Brüsszeli lobbiszervezethez csatlakozott az agrárkamara

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csatlakozott a The Association for Better European Access to Nutrients (ABEAN) lobbiszervezethez; a brüsszeli egyesület jelenleg a foszfát nyersanyagok és műtrágyák esetében fennálló 6,5 százalékos uniós importvám eltörléséért küzd, hogy a gazdák, az importőrök és a gyártók minél olcsóbban jussanak hozzá a hatóanyagokhoz. Tovább »

A vártnál kisebb költségvetési bevételkiesést okozott a sertés tőkehús áfájának csökkentése

2016. november 8., kedd · Egy hozzászólás

A várt 20-22 milliárd forint felét sem érte el a sertés tőkehús áfacsökkentése miatti költségvetési bevételkiesés – közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárpiaci főosztályának vezetője kedden Budapesten egy szakmai tanácskozáson. Tovább »

Nyolc tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

2016. október 27., csütörtök · 2 hozzászólás

BC5K8930Összesen 65 Csongrád megyei adományozó felajánlását vehette át csütörtökön az ÁGOTA Alapítvány, valamint a L.É.T. Egyesület, a lakásotthonokban és a nevelőszülőknél élő fiatalok, illetve az egyesülettel kapcsolatban álló rászoruló családok 4-4 tonna lisztet kaptak.
Tovább »

Bírságmentesen engedélyeztethetők a korábban illegálisan létesített kutak

2016. szeptember 16., péntek · Egy hozzászólás

Törvénymódosítás teszi lehetővé, hogy bírság megfizetése nélkül kaphassanak fennmaradási engedélyt az idén június 4. előtt illegálisan létesített kutak, az engedélyeztetési eljárás megkönnyítése érdekében tájékoztató kiadvány jelent meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján – hívta fel a figyelmet a kamara. Tovább »

A vadkár egyre nagyobb probléma az országban

2016. augusztus 22., hétfő · Hozzászólok

A vadkár egyre nagyobb probléma az országban, a térített mezőgazdasági vadkár 2015-ben 2,3 milliárd forintot tett ki – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) érintett osztályainak ülésén, ahol a Szent István Egyetem (SZIE) Vadvilág Megőrzési Intézetnek a vadkárral kapcsolatos rendelkezések megalapozásához készített felmérését mutatták be hétfőn. Tovább »

Agrárkamara: túlkínálat van görögdinnyéből Európában

2016. augusztus 4., csütörtök · Hozzászólok

Nem csak Magyarországon, de egész Európában alacsonyak a görögdinnye felvásárlási árak és túlkínálat van a gyümölcsből a piacokon – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti osztályának vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Tovább »

Következő oldal »