Koszorúvásár a Marson – a vásárlók rohamára az utolsó héten számítanak + FOTÓK

Mindenszentekre készül a Mars téri piac, idén új helyet kaptak a koszorúárusok, a nagycsarnokban lehet válogatni a kínálatukból, míg a lakossági parkolóban vágott virágot fognak árusítani. Kisebb koszorúkat már 400 forint körül is kínálnak, míg a díszesebb nagyobbakért 3500 forintot is elkérnek.

„Jelenleg 78 koszorúárusunk van, és körülbelül 25 vágott virágárus jelentkezett eddig” – tájékoztatott Erdei Péter. A szezonális virágárusokon kívül közel hatvanan folyamatosan jelen vannak a piacon, a nagycsarnok középső két sorában kínálják a vágott- és cserepes virágokat, továbbá egy virágüzlet is található a Mars téren.

A Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője hozzátette, egyetlen szabad asztaluk sincs, a nagycsarnok teljesen megtelt, melynek börtön felőli végén biztosítottak idén helyet a koszorúárusoknak. „Az volt a célunk, hogy egy kupacba legyenek a koszorúsok, s azzal, hogy a nagycsarnokban kaptak helyet, helyrebillen a piac egyensúlya is. Szeretnénk, hogy a szegedi lakosság is megszokja, hogy nem csak a sátras piacnál lehet vásárolni vagy a csarnok első 2-3 asztalnál, hanem van élet a csarnok másik, börtön felőli végében is” – magyarázta Erdei. Tavaly Mindenszentek előtt a futósoron kaptak helyet a koszorúsok, ám az a megoldás a kinti árusoknak okozott bosszúságot, így kerültek idén a nagycsarnokba. A vágott virágokat a lakossági parkolóban fogják kínálni, többen autóról árusítanak majd.

Egyre népszerűbbek az egyedi koszorúk

koszoru15_gs A nagycsarnokot végigjárva láttunk kis koszorúkat 350-400 forintért, 7-800-ért is kínáltak termésekkel díszítetteket, a nagyobb, egyedi összeállítások pedig körülbelül háromezer forintba kerülnek. A természetes anyagokból és termésekből készült koszorúk mellett a hagyományos műanyagkoszorúkból is van választék, egyik helyen például ezerötszáz forintért lehet vásárolni műfenyő koszorút, melyet műanyag virágok ékesítenek. „Klasszikus” művirág koszorút pedig 750-ért 2550 forintért is forintért láttunk.

„Az a tapasztalatunk, hogy Mindenszentek előtt egy héttel indul meg a vásárlók rohama, mindenki az utolsó pillanatra hagyja a vásárlást. Egyelőre még csak felmérik a terepet” – nyilatkozta portálunknak Deák Anett. Hozzátette, van, aki kimondottan a régi stílusú, művirágból készült koszorúkat keresi, de egyre felkapottabbak az egyedi, termésekkel díszítettek. Azt tapasztalja, sokat változott a vevők ízlése, az idősebbek is keresik a modernebb stílusú koszorúkat. Mihálffyné Király Alexandra elégedetlen a nagycsarnokban kapott helyével. Portálunknak elmondta, tizenöt évig kint kínálta a koszorúkat, ott keresik őt vevői, most pedig azt tapaszalja, hogy nehezen változtatnak az emberek a vásárlási szokásaikon, sokan ugyanis nem mennek végig a nagycsarnokon. „Egyelőre nagyon gyenge a forgalom. Itt kell lenni, de majd az utolsó héten jönnek csak. Most is vannak persze a piacon, megnézik a kínálatot és az árakról tájékozódnak, de nem nagyon vásárolnak még ilyenkor” – magyarázta Ábrahám Mihály, aki 600 és 1200 forint között kínálja a koszorúkat. Borsos Lászlónétól megtudtuk, a cserepes, élő virágokért is később jönnek, s a szálas virág sem megy, csak a Mindenszentek előtti napokban.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. békeporai
  2012. október 21., vasárnap, 18:56
  Válaszolok

  Szerencsétlen koszorúárusokat a kutya sem találja meg!
  Az U pavilon elé kellett volna őket elhelyezni,hogy jó látható helyen legyenek!
  Jó a piac marketing vezetője! Ügyesen rakja a pénzt a zsebbe….

 • '>
  3. csóró
  2012. október 21., vasárnap, 11:51
  Válaszolok

  nagy rohamra ne számítsanak…

 • '>
  2. répás
  2012. október 21., vasárnap, 10:08
  Válaszolok

  nem művészeti kiállításokat kellene tartani a csarnokban, hanem kereskedőkkel és árusokkal feltölteni…

 • '>
  1. Anna
  2012. október 21., vasárnap, 08:06
  Válaszolok

  Nem szoktam virágot kivinni a temetőbe mert másnapra mindig ellopják. Gyújtok egy gyertyát és csendesen emlékezem.