Tanyasi termékek napja a Mars téri piacon + FOTÓK

mars_ter_tanyasi_termekek03_gsFebruárban indult a kezdeményezés, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel közös segítse a tanyasi termékek piacra jutását. A projekt véget ért, a piac azonban támogatja, hogy a jövőben is folytatódjon.

Ennek eredményeként tanyasi termékek kóstolásával és vásárlási lehetőségével egybekötött rendezvényt tartottak a piacon, ahol Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke köszöntötte a szép számban megjelent árusokat és vásárlókat. Kiemelte, mindenképpen sikeresnek mondható a piaccal közösen szervezett akciójuk, amit újrapályázással folytatni szeretnének, hogy ismét helyzetbe tudják hozni a termelőket, és megismertessék a vásárlókkal az újfajta, hazai ízeket.

A kamara is szeretné, ha bővülne ezen termékek piaca, ezért felvett egy élelmiszeripari referenst, aki szaktanácsokkal segíti az őstermelőket abban, hogy az általuk előállított áru könnyebben megtalálják az utat a vásárlókhoz.

A folytatással kapcsolatban a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője, Erdei Péter hangsúlyozta, hála a vásárlók fokozott érdeklődésének és a jó időnek, ma már egyre többen keresik a falusi termékeket és a hagyományos ízeket. Igaz, a projekt kifutott, de a piac a jövőben is folyamatosan tudja támogatni a jól bevált kezdeményezést. Reményét fejezte ki, hogy egyre több árus fog kilátogatni a piacra, megmutatni, milyenek voltak a régi ízek, és milyenek lehetnek az újak.

A vásárlók is megbizonyosodhatnak róla, igenis megéri a piacon vásárolni, mert sokkal finomabbak, változatosabbak az itt kapható termékek. A termelők, de a vásárlók részéről is felmerült az igény, hogy ne csak hétfőn és pénteken, hanem csütörtökön is lehessen tanyasi termékeket árusítani a standokon. A vezetőség természetesen támogatta a kezdeményezést, és még több érdeklődőt vár a piacra.

A tanyasi termékek napján többfajta füstölt és szárazáru, különféle ízesítésű tehén- és kecskesajtok, méz, zöldségek mosolyogtak a vásárlókra, a kistermelőktől származó, kiváló minőségű finomságokat pedig helyben meg is lehetett kóstolni, és elbeszélgetni egy-egy ízletes termék elkészítési módjáról. A jó hangulatról a bordányi Borostyán Dalkör tagjai gondoskodtak.

10 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  10. Kandúrbandi
  2013. június 14., péntek, 19:32
  Válaszolok

  2 hete gombapiac is volt, olyan laska gombát vettem, hogy megszólalt!

 • '>
  9. tudatos
  2013. június 14., péntek, 19:29
  Válaszolok

  remek a piac, a tanyasi termékeknél még Somodi bort is kapni!

 • '>
  8. hozzászóló
  2013. június 14., péntek, 18:05
  Válaszolok

  nem, te ettől elégülsz ki, hogy ide írkálsz nap mint nap különböző névvel. nem is a cikk érdekel, csak hogy tudjál kötekedni.

 • '>
  7. mitugrasfirkas.
  2013. június 14., péntek, 17:19
  Válaszolok

  4,havi fél millát kapok mert ide irok
  😛

 • '>
  6. mitugrasfirkas
  2013. június 14., péntek, 17:15
  Válaszolok

  hát aki utalja a tömeget az inkabb elkerüli

 • '>
  5. mitugrasfirkas
  2013. június 14., péntek, 17:15
  Válaszolok

  szerinted mennyit fizetnek ha ide irkálnak egyesek?
  ballika

 • '>
  4. jóbika
  2013. június 14., péntek, 16:33
  Válaszolok

  Kifulladtak a fizetett hozzászólók, vagy mi van?
  A Mars Téri piacnak nem kell ez a felhajtás,működik az már vagy 100 éve felhajtás nélkül. Az egész csak pénz dobálás meg a Szeged Mának jó forrás(kiapadhatatlan)..
  Remélem, rajtam kívül még sokan mások is így gondolják.

 • '>
  3. pampalini
  2013. június 14., péntek, 13:50
  Válaszolok

  nem értem, hogy a szocik miért piszkálták ezt az igazgatót. tök profin működik a piac.

 • '>
  2. Mici
  2013. június 14., péntek, 12:25
  Válaszolok

  Minden hétvégén a piacon vásárolok. Megéri és nagy élmény. Ráadásul egyre több ismerőssel is találkozok.

 • '>
  1. Soma
  2013. június 14., péntek, 12:20
  Válaszolok

  Nagyon, de nagyon jó kezdeményezés! Gratulálok az Igazgatónak!