Kosárlabda: Szolnok elleni helytállással zárta az alapszakaszt a Szedeák (FRISSÍTVE) + FOTÓK

szedeak_szolnok_it (12) Esélyeshez méltó módon, könnyed, látványos játékkal húzta be a Szolnoki Olaj a Szedeák elleni meccset, ezzel az alapszakaszelsőségét ünnepelheti, míg a Szedeák emelt fővel hagyhatta el a parkettet, remekül helytálltak a sokkal erősebb ellenféllel szemben Fodor Péter tanítványai. Bryson McKenzie gyenge félidő után szépen búcsúzott. A találkozót online közvetítettük.

Fergeteges hangulatú mérkőzésen búcsúztatta az alapszakaszt a Szedeák és a Szolnok, hiszen a vendégek több száz szurkolója végig hazai pályát varázsolt a parádésan játszó Báder Mártonéknak buzdításával. Nem csak az alapszakasz, hanem Bryson Bruce McKenzie is búcsúzott e találkozóval – egy ideje tudvalevő volt, hogy az amerikai légiós center és a csapat útjai elválnak az alapszakasz végén. Ennek megfelelően rövid búcsúztatással kezdődött a találkozó, majd a labda vette át a főszerepet.
Nebojsa Dukics egy sikeres büntetőjével még vezetett is a Szedeák nagynevű riválisa ellen, majd Báder gyorsan fordított, Ivory Clark pedig hárompontossal rojtozta a gyűrű hálóját – gyorsan helyreállt a világ rendje és átvette a kezdeményezést a Szolnok. Az első negyed ennek ellenére sokáig szoros maradt, rengeteg büntető, csapat- és személyi hibák tördelték a játékot, végül a negyed végére meglódult az Olaj olajozottan működő gépezete és kilenc pontos előnyre tettek szert Pór Péter fiai (17-26).
A folytatásban a Szolnok lassan tovább növelte az előnyét, légiósaikat és válogatott játékosaikat nem lehetett tartani, így nem is csoda ha a 18. percben már 20 pont fórba kerültek (35-55). A félidőre az egész első játékrészben jól játszó Drahos Gábor és Dukics révén valamelyest faragott hátrányából Fodor Péter vezetőedző alakulata (42-61). A Szedeák hátrányának oka elsősorban az eladott labdák (9-5), a kevés szerzett lepattanó – McKenzie nem remekelt a palánk alatt sem támadásban sem védekezésben – (6-13), valamint az Olaj remek külső dobásai voltak.
A folytatásban azonban McKenzie-t mintha kicserélték volna sorra kezdte dobni a közelieket, igaz közben a Szolnok előnye, továbbra is remek külső dobásaiknak, és a Fodor Mártonék támadójátékával szemben tehetetlen Szedeák védelemnek köszönhetően a 28. percre már harminc pontra nőtt (54-84). Ezt is tudták überelni a vendégek, hiszen egy perccel később ez már 33-ra nőtt, Fodor Péter időt is kért mielőtt teljesen bolondot csinál fia csapata a sajátjából. A negyed végén Vida Máté és McKenzie pontjai közé beékelődve egy Grebenár-zsák szimbolizálta a bajnokjelölt elképesztő főölényét és 31 pontos előnyét (59-90).
Az nem is lehetett kérdés, hogy meg lesz-e a száz részükről, ám a valóság és az örömjáték erre csaknem rácáfolt. 9-0-s szériával nyitotta a Szeged a záró játékrészt, Pór Péter időt is kért gyorsan – no nem mintha a 22-re csökkent szolnoki előny veszélyben forgott volna. Obie Trotter két kettesére – a második különösen szép egyéni akció végén született – Janou Rubin hármassal felelt (71-94), majd a lecsökkent előnyt Trepák Zoltán és Szabó Péter növelte újra 27 pontra. A Szedeák azonban összeszedte magát, valamint a vendégek eladott labdáit – s miközben a vezetőedzőjének Szolnokon játszó fia megdobta csapatának a századikat – sorra szerezte a pontokat. Gyakorlatilag a teljes csapat kivette részét az utolsó 14 szerzett pontból – stílszerűen a búcsúzó és nem mellesleg ismét dupla-duplázó McKenzie (20 pont, 10 lepattanó) közeli dobásával zárult a találkozó, s alakult ki a 88-103-as végeredmény.

A kilátogató népes szurkolótáborok egyikének sem lehet oka panaszra, a vendégek bajnokjelölt csapatuk parádés játékában gyönyörködhettek, s az alapszakaszgyőzelemet ünnepelhették gyakorlatilag kezdettől fogva, míg a hazai drukkerek emelt fővel a végsőkig küzdő Szedeákot láthattak, mely az utolsó pillanatig igyekezett tudása legjavát nyújtani.

Pór Péter szolnoki vezetőedző a találkozó után rendkívül elismerően szólt a Nyilasék egész éves teljesítményéről, gratulálva az újoncnak, aki győzelmei révén nem hogy bennmaradását biztosította, mint alapvetően kitűzött célt, de egy jó ideig komoly eséllyel bírt a nyolc közé kerülésre. Fodor Péter sem bosszankodott a találkozót követően, hiszen köztudott, hogy a Szolnokiak cseresora is magyar válogatottakkal van megszórva, és nem véletlenül esélyes a végső győzelemre, így mindezek tekintetbevételével a Szedeák remekül helytállt a jóval erősebb ellenféllel szemben.

Fodor Péter együttese ezzel a 12. helyen zárta az alapszakaszt, 9 győzelemmel (és 17 vereséggel) igazolva, hogy a szegedi csapatnak van helye az első osztályban, és a 9. helyért zajló rájátszásban nem is esélytelenül fog szerepelni a gárda.

Szép volt, fiúk, joggal jár a vastaps!

Férfi kosárlabda NB I/A, 26. forduló:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 88-103 (17-26, 25-35, 17-29, 29-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Valovics I., Kapitány G., Márton L.; ellenőr: Benczur.
Szedeák: DRAHOS 15/3, RUBIN 19/3, Molnár M. 6/3, Dukics 13, MCKENZIE 20. Csere: Tanács 5/3, Nyilas 4, Kiss Zs., Vida 6. Vezetőedző: Fodor Péter.
Szolnok: TROTTER 18, HORVÁTH Á. 17/9, Budimir 11/6, CLARK 15/9, Báder 8. Csere: Fodor M. 11/3, Trepák 2, Vesztergom 8, Grebenár 6, Szabó P. 2, Gaál. Vezetőedző: Pór Péter.


Fodor Péter vezetőedző értékelése a találkozóról:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.


Pór Péter, a Szolnok mestere elismeréssel szól a Szeged alapszakaszbeli teljesítményéről:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Online közvetítésünk:

40. perc: A szolnoki drukkerek éltetik csapatukat, miközben a két csapat csak kötelességből játsza le az utolsó percet. Eladott labdák, jó védekezés, Clark-tripla, McKenzie-közeli a vége! 88-103. Vastaps mindkét oldalon!

39. perc: Nyilas hármasa rövid, de megtartjuk a lepattanót. Rubin ellen fault, két dobás, mindkettő benn, 86-100!

38. perc: Rubint faultolják tripla közben. Kettő benn a háromból, 82-100. Vida büntet kétszer, 84-100.

37. perc: Trotter kavargat, Vida labdát lop, Rubin indul, ziccer! 75-98. Fodor Marcié a százas, Molnáré a tripla majd Nyílé a közeli, 80-100!

36. perc: A szolnoki szurkerek épp most kezdtek a “Jászkunsági gyerek vagyok…” örökérvényű nótába, miközben Dukics dobhat büntetőt, 73-98!

35. perc: Trepák büntetőit a pukkanó papírzcskó sem zavarja meg, 71-96. Rubin triplája lejön, Szabó Péter középtávolija nem, 71-98.

34. perc: Trotter középről, 68-92. Tanács hármasa lecsorog. Trotter-Clark összjáték, lepattanó után marad náluk. Trotter elképesztően megveri egy az egyben Vidát. Te jóég hogy hagyta ott, 68-94. Rubin varázslatos hármasa! 71-94!

szedeak_szolnok_it (36) 33. perc: Grebenár középtávolija lejön, McKenzie-é. A másik palánk alatt is terem a center és bedobja a közelit! 68-90! Szolnoki időkérés.

32. perc: Vida ellen fújnak, Rubin kosara mit sem ér. Kiss Zsolt ad remek labdát McKenzie-nek, kicsit dadog, fault szerencsére. Két dobás, benn, 66-90!

31. perc: McKenzie! Szépül az a búcsú! 2+1, megvan, 62-90! A szolnoki drukkerek már a bajnoki címet ünneplik. Azért az még odébb van. Vida szerez labdát, végigviszi, 64-90!

Vége a harmadik negyednek.

30. perc: Vida Máté közelről, Grebenár zsákja a válasz, McKenzie meg mégegyszer betalál palánk alól. Dudaszóval saját palánk alól gyűrűt ér a szegedi dobás, nem semmi lett volna ha bemegy… 59-90 a negyed vége.

29. perc: McKenzie dobhat ismét büntetőket, második nagyon rossz, 55-84. Vesztergomnál ér véget a sok gyors passz, aztán Fodor Márton labdacsenése után ziccer és szegedi időkérés. Kell is mert az elmúlt két percben csak nyomoztuk a labdát… 55-88.

28. perc: Támadásban rontunk, jön az Olaj. Fodor kavarja meg az egész szegedi védelmet, kiad Grebenárnak, csak kettes, de harmincat ér, 54-84.

27. perc: Drahos két büntetőjével és McKenzie egyik sikeresével 54-78! Vesztergom kétszer, 54-82.

26. perc: 50-76 Budimir kettesével. Fodor Marci két büntetőjével 50-78. Közben itt az est kellemes meglepetése: a Szeged Beton 9-8-ra verte a Vasast a Komjádiban!

25. perc: Száz alatt nem ússzuk meg, úgy tűnik. Mindenesetre most McKenzie szedi össze magát és a labdát, 50-74.

24. perc: Drahos labdát ad el, jön a Szolnok, de időt kérünk. Trepák triplája, 48-74.

szedeak_szolnok_it (31) 23. perc: Most viszont jól tette fel közelről, 48-69! Horváth középtávolit hint, 48-71.

22. perc: Budimir közelről most, Horváth meg távolról, 46-69. McKenzie törne be, büntetődobások, kimaradnak… Nem túl látványos búcsú eddig Brysontól…

21. perc: McKenzie ront kezdés után. Budimir triplája, Rubin két büntetője, majd Drahosé, 46-64!

Ahogyan az várható volt a nagyobb játékerőt képviselő, bajnokesélyes vendégek irányítják a meccset, közel hússzal vezetnek, mezőnyszázalékuk is jobb (46-65), lepattanót kétszer annyit gyűjtöttek (6-13), és kevesebb az eladott labdájuk is (9-5). Mintegy 400 szurkolójuk révén pedig igazán otthon érezhetik magukat. A nézőszám kb. 1300 fő.

Nagyszünet.

20. perc: Dukics közelről, aztán Horváth messziről, 42-61 a félidő.

19. perc: Dukics összeszed egy kóbor lasztit, Tanács középtávolija lejön…. Drahos szépen teszi fel, a lecsorgót Rubin tenné zsákba egy kézzel, de már szabaddobás. Molnár keverget és tör be okosan, 2+1, beszédül a “jutalompont”, 40-55! Vesztergom dobását Clark négy ember között szedi össze. Fodor Marci triplájával 40-58.

18. perc: Horváth és Fodor Márton, 35-55, ez már húsz… Drahos gyorsan dob két büntetőt, 37-55!

17. perc: Drahost triplakísérletestül csapja le Clark. Csak két dobás benn, 33-48. Budimir magabiztosan süllyeszt el egy trojkát, 33-51. Tanács könnyed duplája után 35-51.

16. perc: Dukics közelije aztán szemben Clark távolija, 31-45. Horváth is hint egy hármast, 31-48. De elmentek!

15. perc: Báder ront, Tanács nem, tripla! 29-40! Tanács dob egy hátast egy szolnoki betörés után, sajnos a kosár ér, 29-42.

14. perc: Rubin szépen megy fel a gyűrűre, majd Grebenár szór egy kettest, 26-40. Tanácsé a lepattanó, de sikerül ismét eladni…

13. perc: Trotter középtávolival, aztán eladjuk a labdát, Trotter ismét, finom zsákolás, 24-38. Időt kér Fodor Péter.

szedeak_szolnok_it (18) 12. perc: Rubin közelije, 21-32! Báder-büntetők, majd Drahos kosrara, 24-34.

11. perc: Fodor örül két pontnak, de nem Péter hanem Márton, aztán Drahos szépít, Báder büntetők, 19-32.

Vége az első negyednek.

10. perc: Nyíl triplája lejön, aztán földharc a labdáért, marad nálunk. Trotter csaknem zsákol termete ellenére, 15-24. Rubin zsákol is – termete ellenére! Trepák első pontjai és negyed vége, 17-26

9. perc: Kiss Zsolt is a pályán. Dukics közelije, aztán Clarké, 15-21. Trotter büntetőzik egy fault után, az első jó, a második McKenzie-é.

8. perc: Drahos duplája, Nyilas büntetői, 13-16. Rubin ügyetlenkedik, Trotter megszerzi a labdát, be is dobja a ziccert, fault, pluszegy is benn, 13-19.

7. perc: Clark büntetői, 9-16. Drahos két büntetővel válaszol, miután Horváth triplát ront. Drahos borul fel egy rossz hármas után aztán szolnoki lépéshiba.

6. perc: Clarknak remek bejátszás, benn is a zsákban, 9-14. Fodor Péter időt kér. Egyelőre sok szabálytalansággal tördelt a játék, csak úgy potyognak a büntetők. Báder blokkolja Tanács bejátszási kísérletét. Dukics állt egy hármasba, nem érte el a gyűrűt…

5. perc: Rubin lop labdát, 9-11! Budimir ellen fault, két dobás jön, csak egy benn, 9-12.

4. perc: Drahos szépen játszik be Dukicsnak, 7-7! Horváth dupla, pluszegy is jöhet, rossz, lepattanó övék, 7-11.

3. perc: Clark hármasa most rövid. Rubin tör be és harcol ki két dobást, 5-5! Trotter betörése után szép ziccer, 5-7.

2. perc: Báder Marcit éltetik, dob is két büntetőt a szakadatlan dübörgés közepette. Otthon érezheti magát. 1-2. Clark triplája, 1-5. Dukics büntetői, 3-5!

1. perc: A Szolnok kezd, de Drahos labdát lop, majd fault Dukics ellen, egyik büntetője benn, 1-0!

17.58: Utolsó számolgatás: összesen jelenleg mintegy ezer néző, ebből kb. háromszáz a szolnoki. A hangjuk alapján lehetnének sokkal többen is…

szedeak_szolnok_it (37) 17.55: Bemutatások, külön köszöntik a vendégek népes szurkolótáborát. Külön köszöntés jár Bryson Bruce McKenzie-nek, a Szedeák hórihorgas kaliforniai centerének, aki ma lép pályára utoljára szegedi színekben. Reméljük, búcsúzóul zsákol még párat.

17.50: Megérkeztek a szolnoki ultrák a dobokkal és piros-fekete zászlaikkal is, a vendég nézők száma most már bőven kétszáz felett.

17.40: Mintegy kétszáz szurkoló lehet a vendégszektorban és kb. háromszor ennyi a szemben lévő lelátón akik a hazaiaknak szorítanak. És még bőven érkeznek.

17.30: Sok szeretettel köszöntjük a kosárlabda rajongóit az újszegedi sportcsarnokból ahol máris pályán a csapatok, a Szedeák és a Szolnok legjobbjai. Szép számmal érkeznek a szurkolók is, máris több százan vannak a lelátókon és sok szolnokira is számíthatunk ma este.

Várható kezdőötösök:
Szedeák: Drahos, Rubin, Molnár M., Dukics, McKenzie.
Szolnok: Trotter, Horváth Á., Budimir, Clark, Báder.

Korábban írtuk:

Népes szolnoki szurkolótáborra számíthatunk szombat este, az előzetes híresztelések szerint több száz vendégszurkoló várható. A hangulatra biztosan nem lesz panasz!

“Nincs vesztenivalónk, gátlások nélkül játszhatunk, előfordulhat, hogy összejön egy jó eredmény, bár a Szolnok erősebb és esélyesebb” – olvasható a bb1.hu-n Fodor Péter vezetőedző véleménye. “Az utolsó két meccs támadójátékával elégedettek lehetünk, a védekezésünk hagyott kívánnivalót, az nem olyan, amilyennek szeretném látni, pedig a listavezetőt csak akkor tudjuk megszorongatni, ha a hátsó alakzatunkat stabilizáljuk.”

Pór Péter, a vendégek mestere a Szedeák veszélyes indításaira és távoli bombáira figyelmeztet ugyanitt: “Nincs hiányzónk, mindenki egészséges, a legerősebb összeállításban lépünk pályára. A Szedeák hazai pályán értékes győzelmekkel már többször bizonyította, hogy a tabellán nála előkelőbb helyen álló csapatokat is képes legyőzni. (…) Hazai pályán mindig veszélyes a Szedeák, meg kell akadályoznunk a gyorsindításaikat, mert azok nagyon veszélyesek. Ezen kívül nagyon jó tripladobóik vannak, ezt legutóbb Szombathelyen bizonyították, ahol 18 hármasuk volt.”

Beharangozónk itt olvasható.

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. zsira
  2011. április 4., hétfő, 12:42
  Válaszolok

  Ákos te csökkentet agy képességű! Nem azt mondtam, hogy csaltatok. Jó időben, jó helyen segítették az olajmaffiát. Végén már totál mindegy volt.

 • '>
  6. Ákos
  2011. április 4., hétfő, 12:23
  Válaszolok

  fault arány Szeged:20 Szolnok:25, büntetődobás Szeged:40 Szolnok: 18 felháborító, ilyen gusztustalanul csalni a Szolnok javára!!

 • '>
  5. tabularasa
  2011. április 2., szombat, 21:29
  Válaszolok

  4-es, ezt én sem értem, több támadóhibát is nekünk fújtak, nehezen tartottam magam vissza, hogy ne szóljak be nekik! Ennek valószínű az az oka, hogy a gazdagabb csapatok “premizálják” a bírókat, ami ilyen sima meccsen is feltűnik, hát még szorosabb eredménynél! Csak azt nem értem, hogy akkor az ún. ellenőr mire kapja a gázsit, vagy azt is lefizetik?

 • '>
  4. zsira
  2011. április 2., szombat, 21:07
  Válaszolok

  Nem értem, hogy a szemita-kazár bíróknak mért kell a Szolnok valagát nyalni? Segítség nélkül is lazán nyertek volna. Nem baj srácok menni kell előre!
  THX: MCKENZIE!

 • '>
  3. FG.Peti
  2011. április 2., szombat, 20:31
  Válaszolok

  Ez van! minden esetre szép volt srácok!! így is! HAJRÁ SZEGED HAJRÁ SZEDEÁK TOVÁBBRA IS!!

 • '>
  2. Heindrich
  2011. április 2., szombat, 17:59
  Válaszolok

  Csak az OLAJ!!!

 • '>
  1. FG.Peti
  2011. április 2., szombat, 13:39
  Válaszolok

  HAJRÁ SZEGED HAJRÁ SZEDEÁK!!