Vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte az Agrárkamara

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – június 1-jétől visszavonásig – Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után. Tovább »

Agrárkamara: április 15-ig jelenthetik be a gazdák a fagykárt

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

Április 15-ig igényelhetnek kárenyhítést a gazdák a téli fagy miatt; a fagykár bejelentésére a határidőt követően már nem lesz lehetőség – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Tovább »

Nagy-Huszein Tibor: Még mindig használhatatlan az agrárkamara drága honlapja

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

nagy-huszein_tibor_sajttaj003kf

A DK-s politikus feljelentése ügyében még nyomoznak, de Nagy-Huszein reméli, hogy minél hamarabb vádat emel az ügyészség. A párt szerint az agrárkamara honlapját irreálisan magas áron hozták létre, de közben használhatatlan. Tovább »

Brüsszeli lobbiszervezethez csatlakozott az agrárkamara

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csatlakozott a The Association for Better European Access to Nutrients (ABEAN) lobbiszervezethez; a brüsszeli egyesület jelenleg a foszfát nyersanyagok és műtrágyák esetében fennálló 6,5 százalékos uniós importvám eltörléséért küzd, hogy a gazdák, az importőrök és a gyártók minél olcsóbban jussanak hozzá a hatóanyagokhoz. Tovább »

A vártnál kisebb költségvetési bevételkiesést okozott a sertés tőkehús áfájának csökkentése

2016. november 8., kedd · Egy hozzászólás

A várt 20-22 milliárd forint felét sem érte el a sertés tőkehús áfacsökkentése miatti költségvetési bevételkiesés – közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárpiaci főosztályának vezetője kedden Budapesten egy szakmai tanácskozáson. Tovább »

Nyolc tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

2016. október 27., csütörtök · 2 hozzászólás

BC5K8930Összesen 65 Csongrád megyei adományozó felajánlását vehette át csütörtökön az ÁGOTA Alapítvány, valamint a L.É.T. Egyesület, a lakásotthonokban és a nevelőszülőknél élő fiatalok, illetve az egyesülettel kapcsolatban álló rászoruló családok 4-4 tonna lisztet kaptak.
Tovább »

Bírságmentesen engedélyeztethetők a korábban illegálisan létesített kutak

2016. szeptember 16., péntek · Egy hozzászólás

Törvénymódosítás teszi lehetővé, hogy bírság megfizetése nélkül kaphassanak fennmaradási engedélyt az idén június 4. előtt illegálisan létesített kutak, az engedélyeztetési eljárás megkönnyítése érdekében tájékoztató kiadvány jelent meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján – hívta fel a figyelmet a kamara. Tovább »

Következő oldal »