, Varga, Madaras, Boznánszky, Oszvári, Herczeg, Zalaegerszegi. Cserék: Madarász, Orbán, Nagy R., Lőrincz, Kele, Wrábel.

Csongrád megye:

Dongó - Mészáros Z., Grünvald, Kökény, Marton, Pócs, Mészáros T., Végh, Hegedűs, Szilágyi, Brinszky. Cserék: Czirják (kapus), Bertók, Rakonczai, Buzási, Dürgő. Edzők: Major László, Tóth Ákos.

Gólszerző:

Dürgő Péter

kistelek_utc01_gs

Az első játékrész nem hozott gólt. A frissebb Pest megyeiek letámadással, hatalmas lendülettel kezdtek, az első öt percben a kapujukhoz szögezték Dongóékat. Ezt sikerült átvészelniük a mieinknek, majd át is vették az irányítást, s a félidő közepén már ők alakítottak ki nagyobb lehetőségeket. A végére ismét az ellenfél került fölénybe, ami meddőnek bizonyult. Fordulást követően néhány minutum elteltével Dürgő Péter

(képünkön fehér mezben)

, az Ujszegedi TC játékosa távolról elképesztően nagy gólt ragasztott a Pest megyeiek hálójába. A vezetés megnyugtatta Brinszkyéket. További lehetőséget is adódtak előttük, Dürgő a kapufát találata el. A hajrában óriási erőket mozgósított a másik fél, ám a Csongrád megyei válogatott túlélte a rohamokat, s második meccsén is diadalmaskodott! Folytatás vasárnap újabb két derbivel, addig is hátradőlve nézhetjük a további találkozókat.

Szombat 16.00:

Harcra fel Pest megye ellen!

16 órakor megkezdődött a ma Major László vezette Csongrád megyei együttes második összecsapása, az ellenfél ezúttal a remek játékerőt képviselő Pest megye.

Szombat 15.00:

A 2. mérkőzésen:

Jász-Nagykun-Szolnok megye – Bács-Kiskun megye 2-1

Szombat 12.00:

Buzási-góllal megvan az első siker

Békés megye - Csongrád megye 0-1 (0-0).

Békés megye:

Földesi - Kasik, Benczúr, Kis, Kajtár, Filyó, Tóth, Virág, Sajben, Sztojka, Bondár. Cserék: Urbán, Bajnók, Murvai, Nyéki, Furár, Patka.

Csongrád megye:

Dongó - Buzási, Kökény, Grünvald, Marton, Dürgő, Hegedűs, Szilágyi, Végh, Brinszky, Bertók. Cserék: Rakonczai, Pócs, Mészáros Z., Mészáros T. Edzők: Major László, Tóth Ákos.

Gólszerző:

Buzási Péter

mako_tisza_volan13_gs

A találkozó első felvonása kiegyenlített játékot hozott, talán több hazai lehetőséggel. Az egységesebbnek, összeszokottabbnak tűnő békésiek négy-öt komoly gólhelyzetet is kidolgoztak, de csak kapufáig jutottak. A mieink előtt három ziccer adódott, de egyikkel sem tudtunk élni. A második játékrészben továbbra is egyenlő erők feszültek egymásnak, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Mintegy tíz perccel a vége előtt Végh Ariel végezhetett el 28 méterről szabadrúgást. Lökete felpattant a sorfalról, a szemfüles Buzási Péter

(képünkön kék-feketében)

azonban azonnal eszmélt, s a Tisza Volán SC Szeged kiválósága védőket megelőzve fejelte a hálóba Csongrád megye vezető, illetve mint később kiderült: győztes gólját. A Gyulán Major László által dirigált legények legközelebb 16 órai kezdettel Pest megye ellen küzdenek.

Szombat 11.00:

Verőfényes napsütésben, hatalmas hőségben kezdődött meg a megyeválogatottak tornája. A nyitómérkőzésen Csongrád megye csapata a házigazda békésiekkel találkozik, akik elsősorban a megyebajnok Méhkerék és az élvonalban ötödik Kondoros együttesére építették válogatottjukat. A mieink azzal a céllal érkeztek Gyulára, hogy a lehető legtöbbet kihozzák ebből a két napból, az esélyekről egyelőre nem sokat lehet tudni. Az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága a SZEGEDma.hu-n keresztül köszönetet nyilvánít a játékosok elengedéséért, illetve a segítségért a Tisza Volán SC Szegednek, az Ujszegedi TC-nek, a Szegedi VSE-nek, a Tápénak, az Algyőnek, a Mórahalomnak, a Hódmezővásárhelynek és a Makónak.

A kétnapos tornáról időről időre bejelentkezünk friss hírekkel, érdekességekkel és az eredményekkel itt a SZEGEDma.hu-n!

Korábban írtuk:

Ötcsapatos tornán vesz részt a hétvégén a Csongrád megyei labdarúgó-válogatott Gyulán. A selejtezőről az első helyezett jut az augusztusi országos döntőbe, amelynek győztese az UEFA Régió-kupa elnevezésű európai seregszemléjén képviselheti Magyarországot. A mieink Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Pest megye csapatai ellen lépnek pályára. A hétvégén négy helyszínen ötös csoportokban rendeznek selejtezőt a 19 megye és Budapest válogatottjának (a meccsek kétszer 25 percig tartanak), a négy győztes pedig augusztus 3-án, az országos döntőben határoz majd a 2014-es indulóról – utoljára 15 éve rendeztek ehhez sorozatot a megyék részére.

Csongrád megye kerete:

Dongó Dénes

(Tisza Volán SC Szeged) és

Czirják Tamás

(Mórahalom VSE) kapusok –

Grünvald Attila, Vida Gergely, Szilágyi Norbert, Buzási Péter

(Tisza Volán SC Szeged),

Végh Ariel, Brinszky Adrián, Dürgő Péter, Mészáros Zoltán, Mészáros Tibor

(UTC),

Bertók Gábor

(Csongrád TSE),

Pócs Tamás

(Tápé ESK),

Marton Bence

,

Kökény Tamás

(Hódmezővásárhelyi FC),

Hegedűs Tibor

(Algyő SK),

Rakonczai Zoltán

(Makó FC) mezőnyjátékosok. A Csongrád megyei együttes edzője

Major László,

az UTC és

Tóth Ákos,

a Tisza Volán SC Szeged trénere.

A gyulai selejtező programja:

Szombat

11.00: Csongrád megye – Békés megye 12.10: Jász-Nagykun-Szolnok megye – Bács-Kiskun megye 16.00: Pest megye – Csongrád megye 17.10: Békés megye – Jász-Nagykun-Szolnok megye 18.20: Bács-Kiskun megye – Pest megye

Vasárnap

10.00: Csongrád megye – Jász-Nagykun-Szolnok megye 12.10: Békés megye – Bács-Kiskun megye 16.00: Jász-Nagykun-Szolnok megye – Pest megye 17.10: Bács-Kiskun – Csongrád megye 18.20: Pest megye – Békés megye

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.