Sport

Klasszikus eredmény a mórahalmi focigálán + FOTÓK

Klasszikus eredmény a mórahalmi focigálán + FOTÓK

2013. július 29., hétfő
Klasszikus eredmény a mórahalmi focigálán + FOTÓK
detari_csapat_morahalom_mj 361

A helyi utánpótlás támogatása érdekében rendeztek egész délutános futballgálát Mórahalmon. Az esemény fő attrakciójaként a Détári Lajos, egykori világválogatott labdarúgó nevével fémjelzett alkalmi csapat lépett pályára a Mórahalom II. ellen.

A kora délutántól zajlott gyermekmeccseket követően

Révész Gábor

, a Mórahalom VSE elnöke

Détári Lajos

társaságában kitüntetéseket adott át a település futballja kiemelkedő alakjainak. Mórahalom Labdarúgásáért díjat vehetett át

Németh Imre

és

Engi Károly

. A diákolimpián a megye legjobb korosztályos játékosaként kapott kupát

Papp Áron

, míg

Kiss Márkó

és

Malatinszki Ádám

az U13-as megyei válogatottban való szereplésük okán részesültek az elismerésben. A gálamérkőzést megelőzően

Bokányi Balázst

, a Mórahalom II. játékos-edzőjét kérdeztük a csapat eddigi felkészüléséről. A gárda az előző szezonban megnyerte a megye III. Homokháti csoportot, de végül nem vállalta a megye II-es indulást. „Jelenleg heti két edzéssel hangolunk a szezonra, illetve a mostani mérkőzés lesz az első felkészülési találkozónk a nyáron. A tavalyi csapat együtt maradt, tehát továbbra is a bajnoki cím a cél, hiszen különböző okok miatt idén is a megyei harmadosztályban szerepelünk majd. Reméljük, egy újabb diadal után másként alakul majd a sorsunk. Annyi biztos, hogy a keret csak bővült, visszatért hozzánk

Babarczi Zoltán

és

Jobbágyi Kristóf

Ásotthalomról,

Szekeres Andor

pedig újrakezdte a focit.”

A nézők által várt kétszer 30 perces összecsapáson Détári Lajos és barátai vártak tehát Bokányi Balázsra és társaira. A vendégeknél olyan, mára már visszavonult klasszisok léptek a játéktérre, mint Bárányos Zsolt, Hamar István vagy az egykori ferencvárosi és soproni kedvenc, Tóth Mihály. Utóbbi kis híján már a 2. percben vezetéshez juttatta alkalmi együttesét, ám a hazai kapus, Ótott-Kovács Dániel résen volt, és hárította a próbálkozást. Három perccel később azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor Hamar találta magát üresen 12 méterre a kaputól, s kíméletlenül ki is használta az adódó lehetőséget (0-1). A félidő első harmadának végén Szűcs Dávid megduplázta a vendégek előnyét egy kiváló cselsorozat végén (0-2). A hazaiak csak ezt követően kezdtek eszmélni, negyedóra elteltével, Gercsó Dániel tarthatta volna meccsben a Mórahalom fakót, ám Bubori Róbert hálóőr magabiztosan fogta a közelről érkező, lapos lövést. A 20. percben Szűcs viszont már a második találatát lőtte Détári tanítani való passzát követően, ezzel komolyra nőtt a két csapat közötti különbség (0-3). Az első játékrész lefújása előtt a tar irányítózseni, Bárányos Zsolt is villant még egyet: egy védőharmadbeli labdaszerzést követően lendületből lecselezte az utolsó védőt, majd Ótott-Kovács mellett rutinosan a kapuba helyezte a negyedik vendéggólt (0-4). A félidőben a hazaiak teljes sorcserét hajtottak végre, a játék képe azonban így sem változott. A 33. percben Hamar ment el a szélen, beadására Bárányos érkezett, aki gond nélkül, üresen érkezve bevette az addigra a mórahalmiaknál pályán lévő Pipicz Zsolt kapuját (0-5). A kiütéses vereség elkerülése érdekében még időben kapta össze magát a vendéglátók csapata. A 34. percben Tombácz Gábor eresztett meg egy rá jellemző, 25 méteres bombát, amely kevéssel kerülte csak el a kaput, nem egész 60 másodperccel később pedig Dobák Arnold tévesztett célt ziccerben. A 49. minutumban az erősödő hazai nyomás hatására megtört a jég, Módra Balázs cselezte be magát a tizenhatoson belül, hogy aztán a csereként beállt Jobbágyi Dezső kapus mellett megszerezze a Mórahalom első találatát (1-5). Ezt további kettő követte, mindkét esetben Dobák volt az elkövető: az 50. percben egy kipattanót váltott gólra, a lefújás előtt kevéssel pedig a portást is kicselezve gurított a hálóba (3-5). A végeredményt ugyanakkor mégis a vendégek alakították ki: Bárányos Zsolt passzolt a büntetőterület határánál álló Détárihoz, aki a játékszert átlépve hozta helyzetbe Hamart. Az egykori MTK-csatár lövése még kipattant a kapusról, az érkező Tóth Mihály azonban bepofozta a hatodikat. A nézők összességében látványos találkozót láthattak, amelyen az egykori sztárlabdarúgókból álló együttes rutinját kihasználva magabiztos sikert aratott a felkészülési időszakban tartó Mórahalom II. ellen.

Barátságos gálamérkőzésen:

Mórahalom VSE II. – Détári Lajos és barátai 3-6 (0-4) Mórahalom, Városi Sportpálya, 200 néző. Vezette: Fodor Lajos (Boldog János). Mórahalom II., első félidő: Ótott-Kovács D. – Babarczi Z., Nyári T., Szabó Hangya Cs., Dobó A., Bokányi B., Gercsó D., Kiss B., Varga Zs., Csiszár R., Ótott-Kovács M. Második félidő: Pipicz Zs. (Ótott-Kovács Z. 55’) – Malmos S., Takács B., Szekeres An., Maczka R., Jobbágyi K., Szekeres At., Bardi T., Módra B., Tombácz G., Dobák A. Játékos-edző: Bokányi Balázs. Détári és barátai: Bubori R. (Jobbágyi D. 35’) – Csehi T., Bücs Zs., Krajczák I., Zámbori G., Détári L., Hamar I., Tóth M., Bárányos Zs., Papdi Cs., Szűcs D. Gólszerzők: Módra (49’), Dobák (50’, 55’), ill. Hamar (5’), Szűcs (9’, 20’), Bárányos (29’, 33’), Tóth (60’).

Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.