Jelentős belvízveszéllyel nem kell számolni Csongrád megyében

2016. január 19., kedd · Hozzászólok

fold_arverezes02_gs

A sokéves átlagnál kevesebb csapadék hullott térségünkben az elmúlt hónapokban, így jelentős belvízveszéllyel átlagos időjárási feltételek mellett nem kell számolni – tájékoztatott Kispál Ferenc, a NAK megyei elnöke. Tovább »

Térségi együttműködési megállapodást kötött Szeged és Hódmezővásárhely

2015. október 29., csütörtök · 25 hozzászólás

egyuttmukodesi_megallapodas11kf

A józan ész által „kikényszerített” egyezségnek titulálta Szabó Gábor, az SZTE rektora azt a térségi együttműködési megállapodást, amelyet Szeged és Hódmezővásárhely kötött jövőbeni fejlesztési terveik összehangolása érdekében az egyetemmel, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetével. Tovább »

Jó hír a 9000 Csongrád megyei kertészetnek – immár közmunkásokat is várnak a mezőgazdaságban

2015. szeptember 8., kedd · Egy hozzászólás

munkaugyi_nyilt_nap01kf

Mezőgazdasági idénymunkát végeznek a közfoglalkoztatottak – többek között erről tájékoztatták a „Mi fán terem a szabályszerű foglalkoztatás a földeken?” fórumsorozat keretében a gazdákat Szegeden. Csongrád megye 9000 kertészete nagyon várta már az erről szóló döntést, folyamatos munkaerőhiánnyal küzdenek, hiszen a közmunkaprogram elszívta tőlük a munkaerőt. Tovább »

Jakab István: Az EKÁER a magyar gazdát védi és fehéríti a gazdaságot! + FOTÓK

2015. január 14., szerda · Egy hozzászólás

nak_konf10_kf

A becsületes magyar gazdák és kereskedők védelmét szolgálja az EKÁER – jelentette ki Jakab István. A MAGOSZ elnöke úgy értékelte, hogy a gazdaság kifehérítésén túl az orosz embargó miatt az uniós piacokat elárasztó dömpingárutól is védeni kell a hazai termelőket. Tovább »

Állattenyésztési napok Vásárhelyen – kamarai tájékoztatóval és kézműves helyi termékekkel

2014. április 25., péntek · 2 hozzászólás

mezogazdasagi_kiallitas01_gs

Kiváló minőségi kézműves élelmiszereiket és természetes alapanyagokból készült termékeket mutatnak be és kóstoltatnak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standjainál a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában, ahol szakmai tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők. Tovább »

Húsvéti ízkavalkád a Marson + FOTÓK

2014. április 13., vasárnap · 2 hozzászólás

mars_ter04_gs

Cipóban sült füstölt csülök, fűszeres báránypecsenye, töltött tojás – többek között ezekkel a húsvéti étkekkel kedveskedtek a Mars téri piacra kilátogatóknak a második gasztronómiai napon. Nem titkolt cél, hogy a hagyományos helyi termékeket és ízvilágot ismertessék meg a szegediekkel. Tovább »

Kóstolásra várják a szegedieket a Mars téri piacon

2014. április 10., csütörtök · 7 hozzászólás

tanyasi_termekek_mars_ter45_gs
Húsvéti finomságokból kapnak kóstolót mindazok, akik szombaton délelőtt kilátogatnak a Mars téri piacra. A gasztronómiai nap egyik célja, hogy a közelgő ünnepek kapcsán irányítsa rá a figyelmet a környékben termelt, kiváló minőségű árura. Tovább »

Szegedi fórum az új földtörvényről – fókuszban a vásárlás és a regisztráció + FOTÓK

2014. április 9., szerda · 5 hozzászólás

fold_konferencia06_gs

A zsebszerződések megszüntetése és a föld magyar kézben tartása – az új földtörvény kapcsán ezt hangsúlyozták a megyeházán rendezett szakmai fórumon. A földműveseknek május elsejéig kell regisztrálniuk, míg helyi szinten föld alakulnak, melyeknek vétójoga lesz. Tovább »

Március 15. egyben a “hétköznapok ünnepe” volt Ópusztaszeren + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 15., szombat · 8 hozzászólás

opusztaszer_2_mj034A forradalom és szabadságharc évfordulóján nemcsak koszorúztak Ópusztaszeren, hanem bemutatták a csak hazánkra jellemző nemzeti értékeinket is. A kétnapos Hungarikum faluban külön hangsúlyt kaptak a Dél-Alföldön fellelhető nemzeti és a határon túli területek kulturális örökségei is.
Tovább »

A hazai termékek és az újszülöttmentők mellett a szegedi piac +FOTÓK

2014. március 8., szombat · 4 hozzászólás

adomany_mars_ter09_gsA fiatalok számára sem ismeretlen terep a piac, a hazai terményeket és kézművestermékeket a Mars téri vásárban is egyre többen keresik. A magyar áru népszerűsítésére kóstolással egybekötött látványkonyha-bemutatót tartottak a nagycsarnokban. A bejáratnál pedig az újszülöttmentők közelmúltban megrongálódott mentőautójának felújítására is gyűjtöttek. Tovább »

A kenderfeldolgozás nyithat új lehetőségeket Csongrád megyében + FOTÓK

2014. február 28., péntek · 20 hozzászólás

agrar_kh01_gsA dél-alföldi régió vidékfejlesztési lehetőségeiről tartottak szakmai konferenciát péntek délelőtt a szegedi megyeházán. Kiemelten foglalkoztak a Homokhátságban rejlő mezőgazdasági lehetőségek és a kenderfeldolgozás fellendítésének témakörével. Tovább »

Kamarai szemle a nagybanin – a piac fejlesztése elkerülhetetlen + FOTÓK

2014. február 28., péntek · 7 hozzászólás

nagybani_piac12_gsBővítés nélkül elsorvadhat a Dorozsmai Nagybani Piac – jelentette ki Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, aki a térség fideszes országgyűlési képviselőivel, B. Nagy Lászlóval és Farkas Sándorral tartott szemlét a nagybanin.
Tovább »

Czerván: a mezőgazdaság jobban teljesít + FOTÓK

2014. február 27., csütörtök · 9 hozzászólás

agrar_sajttaj06_gsÖtszáz milliárd forinttal több uniós forrás érkezik az agráriumba a következő hét évben – jelentette ki Czerván György államtitkár a megyeházán tartott gazdálkodói fórumon, melyen a támogatási rendszer új elemeiről és a NAK tevékenységéről is tájékoztatták a résztvevőket.
Tovább »

Gasztronómiai Nap a Marson – középpontban a helyi termékek + FOTÓK

2014. február 15., szombat · 22 hozzászólás

tanyasi_termekek_mars_ter03_gsJuhtúrós krumplipapucsot, hagyományos parasztreggelit is kínáltak a Mars téren a nagycsarnokban, ahol a tanyasi termékek piacának egy éves születésnapját ünnepelték. Tovább »

Középpontban a helyi értékek – háztáji piac a Szent István téren + FOTÓK

2013. november 29., péntek · 10 hozzászólás

szent_istvan_piac20_gsPéntekenként helyi termelők és kézművesek portékái közül válogathatunk a Szent István téren, ahol nemcsak sajtok, füstölt húsáru és savanyúság, hanem például kézműves termékek is várják a vásárlókat.
Tovább »

Tanyasi termékek napja a Mars téri piacon + FOTÓK

2013. június 14., péntek · 10 hozzászólás

mars_ter_tanyasi_termekek03_gsFebruárban indult a kezdeményezés, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel közös segítse a tanyasi termékek piacra jutását. A projekt véget ért, a piac azonban támogatja, hogy a jövőben is folytatódjon.
Tovább »

Tanyasi termékek kavalkádja a Marson + FOTÓK

2013. február 4., hétfő · 5 hozzászólás

Csongrád megyei tanyasi termékeket vásárolhatunk hétfőn és pénteken a Mars téri piac nagycsarnokában egy új kezdeményezésnek köszönhetően. A Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott program célja, hogy a vásárlók még jobban megismerjék a termelők által előállított kiváló minőségű zöldségeket, gyümölcsöket vagy akár fűszereket és mézet.
Tovább »

Február 1-jén országszerte megkezdődnek az agrárkamarai választások

2013. január 14., hétfő · Hozzászólok

A vidékfejlesztési miniszter a február 1-21. közötti időszakot jelölte ki az országos agrárkamarai választásokra, amelyeknek előkészítéséért és lebonyolításáért a Magyar Agrárkamara 20 tagú átmeneti elnöksége felelős.
Tovább »

Kötelező agrárkamarai tagság a szektor valamennyi szereplőjének + FOTÓK

2012. október 2., kedd · 4 hozzászólás

Novemberig lehet regisztrálni

Kötelező agrárkamarai tagságot, az 5000 forintos regisztrációs díj megfizetését és kötelező éves tagdíjat irányoz elő az országgyűlés által július 12-én elfogadott Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló új törvény.
Tovább »

Nemzetközi nagybani agrárpiac Aradon?

2011. április 18., hétfő · 2 hozzászólás

Pénteken a Békés megyei Kisdombegyházán tartott kihelyezett tanácskozást a Magyar Gazdák Országos Szövetségének terülteti szervezete, Kispál Ferenc MAGOSZ országos választmányi elnök és Kulcsár László Békés megyei elnök vezetésével – számol be az eseményről az erdély.ma hírportál.
Tovább »

Szociális boltokat nyitottak Szegeden + HANG, FOTÓK

2010. március 26., péntek · 27 hozzászólás

Magyar áru közvetlen a termelőtől

szocialis_bolt_it (2) Három, a MAGOSZ hálózatához tartozó úgynevezett szociális boltot adtak át Szegeden pénteken. Van köztük zöldség- és gyümölcs-, élelmiszer-, valamint egy húsbolt is. Sok esetben maga a kereskedő kezdeményezi a bolthálózathoz való csatlakozást, ugyanis a multik áraival nem tud versenyezni egy „garázsbolt”, így ezt tartják a túlélésük egyik lehetséges eszközének.
Tovább »

Leépülési pályán a magyar mezőgazdaság + HANG

2010. február 19., péntek · 60 hozzászólás

jakab_it Bodó Imre (Fidesz) országgyűlési képviselő a mai sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a vidéknek jövője kell, hogy legyen Magyarországon. Jakab István, a MAGOSZ elnöke kijelentette, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai egyet tökéletesen megoldott, a magyar mezőgazdaságot leépülési pályára állította.
Tovább »