13 év után alakult újjá a Móravárosi Kinizsi sportegyesület + FOTÓK

Gerecz Péter szakmai vezetésével, a városrész önkormányzati képviselőinek támogatásával kelt életre a legendás egyesület, mely egykoron Sándor Csikar és Kocsis Lajos személyében válogatottakat is adott.

Sporttörténeti eseménynek lehettünk tanúi hétfőn délután Szegeden a Kálvária sugárúti Móra-szakközépiskolában. Aranybetűkkel kerülhet ez a nap a város futballkrónikájának lapjaira, hiszen végre a bővülésről, a kivirágzásról, valaminek a kezdetéről adhatunk hírt a világ és Magyarország legnépszerűbb sportágában, nem szűkülésről, elmúlásról kell beszámolnunk.

Alakuló ülésre hívta ugyanis a nemrégiben jogerősen bejegyzett Móravárosi Kinizsi Húsos Sportkör leendő játékosait és vezetőit a régi-új egyesület elnöke, Csorba Ágnes. Bejelentette: széles körű összefogás révén sikerült újjáéleszteni az 1999-ben megszűnt, nagy múltú Móravárosi Kinizsit. Az egyesületben 16 felnőtt-, illetve 35 utánpótláskorú labdarúgóval kezdődik meg hamarosan a munka, amit szakmai alelnökként Gerecz Péter, edzőként Vidákovics István irányít majd.

A megye III-ba nevez a Móraváros

Gerecz megemlékezett róla: Móravárosban született, s mindig ott is lakott, ugyanakkor aktív sportolóként nem húzhatta magára a klub mezét. Ennek hátterében az húzódott meg – idézte föl a ma már vidámnak ható történetet -, hogy a legendás szegedi tréner, Király József egy toborzón “eltanácsolta”, mivel egy évvel az igazolási korhatár alatt volt még. Így csaphatott le rá a Textilgyár csapata… Most ambiciózus tervekkel és elképzelésekkel kezd majd bele az építkezésbe.

Megtudtuk: a Móravárosi Kinizsi felnőttcsapata ősztől a megyei III. osztályban szerepel, s egy vagy két utánpótlásgárdát is neveznek a megyei pontvadászatokba. Ezt elősegítendő, s a bázist megerősítendő a napokban együttműködési megállapodást írnak alá a Móra-szakközépiskolával, valamint a körzet két óvodájával, s később a kört a Fodor-szakközépiskolával is bővíteni kívánják.

Igényes honlappal nyitnak kaput a világra

Az egyesület tevékenységét, törekvéseit mindenben támogatja a körzet két önkormányzati képviselője, Gyimesi László és Nógrádi Tibor (Fidesz-KDNP) is. Gyimesi László emlékeztetett rá: a Móravárosi Kinizsi történetét olyan dicsőséges epizódok gazdagítják, minthogy két válogatott labdarúgót adtak a magyar futballnak Sándor Csikar és Kocsis Lajos személyében. Érdekességként említette, hogy frakciótársával, Hüvös Lászlóval (aki jelenleg a Víziközmű-Alsóvárost erősíti – a szerk.) együtt az 1990-es években maga is focizott a Móravárosban.

Az alakuló ülés végén bemutatták a klub vadonatúj honlapját is, mely a www.moravarosikinizsisk.hu címen érhető el. Itt szeretnék összegyűjteni és feldolgozni az elődök eredményeit, történetét, sikereit, illetve számos érdekességgel várják az érdeklődő látogatókat.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. Kfer
  2012. május 15., kedd, 19:32
  Válaszolok

  Kedves “újraalapítók”, nagyon sok erőt, kitartást kívánok munkátokhoz.Edzői pályafutásom aranykorszaka volt az a hét év, amit a klub második otthonában, a Horgosi úton tölthettem. Kiss Ferenc (Alsóváros)

 • '>
  3. david
  2012. május 15., kedd, 11:47
  Válaszolok

  sok sikert!
  új uszoda mikor lesz?

 • '>
  2. saja
  2012. május 15., kedd, 08:13
  Válaszolok

  Nagy öröm ez az újjászületés. Hosszú és tartalmas életet kívánok! Csak azt sajnálom h a pálya már nincs meg…

 • '>
  1. sportos
  2012. május 15., kedd, 07:58
  Válaszolok

  Más sportágat is felölel az egyesület, vagy csak a foci?