Gyakorlatorientált az SZTE vásárhelyi agrárképzése

2012. október 1., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

A mezőgazdaság és az agrárképzés fejlődése összefügg – mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési minisztérium helyettes államtitkára az SZTE MGK jubileumi ünnepségén.

50 éves a vásárhelyi felsőfokú agrárképzés: jubileumát ünnepelte október 1-jén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mezőgazdasági Kara (MGK). „A vásárhelyi gazdák gyermekeik taníttatására 1896-ban alapított alsófokú iskolája mára a szegedi universitas egyetemi karává nőtt” – méltatta az elődök teljesítményét és a hagyományok erejét ünnepi köszöntőjében Bodnár Károly dékán. A fél évszázada felsőfokúvá vált intézmény neve és fenntartója többször is változott, ami jelzi a hazai felsőoktatás átalakulási fordulatait.

„A felsőoktatás mai helyzetében egy biztos: a bizonytalanság” – jellemezte a jelenlegi helyzetet Szabó Gábor akadémikus. Az SZTE rektora szerint a vásárhelyi egyetemi kar rangját az itt végzett szakemberek felkészültsége adja. Almási István vásárhelyi polgármester köszöntőjében a megélhetés biztonságát adó föld megtartó erejét méltatta, miközben kiemelte: a pillanatnyilag ötszáz hallgatót oktató kar gyakorlatorientált, versenyképes tudást biztosít.

Prioritásként kezeli a mezőgazdaságot a kormány – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára. Feldman Zsolt kifejtette: sikeres és erős agrároktatás az alapja a mezőgazdaság fejlődésének. Mintaszerűnek tartja, hogy a régió adottságaira épít, a gyakorlatot állítja középpontba az SZTE vásárhelyi agrárképzése.

Az SZTE MGK jubileumán – a vásárhelyi városháza dísztermében tartott ünnepi kari tanácsülést követően – emlékfát ültettek, agrár- és iskolatörténeti kiállítás nyílt. Kedden projektbemutatókkal folytatódik az évfordulós rendezvény – tájékoztatott az SZTE Média Centruma.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.158.195.221 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére