A szentmihályiakért és a móravárosiakért interpellál Haág Zalán

2017. szeptember 19., kedd · 15 hozzászólás

A tömegközlekedés legutóbbi jelentős átalakítása révén megváltozott a 76-os járat útvonalának, illetve megszűntek a 13-as és 13A-s járatok. A lakossági panaszok nyomán a körzet képviselői a busztársasággal közösen javaslatot készítettek, részint erről kérdezi interpellációjában a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője Nagy Sándor alpolgármestert. Tovább »

A móravárosiak visszakövetelik a 13-as buszt

2017. szeptember 7., csütörtök · 17 hozzászólás

Komoly indulatok csaptak fel a Nagy Sándor alpolgármesterhez köthető autóbusz-menetrendváltozás miatt egy szerda esti utcafórumon Móravárosban. Az emberek igénye egyértelmű: vissza akarják kapni több évtized elvett buszjáratukat. Tovább »

A Hortobágyra elhurcoltakra emlékeztek a Kálvária-keresztnél

2017. július 2., vasárnap · 5 hozzászólás

kenyszermunkatabor_megemlekezes019kf

Az emlékezés egyfajta igazságtétel az ártatlanul elhurcoltaknak, nem feledhetjük ugyanis azt az ötezer családot, akit 1950 és ’53 között bírósági ítélet nélkül a Hortobágyra telepítettek ki – hangzott el a Kálvária-dombon, ahol immár hatodik alkalommal emlékeztek az áldozatokra. Tovább »

Haág Zalán 1848/49 hőseiről Móravároson: “Ők hazafiak voltak, és nem a pillanatnak játszottak” + FOTÓK

2017. március 16., csütörtök · 7 hozzászólás

moravaros_marcius_15_megemlekezes009

A 12 pont betűje és szelleme teljesüléséhez soha olyan közel nem jártunk, mint most – fogalmazott ünnepi beszédében a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője. Tovább »

Rendet vágtak a Kolozsvári téren – Makrai: Nem legalizálhatjuk az illegális szemétlerakást Szegeden!

2017. január 21., szombat · 16 hozzászólás

kolozsvari_ter002kf

Cikkünk megjelenése után megrendelte a környezetgazdáktól a Kolozsvári téri illegális hulladékkupac felszámolását a körzet képviselője, így eltűnt a több tucatnyi zsák Móravárosból. Az kérdés persze, hogy mikorra termelődik újra, de ahogy Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a SZEGEDma.hu-nak leszögezte: az illegális hulladéklerakás jogszabályokba ütköző cselekedet, pont azért építették ki a városban a hulladékudvarok rendszerét, hogy a lakosság ott leadhassa a szelektált, nem kommunális és zöld hulladékát. Tovább »

Megeszi a szemét Móravárost – nincs gazdája az illegális hulladéknak

2017. január 6., péntek · 30 hozzászólás

szemetes_moravaros01_gs

A Kolozsvári tér mindkét végében zsákokban áll az „ottfelejtett” hulladék, a kupac tetején az ősszel lehullott falevelek díszelegnek, ami jelzi, hogy hosszú hónapok óta senki sem gondoskodott az elszállításáról. Ez az egyik neuralgikus pontja Móravárosnak, de a körzet más részeit is egyre több szemét borítja. Tovább »

Felavatták a Legenda, Sándor Csikar szobrát Szeged-Móravároson + FOTÓK

2016. június 12., vasárnap · 18 hozzászólás

sandor_csikar_szobor12_gs

A tehetségek köztünk élnek, Szeged-Móravárosról is el lehet jutni a világhírig – hangzott el a Varga Gábor szobrászművész alkotásának leleplezésekor rendezett ünnepségen. Tovább »

Díjesővel avatták fel Szeged és Móraváros új ékkövét, a Sándor Csikar Grundot + FOTÓK

2015. szeptember 13., vasárnap · Hozzászólok

moravarosi_palyaavato43_gs

Nagy élőfüves és kis műfüves pálya, valamint modern öltözőépület szolgálja mostantól Móraváros és Szeged labdarúgását. A szombati avatón átadtuk a 116 éves szegedi futball ünnepi kitüntetéseit is – az új díszpolgárok: Kalmár György és Gerecz Péter. Tovább »

Labdarúgás: szombaton felavatják a Sándor Csikar Grundot

2015. szeptember 11., péntek · Hozzászólok

sandor_csikar_grund04_gs

A megyei másodosztályú Móravárosi Kinizsi SK együttesének felújított pályáját szombaton ünnepélyes keretek között avatják fel: az egész napot felölelő programsorozat végén a felnőtt csapat bajnokit is játszik. Tovább »

Labdarúgás: elkészült az új móravárosi sporttelep + FOTÓK

2015. július 22., szerda · 2 hozzászólás

sandor_csikar_grund04_gs

Véget értek a munkálatok a Móravárosi Kinizsi otthonául szolgáló sporttelepen: a csapat megújult öltözőkkel és pályával várja ellenfeleit a következő megyei másodosztályú idényben. A fejlesztés nem csak a klubot, hanem a városrészt is szolgálná, erről beszélgettünk Varga Gáborral, a Kinizsi elnökével. Tovább »

A „magyar Gulág” áldozataira emlékeztek a Kálvária téren + FOTÓK

2015. június 28., vasárnap · 2 hozzászólás

holokauszt_megemlekezes36kf

A kommunista terror, a hortobágyi kényszermunkatáborok áldozatai előtt tisztelegtek Kálvária városrészben. A megemlékezésen elhangzott, az áldozatok számát 12 ezerre becsülik, közülük 1500 embert Szegedről hurcoltak el. Tovább »

Móravárosi napok nyílt asztalitenisz verseny (FRISSÍTVE)

2014. október 15., szerda · 5 hozzászólás

móravárospingpongSzeptember utolsó hétvégéjén tartották a Móravárosi városrész ünnepét. Az eseményt rangos kulturális, gasztronómiai illetve sportprogramok tették még érdekesebbé és színesebbé. Egyik ilyen rendezvény volt a Móravárosi Ipari Szakképző Iskola tornatermében megrendezett nyílt asztalitenisz verseny – írja Vitos György.
Tovább »

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat-tisztítás Szeged több pontján

2014. szeptember 5., péntek · Hozzászólok

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2014. szeptember 8-12. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Petőfitelepen, Rókus, Újrókus, Északi városrészben, Makkosház, Fodorkert területén és Szőregen.
Tovább »

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítás Szeged több pontján

2014. augusztus 28., csütörtök · Hozzászólok

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2014. szeptember 1 – 5. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Szőregen, Tápén, Petőfitelepen és Móravárosban.
Tovább »

Rendőrlámpával, útfelújítással és játszóterekkel az élhetőbb Alsóvárosért és Móravárosért + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda · 9 hozzászólás

bejaras_huvos_gyimesi14_gs

Lámpás forgalomirányítás kiépítésével tennék biztonságosabbá a gyalogosok átkelését a Petőfi Sándor sugárút és a Rákóczi utca kereszteződésénél, valamint a Kolozsvári és a Mátyás tér játszóterei is kibővítésre, felújításra szorulnak – Kothencz János kedd délután Alsóvárost és Móravárost járta be, hogy az ott élők problémáiról tudakozódjon. Tovább »

Labdarúgás: világbajnok lenne a Móraváros frissen igazolt dokija

2014. augusztus 2., szombat · 2 hozzászólás

tiszavolan_vecses_04_il

A megyei másodosztály két újoncának csütörtöki felkészülési mérkőzésén mutatkozott be a Móravárosi Kinizsi új igazolása, Annus Ádám, aki nagyra törő tervekkel várja az előtte álló őszt.
Tovább »

A „magyar Gulágra” elhurcolt szegediekre emlékeztek + FOTÓK

2014. június 30., hétfő · 4 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1951 nyarán telepítették ki a Hortobágyra, a “magyar Gulágra” a kommunista diktatúra vélt ellenségeit, a mintegy tizenkétezer áldozatból ezerötszáz szegedi volt. Tovább »

Labdarúgás: Makón veszítette el az aranyérmet a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK

2014. június 14., szombat · 18 hozzászólás

mako_moravaros_mj 14

A Maros-partján hagyta az aranyérmet a Kinizsi, mely kapkodó, ideges játékkal kapott ki, így a Pitvaroson diadalmaskodó Apátfalva a megye III. Tisza-Maros csoport bajnoka. Tovább »

Labdarúgás: alaposan visszavágott a Móraváros az Apátfalvának + FOTÓK

2014. május 4., vasárnap · 8 hozzászólás

moravarosi_kinizsi_apatfalva0_gs

Szegedi siker született a megye III. Tisza-Maros csoport sárdagasztós rangadóján, a Kinizsi az első félidőben rúgott öt góllal el is döntötte a találkozót. Tovább »

Társadalmi munkában javították a móravárosi pályát + FOTÓK

2014. május 4., vasárnap · 2 hozzászólás

tarsadalmimunka11_gs

A Móravárosi Kinizsi tagjai meggyőzték Gyimesi Lászlót, hogy képviselőtársa, Hüvös László példáját követve ő is futballozzon körzete csapatában. Tovább »

A szegedi Jobbik kiáll a kutyákért is – elvennék az ebeket a rossz gazdáktól

2014. március 10., hétfő · 16 hozzászólás

ck_telep01_ilKilenc kutyát fogtak be nemrég a Cserepesen, ettől azonban még korántsem oldódik meg a probléma. A Jobbik azt fogja javasolni a városi közgyűlésen, vegyék el a kutyákat azoktól, akik nem tartják őket megfelelő körülmények között. Tovább »

Új asztalitenisz-szakosztály alakult Móravárosban

2014. január 18., szombat · 3 hozzászólás

Csiszár Sándor, a Városrészi Civil Szervezet Vezetője és Kovács János testnevelő tanár közreműködésével megalakult a Móravárosi Kinizsi Asztalitenisz Club (MOAC), amely jelenlegi 30 fős tagságával fél év alatt Szeged második legnagyobb asztalitenisz-egyesületévé erősödött. Tovább »

Labdarúgás: rangadót nyerve őszi bajnok a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK

2013. november 17., vasárnap · 5 hozzászólás

moravaros_mako03_gsA címvédő Makó III. a második félidőben adta meg magát Gyálaréten, Gerebicz Attiláék kétszer vették be ekkor a Maros-partiak hálóját, ezzel az élre törtek.
Tovább »

Pálya épül, utca szépül – Móraváros utat mutat + FOTÓK

2013. november 10., vasárnap · 8 hozzászólás

alsovarosi_focipalya01_gsAz ott lakó kisebbség példás módon rendbe tette a Cserepes sort és környékét. Gőzerővel készül a móravárosi nagypálya is, tavasszal már focimeccset játszhatnak rajta. Tovább »

Labdarúgás: Apátfalván bukott el a Móraváros + FOTÓK

2013. október 5., szombat · 5 hozzászólás

1372765_578423185550041_544829173_nA megye III. Tisza-Maros csoport rangadóján a hazaiak sokkal jobban akarták a sikert, többet tettek érte, s jó játékkal verték a pontatlan, ideges szegedieket. Tovább »

Labdarúgás: kétgólos hátrányból nyert a Móraváros

2013. szeptember 22., vasárnap · 3 hozzászólás

ambrozfalva_moravaros_001A több megye I-es csanádpalotai játékossal megerősített Ambrózfalva ellen hatalmasat küzdve diadalmaskodott idegenben a Kinizsi.
Tovább »

Szent Kereszt ünnepére gyűltek össze a móravárosiak + FOTÓK

2013. szeptember 16., hétfő · 6 hozzászólás

mise_programok10_gsA Szent Kereszt tiszteletére emelt Kálvária téri templom búcsújához kapcsolódóan rendezték meg a III. Móravárosi Napokat. A szakrális esemény mellett fejlesztéseket is átadtak a városrészben. Tovább »

Móraváros ünnepel a hétvégén + FOTÓK

2013. szeptember 14., szombat · 6 hozzászólás

kiallitas14_gsPénteken délután Palásty Klára festőművész kamaratárlatának megnyitójával kezdetét vette a 2013-as Móravárosi Napok programsorozat. A rendezvényt harmadik alkalommal szervezte meg a Móravárosért Egyesület.
Tovább »

Következő oldal »