Sport

Labdarúgás: Bernát vezetésével verte a Dorozsma az Ásotthalmot + FOTÓK

Labdarúgás: Bernát vezetésével verte a Dorozsma az Ásotthalmot + FOTÓK

2012. március 25., vasárnap
Labdarúgás: Bernát vezetésével verte a Dorozsma az Ásotthalmot + FOTÓK

Ez nem a dobogósok hétvégéje volt: a Mórahalom és az Algyő után az Ásotthalom is megbotlott. Szűcs Krisztiánékat a nagyszerű formába lendült Dorozsma múlta felül hazai környezetben.

3
-
1
Kiskundorozsmai ESK
-
Ásotthalom TE
Megyei I. osztály 20. forduló

Nagyszerű rangadót vívott egymással a Kiskundorozsma és az Ásotthalom, eseményekben, helyzetekben gazdag, küzdelmes, fordulatos kilencven percet láthatott a szép számú közönség. A vendégek komoly esélyt szalasztottak el, hiszen győzelmükkel meglóghattak volna az üldözőktől, a szombaton egyaránt botló Mórahalomtól és Algyőtől. A hazai együttes viszont másként gondolta. Kreizlerék legszebb arcukat mutatták a tavaszi szezonban, s a kétgólos

Bernát Péter

, illetve

Takács Gábor

vezérletével diadalmaskodtak az esélyesebbnek tartott ásotthalmiakkal szemben. Sikerük kulcsa a jobb helyzetkihasználás, a kapu előtti pontosság volt. Mindez azt jelenti, hogy az Ásotthalom 46 ponttal áll az élen megelőzve a 44 pontos Mórahalmot (mely együttes várhatóan megkapja a két fél ősszel elmaradt meccse utáni pontokat), illetve a 43 pontos Algyőt és Sándorfalvát. A Dorozsma 33 pontjával a hatodik.

Labdarúgó megyei I. osztály 20. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Ásotthalom TE 3-1 (1-0).

Kiskundorozsma, 300 néző, vezette: Zahorán János.

Dorozsma:

Batik G. - Takács A., Kreizler, Mórocz (Takács G. 8'), Bálint, Szabó Cs., Fröhlich (Farkas Á. 87'), Nagy N., Fődi, Bernát, Vangel (Vágó 87'). Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Ásotthalom:

Ábrahám - Vastag Sz., Vastag B., Rencsár, Németh P., Pataki, Bárdosi, Tari (Kothencz L. 46'), Hatvani (Frank 69'), Baji R., Szűcs K. Edzők: Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.

Gólszerző:

Bernát P. 2 (22', 61' - tizenegyesből), Takács G. (85'), illetve Rencsár J. (68')

Kiállítva:

Vastag B. (88') Bóka Ferenc:

"Ha szerencsésebben használjuk ki a helyzeteinket, akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna."

Hevesi Tibor:

"A Dorozsma maximálisan kihasználta a hazai pálya előnyét. Ahhoz, hogy többet ne fussunk bele ilyen kudarcba, nagyobb sebességre kell kapcsolnunk."

Online közvetítésünk:

VÉGE Harsant a hármas sípszó, itt a meglepetés! Elszenvedte első tavaszi vereségét az Ásotthalom, mely így nem tudta kihasználni a Mórahalom és az Algyő szombati botlását. A vendégek sok lehetőséget hibáztak el, a Dorozsma jobban élt helyzeteivel, így sikere megérdemelt.
88'PIROS LAP Megfogyatkozott az Ásotthalom, miután Vastag Balázst egy lökésért második sárga lappal kizavarta a bíró. Kettős csere közben hazai oldalon, Vangel és Fröhlich helyére Farkas és Vágó szállt be.
85'GÓÓÓL 3-1 Helyzet itt, helyzet ott, majd megszületett a harmadik dorozsmai gól! A csapatok nem is töltöttek, csak lőttek. Több hazai lövés pattant le, majd a tizenhatoson belül Takács Gáborhoz került a bogyó, aki jobbal végül mesterien csavart a hosszúba 14 méterről. Eldőlt?
83' Ismét támadásban az Ásotthalom! Egy veszélyes korner után több stukkolást láthattunk, végül Szűcs Krisztián csúsztatott fölé. Nagyszerű a mérkőzés, bármi is lesz a vége!
82' Egy ritka dorozsmai ellentámadás végén Bernát tört kapura, átívelte Ábrahám fölött a lasztit, ami azonban mellé hullott. Ezt megelőzően Nagy Norbert előtt is lövési lehetőség adódott, ám a hazai futballista belebonyolódott a cselekbe, így odalett a lehetőség.
79' Ásotthalmi nyomással fordultunk a hajrára. Szűcsék mindent megtesznek az egyenlítésért, folyamatosan ívelik föl a labdákat a hazai tizenhatos környékére. Ezek hárítása egyre nagyobb nehézséget okoz a védelemnek. Vastag Szabolcs pedig kiszorított helyzetből tudott lőni ebben a pillanatban, Batik biztos kézzel védett a rövid saroknál.
75' Baji Renátó fogja a fejét, s teljes joggal teszi. Egy jobb oldali szöglet után 5 méterről üresen fejelhetett, de nem talált kaput. A bólintás alig kerülte el a jobb kapufát.
72' Iszonyatosan megnőtt a feszültség a pályán, nagyon idegesek a játékosok. Minden egyes labdáért, minden egyes méterért óriási a harc. A vendégek azon munkálkodnak, hogy legalább egy pontot visszahozzanak a sírból.
69' Kényszerű csere az ásotthalmiaknál is: Frank Attila állt be Hatvani József helyére. A Kiszomborról igazolt támadó sajnos megsérült.
68'GÓÓÓL 2-1 Szépített az Ásotthalom! A bal oldalról szabadrúgást végezhettek el a vendégek, az élesen kapu elé lőtt labdát Batik oldalra ütötte, Rencsár József vette mellre, majd mielőtt földre hullott volna, 10 méterről az üres kapuba bombázott.
65' Csúnya belemenés Bálint Tamástól, a játékvezető sárga lappal büntette. A vendégek szerencsére nem adták föl, mindent megtesznek a szépítésért. Ezzel együtt úgy tűnik, ez nem a dobogósok hétvégéje a megye I-ben!
61'GÓÓÓL 2-0 Bernát Péter ezúttal biztos ítélet-végrehajtónak bizonyult. A jobbra vetődő Ábrahám mellett a kapu bal oldalába helyezett. Nagyon közel a sikerhez a Dorozsma!
60' Büntetőhöz jutott a Dorozsma! Takács András lövése megpattant egy védőn, Ábrahám földöntúli bravúrral védett hatalmasat vetődve. A kipattanóra együtt indult a hálóőr és Bernát, a csatár a kapu vonala felé tolta a lasztit, ütköztek, majd elesett. Az ásotthalmiak szerint Ábrahám először a labdát érte el, a bíró mégis tizenegyest ítélt!
59' Újra munkában Ábrahám! Takács G. jobb oldali szabadrúgását követően Bernát elől rántotta le a lasztit a ruganyos, magabiztos portás.
58' Több technikai hiba bosszantotta föl a küzdő feleket. Bernát Péter szellemes jobb oldali elfutása, cselei és beadása érdemel említést, közös erővel mentett a védelem és Ábrahám kapus.
54' Beszorult a Dorozsma, a hazaiak kapujának közelében zajlik a játék, a feltámadó szél is mintha a vendégeket támogatná. Vangel erejéből futotta most ellenakcióra, lejutott az alapvonalig, beadását azonban a szél a kapu mögé fújta. Két hete a Dorozsma - Csanádpalota meccset tette tönkre az orkán, reméljük, ma megússzuk azért.
51' Továbbra is támad az Ásotthalom. Kothencz Levente játszotta magát tisztára, balról, 15 méterről vette célba a hosszú sarkot. Batik kapus ismét szemmel kísérte a labdát, mely alig kerülte el a ketrecet.
50' Baji Renátó hagyta ki az első lehetőséget, óriási erőkkel támad az Ásotthalom! Az egykori volános a tizenhatoson belül szép cselekkel igyekezett lövőhelyzetbe kerülni, ám belehalt a szépségbe, nem tudott tüzelni.
46' A szünetben Kothencz váltotta Tarit a látogatóknál. Megkezdődött a második felvonás. A jelenlegi állásnak alighanem rendkívül örül a Mórahalom és az Algyő is. Kérdés, tud-e változtatni az Ásotthalom, mely egyértelműen a győzelemért érkezett Dorozsmára.
SZÜNET
45' Szép dorozsmai kombinációk haltak el az utolsó passzokon a tizenhatos környékén. A félidő zárásaként azonban egy veszélyes szabadrúgás ásotthalmi részről, mégpedig a hazai tizenhatos környékéről. A beadást kavarodás követte, Németh Péter nem tudott lőni, Rencsár József igen. Batik Gergő már verve volt, ám egy védőben elakadt a kísérlet, majd sikerült felszabadítani. Óriási lehetőség volt az egyenlítésre!
41' Statikusan futballoznak a vendégek, ugyanakkor sikerült fölényt kiharcolniuk. A Dorozsma visszább húzódott, sokmozgásos, tolódásos védekezéssel operál, s gyors kontrákat akar vezetni. Az egyik ilyennél Fődi Bence a jobb oldalon tört az alapvonalig, középre adását viszont Ábrahám ügyesen csípte el a csatárok elől.
37' Egyre több most a szabálytalanság, melyekben élen jár a vendégek középpályássora. A faultokat többnyire Bernát és Takács G. szenvedi el. Folyamatos játék nem alakul ki, a kapuk nem forognak veszélyben. Az Ásotthalomnak biztosan újítania kell majd, ha nem akar botlani, mint tegnap a rivális Mórahalom és Algyő.
34' Határozottan átvette az irányítást a fehér mezes hazai alakulat. Vangel beadása szállt közben a kapu mögé. Gyorsan telnek a percek a rangadón.
30' Továbbra is igen mozgalmas a találkozó, izgalmakban nincs hiány. A drukkerek közben a futball változatosságáról értekeznek. A hazaiak ugyanis akkor szereztek vezetést, mikor érezhető fölénybe került az Ásotthalom. A gól viszont elbizonytalanította Bajiékat, akik most kapkodnak, miközben veszélyesen támad a megnyugodott hazai gárda.
25' Máris ziccer a másik kapunál! Vangel zseniálisan akciózott a bal szárnyon, s mivel észrevette, hogy Ábrahám fogja a rövidet, középre tálalt. Bernát senkitől sem zavartatva érkezett, ám túl nagy gólt akart rúgni, így 2 méterről csaknem kettétörte a felső lécet.
24' Fordulatos a derbi! Próbálkozik a vendéggárda, Hatvanit nem tudták feltartóztatni a dorozsmai védők, egyedül tört kapura, kicsit kisodródott, a bal alsóra tartó lövését Batik nagyszerűen hárította.
22'GÓÓÓL 1-0 Vezetést szerzett a Dorozsma! Bernát Péter jobbról Takács Andrástól kapott nagyszerű labdát, többször megfordult vele, majd az ötösről a már fekvő kapus mellett a jobb sarokba gurított. A remek labdarúgónak ez az első találata a Dorozsma színeiben. Az Ásotthalomnak pedig kapaszkodnia kell!
19' A küzdelem és az iram is kiváló! Ki kell emelnünk a vendégek részéről Szűcs Krisztiánt, akinek egyrészt életveszélyesek a pontrúgásai, másrészt folyamatosan jól húzza meg a széleket. Beadásai eddig nem sikerültek igazán tökéletesre, ám egy-egy igazán pontos centerezésnél bizony bajba kerülhet majd a Bóka-csapat.
14' A túloldalon Bernát Péter akcióban! A Szeged 2011 egykori erőssége egy előrevágott indítást erőszakosan gyűjtött be, megverte emberét, majd 14 méterről szúrta rá. Ábrahám Tamásnak nagyon kellett védenie.
12' Az ásotthalmi Szűcs Krisztián 20 méterről eresztetett meg egy sistergős bombát, Batik Gergő nagy bravúrral tenyerelte tovább a bogyót, mely még pattant egyet, mielőtt mintegy 20 centivel elsuhant bal kapufa mellett.
10' Takács Gábor azonnal egy szabadrúgást végezhetett el jobbról, a tizenhatos és az oldalvonal közötti területről. Nem volt rossz az íve, ám kicsit mélynek bizonyult, így Ábrahám kapus biztosan tudott menteni.
9' Máris egy cseréről számolhatunk be: Mórocz Zsolt bokasérülése miatt kényszerült elhagyni a pályát, Takács Gábor állt a helyére.
5' Az első lövést a vendégek részéről jegyezhettük föl: Pataki Sándor 28 méterről, kapásból tüzelt, a labda két pattanás után nem sokkal ment a bal alsó sarok mellé.
4' Kellő óvatosságra inthették a vezetőedzők a két gárdát, mintha picit tartanának egymástól a csapatok. Ettől függetlenül Vangel Rolandtól láttunk már egy lendületes elfutást a bal szárnyon, de beadása nem sikerült.
1' Okkersárga felsőben és fekete nadrágban, fekete sportszárban a vendégek, tiszta fehérben a hazaiak a kezdéskor. A találkozót a helyszínen tekinti meg Tóth Ákos, a Mórahalom és Kántor Ferenc, a SZVSE mestere is. A dorozsmaiak indították útjára a labdát.
14.45 Az ifjúságiak találkozója 8-1-es hazai sikerrel végződött. Nyárra emlékeztető meleg fogadja a csapatokat, valamint rengeteg néző, tömött sorokban érkeznek a szurkolók, várakozni kell a pénztárnál...
Három tavaszi fordulót követően immár egyértelműen kijelenthető: beragadt a Mórahalom! Tóth Ákos együttese az Algyő elleni hazai vereséget követően szombaton Mindszenten végzett 2-2-re, így három játéknapon mindössze négy pontocskát zsebelt be. Fő riválisa, az Ásotthalom ellenben remekül nyitott, hiszen előbb Mindszenten nyert 1-0-ra, majd odahaza verte a Nagymágocsot 2-0-ra. Mindez azt jelenti, hogy Gyenge Balázs és Hevesi Tibor tanítványai jelenleg 46 ponttal állnak a tabella élén a 44 pontos mórahalmiak előtt. Amennyiben azonban a két "gigász" ősszel elmaradt összecsapásával kapcsolatban az a (várható) döntés születik, hogy Szőke Péteréknek ítélik a győzelmet 3-0-lal, akkor a helyzet máris változik. Az Ásotthalom azonban most saját kezébe veheti sorsát, hiszen amennyiben diadalmaskodik Dorozsmán, az "igazolásmizéria" alapján megkevert, virtuális tabellán is az élre vághat, azaz üldöző szerepkörbe kényszerítheti a többi gárdát. Ugyanakkor annak ellenére sem ígérkezik sétagaloppnak a vasárnapi derbi, hogy a hazaiak sincsenek éppen bombaformában. A rajton 1-0-ra nyertek ugyan a Csanádpalota ellen, ám a múlt héten 2-0-ra kikaptak Csongrádon, szerdán pedig a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában maradtak alul 1-0-ra a csanádpalotaiakkal szemben. A két együttes őszi meccse hatalmas küzdelmet hozott, melyet Németh Péternek a 88. percben szerzett góljával a vendéglátók húztak be. Kérdés tehát, sikerül-e visszavágniuk Mórocz Zsoltéknak, vagy pedig összejön a vendégek terve, s minden tekintetben listavezetőként zárhatják ezt a fordulót.

Emlékeztetőül az őszi mérkőzésükön (2011. augusztus 31.):

A megyei I. osztály 3. fordulójában: Ásotthalom TE – Kiskundorozsmai ESK 1-0 (0-0). Ásotthalom, 100 néző, vezette: Fülöp István Zoltán. Ásotthalom: Ábrahám – Tari, Vastag B., Rencsár, Németh, Kothencz L., Frank, Szlobodnyik (Papp 68′), Andróczki (Fődi Zs. 46′; Pataki 67′), Baji R., Szűcs K. Edzők: Gyenge Balázs, Hevesi Tibor. Kiskundorozsma: Korom – Kreizler, Keller J., Bálint D., Zámbori, Mórocz, Simon, Takács, Horváth P., Marjanucz (Kazi 46′), Vágó A. (Völgyi 72′). Vezetőedző: Ottlik Sándor. Gólszerző: Németh P. (88′) Az őszi összecsapásról szóló tudósításunkat, illetve az ott készített fotóinkat ide kattintva tekinthetik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.