Közélet

A felsőoktatásért demonstrálnak a Dóm téri szobrok (FRISSÍTVE) + FOTÓK

A felsőoktatásért demonstrálnak a Dóm téri szobrok (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2013. február 1., péntek
A felsőoktatásért demonstrálnak a Dóm téri szobrok (FRISSÍTVE) + FOTÓK

A jövő értelmiségét és az oktatást féltő táblákat akasztott a szegedi Dóm téri Pantheon szobrainak nyakába péntek reggelre a szegedi Hallgatói Hálózat. Hasonló feliratok a főváros szobraira is kerültek.

Olvasónk hívta fel a figyelmet rá, hogy péntek reggelre - feltehetőleg valamelyik tiltakozó hallgatói csoport ötlete nyomán - a Dóm téri Pantheon nagyjait is bevonták a felsőoktatás változásai miatt folyó demonstrációba.

Szent-Györgyi Albert

nyakába az "Én is tanultam és dolgoztam külföldön, a sikerem magyar" címkéjű táblát akasztották,

Móra Ferenc

mellszobrán a "Felesleges bölcsész lennék?" feliratú tábla olvasható,

Ady

pedig "bevallása szerint" sok kocsma félhomályában merengett. Sajtóközleményében a szegedi Hallgatói Hálózat vállalta magára az akciót, a

HVG információi szerint

a HaHa Budapesten, a Kossuth téren és a Hősök terén is hasonló táblákat helyezett el nemzetünk nagyjainak emlékműveire. A közlemény alább olvasható.

"A szegedi Hallgatói Hálózat a kultúra és tudomány jeles képviselőivel szeretné felhívni Szeged város lakóinak figyelmét arra, hogy a város és az egyetem elengedhetetlenek egymás számára, illetve az egyetem hallgatóinak figyelmét az egyetemi identitástudat és a kultúra fontosságára"

- írta a HaHa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.