A Hortobágyra elhurcoltakra emlékeztek a Kálvária-keresztnél

2017. július 2., vasárnap · 5 hozzászólás

kenyszermunkatabor_megemlekezes019kf

Az emlékezés egyfajta igazságtétel az ártatlanul elhurcoltaknak, nem feledhetjük ugyanis azt az ötezer családot, akit 1950 és ’53 között bírósági ítélet nélkül a Hortobágyra telepítettek ki – hangzott el a Kálvária-dombon, ahol immár hatodik alkalommal emlékeztek az áldozatokra. Tovább »

Haág Zalán 1848/49 hőseiről Móravároson: “Ők hazafiak voltak, és nem a pillanatnak játszottak” + FOTÓK

2017. március 16., csütörtök · 7 hozzászólás

moravaros_marcius_15_megemlekezes009

A 12 pont betűje és szelleme teljesüléséhez soha olyan közel nem jártunk, mint most – fogalmazott ünnepi beszédében a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője. Tovább »

Rendet vágtak a Kolozsvári téren – Makrai: Nem legalizálhatjuk az illegális szemétlerakást Szegeden!

2017. január 21., szombat · 16 hozzászólás

kolozsvari_ter002kf

Cikkünk megjelenése után megrendelte a környezetgazdáktól a Kolozsvári téri illegális hulladékkupac felszámolását a körzet képviselője, így eltűnt a több tucatnyi zsák Móravárosból. Az kérdés persze, hogy mikorra termelődik újra, de ahogy Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a SZEGEDma.hu-nak leszögezte: az illegális hulladéklerakás jogszabályokba ütköző cselekedet, pont azért építették ki a városban a hulladékudvarok rendszerét, hogy a lakosság ott leadhassa a szelektált, nem kommunális és zöld hulladékát. Tovább »

Megeszi a szemét Móravárost – nincs gazdája az illegális hulladéknak

2017. január 6., péntek · 30 hozzászólás

szemetes_moravaros01_gs

A Kolozsvári tér mindkét végében zsákokban áll az „ottfelejtett” hulladék, a kupac tetején az ősszel lehullott falevelek díszelegnek, ami jelzi, hogy hosszú hónapok óta senki sem gondoskodott az elszállításáról. Ez az egyik neuralgikus pontja Móravárosnak, de a körzet más részeit is egyre több szemét borítja. Tovább »

Felavatták a Legenda, Sándor Csikar szobrát Szeged-Móravároson + FOTÓK

2016. június 12., vasárnap · 18 hozzászólás

sandor_csikar_szobor12_gs

A tehetségek köztünk élnek, Szeged-Móravárosról is el lehet jutni a világhírig – hangzott el a Varga Gábor szobrászművész alkotásának leleplezésekor rendezett ünnepségen. Tovább »

Következő oldal »