Sport

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei MK: szerdán a finálé a tét

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei MK: szerdán a finálé a tét

2012. május 15., kedd
SZEGEDma.hu Csongrád Megyei MK: szerdán a finálé a tét

A címvédő Tisza Volán SC Szeged Mórahalmon, a Makó FC Csanádpalotán igyekszik kivívni a döntőbe jutást. A megye I-es házigazdák kemény ellenállást ígérnek.

Már csak egy nap, s kiderül, az NB II-es Szeged 2011 mellett melyik két együttes képviselheti megyénket a labdarúgó magyar kupa országos főtábláján a következő szezonban. Négyen maradtak még versenyben a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2011/12-es kiírásában, s a sorsolás szeszélye folytán a megyei I. osztályú csapatok az NB III-as gárdákat látják vendégül. A Mórahalom VSE - Tisza Volán SC Szeged, illetve a Csanádpalota FC - Makó FC párharcok továbbjutói nemcsak az aranyéremért küzdhetnek majd, hanem egyből az országos főtáblán érezhetik magukat. Döntetlen esetén hosszabbítás nincs, azonnal büntetőrúgások következnek a szerdán 17 órakor kezdődő összecsapásokon.

Online

Szerdán 17 órakor élőben közvetítjük a Mórahalom VSE - Tisza Volán SC Szeged, illetve a Csanádpalota FC - Makó FC nyolcaddöntőket. Kövessék velünk az izgalmasnak ígérkező derbiket!

Maródiak Mórahalmon, vizsgázó mesterlövész a Szegedben

A megye élvonalának listavezetője, a Mórahalom ezer sebből vérezve várja az NB III Alföld csoport ötödik helyén tanyázó Szegedet. A hazaiak helyzetét sérülések (kéz- és lábtörések, húzódások) nehezítik: ilyen okok miatt reménytelen vagy alig valószínű

Kovács Z., Bálint D., Lóczi P., Patarcic, K. Tóth, Udvari

és

Tüskés

pályára lépése is. Ezenkívül akadnak majd olyanok is, akik egyéb elfoglaltságuk miatt lesznek távol.

Tóth Ákos

vezetőedző portálunknak úgy fogalmazott: aki meg tud jelenni, és képes lesz futni szerda este, az lehetőséget kap majd. Várhatóan több játékost is fel kell hozni az ifiből és a megye III-as alakulatból hogy egyáltalán összejöjjön a kezdő tizenegy.

Jelen állás szerint

ugyanis a két kapus,

Stankovics

és

Szűcs

mellett csak

Mészáros, Kothencz P., Gyimesi L., Siha, Lázár, Varga K., Szőke, Tóth A.

és

Balogh R.

az, akiről kijelenthető: többé-kevésbé biztosan hadra fogható lesz az elődöntőben. "Nagyon sajnálom, hogy ilyen gondokkal kell szembenéznünk itt a szezon vége felé, de azt kell mondanom, a legfontosabb célunk, hogy be bővüljön a maródiak listája. Nem mi vagyunk az esélyesek, ettől függetlenül felszabadult játékkal talán még meg is lephetjük a Volánt, azzal együtt, hogy azért nincsenek túlzottan vérmes reményeink" - fogalmazott a vezetőedző. Kollégája,

Buchholcz Gábor

lényegesen kevesebb gonddal küzd, azonban neki is lesznek hiányzói. Az első számú gólfelelős,

Faragó Bence

vizsgázik, míg két ifjú titánra,

Varga Martinra

és

Péter-Szabóra

(a vásárhelyi negyeddöntő hőseire) csütörtökön fontos U19-es bajnoki vár Orosházán, így az ő szerepeltetésüktől ezúttal eltekintenek a Tisza-partiak.

A Volán ezzel a kerettel készül Mórahalomra:

Czirják, Dongó

(kapusok),

Kormányos, Vida, Dargó, Grünvald, Farkas M., Pénzváltó, Beretka, Kéri, Vágó, Szilágyi, Mucsi, Buzási, Rácz, Bozovic, Militár.

"Nagyon készülünk a találkozóra, hiszen meg akarjuk védeni a SZEGEDma.hu-kupát. Nem lesz könnyű dolgunk Mórahalmon, hiszen vendéglátónk nem véletlenül vezeti a megye I-es bajnokságot, több kitűnő és komoly rutinnal bíró futballistát vonultat föl, akik ellen még mi sem mehetünk biztosra. Elképzelhető, hogy kevergetjük kicsit a kártyákat, s olyan is több szerepet kaphatnak, akik eddig kevesebbet játszottak. Gondolok itt például Rácz Dezsőre, aki szombaton öt sárga miatt kihagyja majd a bajnokit, illetve az USA-ból visszatért támadóra, Militár Ivánra" - árulta el a tréner.

A HFC-t tavaly meglepte a Palota, most a Makóra vadászik

A másik ágon a megye I-ben jelenleg nyolcadik, otthonában különösen masszív és veszélyes Csanádpalota az NB III Alföld csoport tizenharmadikját, a Makót igyekszik meglepni.

Koczkás Zoltán,

a hazaiak mestere arról beszélt a SZEGEDma.hu-nak, hogy egy győztes bajnoki találkozó után fogadják a Maros-partiakat, és bár nem ők a meccs esélyesei, de teljes hadrendben állnak fel, s nem mennek ki feltartott kézzel. Az előző kiírásban találkoztak már NB III-as alakulattal a pályájukon két alkalommal is, az egyik gárdát (a Hódmezővásárhelyi FC-t) kiverték, a másik (KITE-Szeged) csak büntetőkkel múlta felül őket.

A Csanádpalota várható kezdőcsapata:

Bordás (Juhász Nagy) – Halász, Kukucska, Varga, Savin, Trényi, Erdélyi, Szellelki, Sepsik, Bimbo, Kiss Z.

A vendégek mestere, Bány Tamás az első félidőben a hétvégi kezdőcsapatát tervezi bevetni. "Igyekszünk fölénybe kerülni az első 45 percben, s később lehetőséget adok majd a többi játékosomnak is. Nekünk most elsődleges, hogy a bajnoki küzdelmek során kivívjuk a bennmaradást, de a kupában is fontosnak tartjuk a továbbjutást, hiszen ahogy már korábban fogalmaztam, jó lenne a főtáblára kerülni, mert talán a sorsolás kegyéből Makóra tudunk hozni valami komolyabb ellenfelet, megajándékozva ezzel szurkolóinkat” – emelte ki.

A Makó várható kezdőcsapata:

Czirbus – Rakonczai, Szakács, Czibere, Gellér, Puskás, Retek, Bánóczki, Tóth, Zámbori, Magyar

. A finálé és a bronzmeccs egyébként június 13-án (szerdán) lesz. A versenysorozat ezúttal is pénzdíjas: az MLSZ megyei igazgatósága a győztesnek 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek 20 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Az első helyezett a SZEGEDma.hu jóvoltából elnyeri azt a díszes vándortrófeát is, melyet nyárig a Tisza Volán SC Szeged őrizhet vitrinjében.

Emlékeztetőül a negyeddöntőben:

Hódmezővásárhelyi FC - Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-0).

Gól: Varga M.

Mindszent SE - Mórahalom VSE 3-4 (2-2).

Gól: Mihály R. 2, Bartucz M., illetve Tóth A. 2, K. Tóth Gy., Szőke P.

Ásotthalom TE – Makó FC 1-2 (1-0).

Gól: Szűcs K., illetve Schreiber L., Rencsár J. (öngól)

Csongrád TSE – Csanádpalota FC 1-1 (1-1), tizenegyesekkel: 5-6.

Gól: Szeles D., illetve Sepsik I.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.