Nikovitz Oszkár: Magyarország érdeke Szerbia uniós csatlakozása

Nikovitz Oszkár, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövete a B92 híre szerint kijelentette, hogy Budapestnek érdeke, hogy Szerbia mielőbb bejusson az Európai Unióba.

Szerbia 2011-ben is az EU figyelmének a középpontjában marad, s Magyarország a maga részéről továbbra is azon lesz, hogy az Európai Unió terjedjen ki a Nyugat-Balkán térségére is, hangoztatta a magyar diplomata. Mint ismeretes Magyarország január elsején veszi át az EU elnöki posztját.
A magyar nagykövet szerint az elnöklő ország továbbra is feladatának tekinti, hogy ne engedje meg a bővítés levételét a napirendről vagy a csatlakozási folyamat lassítását. „Továbbra is igyekszünk meggyőzni a bizonytalan országokat, hogy az EU a Balkán nélkül nem teljes” – mondta a belgrádi magyar nagykövet.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. Gépész
  2011. január 2., vasárnap, 17:40
  Válaszolok

  Határok nélkül értem én amikor az országhatárokon való átlépéshez különleges okmányokat-engedélyeket, útlevelet, vízumot, stb kell igénybe venni. A schengeni határok erről szólnak. Amikor gondol egyet az ember és megy Makó felé, aztán továbbhajt Aradra, semmi különösebb előkészület nélkül).
  Az Euró vége azért korántsem olyan egyértelmű! Bonyolultabb lenne most visszaálni a sok országnak a drachmától a lírán át a frankig, mint annó ráállni az Euróra! Márcsak ezért se erőltetik az Euró feladását.
  Amúgy meg nem is áll rosszul! A dollárnál is jobb.
  A legkomolyabb veszélye egy pénznek pedig az elértéktelenedés.

 • '>
  3. Szegediner
  2011. január 2., vasárnap, 11:11
  Válaszolok

  Miféle határok nélküli Európáról beszélsz? Az csak egy duma, hogy megszűnnek a határok, hiszen a nemzetállamok mindig is létezni fognak. (Sőt már látni az EUR végét is, amit törvényszerűen fog követni az EU felbomlása is.)

  A 90 évvel ezelőtti problémák megoldásának első lépcsője a személyi, kultúrális és területi autonómia megvalósulása. Ezzel párhuzamosan Magyarország gazdasági és politikai megerősödése. Utána pedig majdcsak egybe nő, ami egybe tartozik.

 • '>
  2. Gépész
  2011. január 1., szombat, 11:19
  Válaszolok

  Hogyne lenne érdekünk az úniós csatlakozásuk!
  Nekik nem érdekük, csak még nem fogták fel.. 😀
  A mi szempontunkból ugyanis egységes nemzetiségi-nemzeti politikát jól csak határok nélkül lehet csinálni, és ugye 90 éve jól elintézték az országhatárokat mifelénk, ráadásul a revízionista-háborús-visszafoglalós b… ideje már lejárt. Senki nem akar háborúzni, csak az egykettedeszű amerikaiak..
  Szóval nekünk nagyon is jól jött az EU határok nélküli világa! 😛 😛 😛

 • '>
  1. Édes Erdély
  2011. január 1., szombat, 10:44
  Válaszolok

  Szerbia uniós csatlakozása csak azt követően érdeke Magyarországnak, ha ELŐTTE megvalósul a délvidéki magyarok személyes, kultúrális és területi autonómiája.

  Nem eshetünk bele ismét abba a hibába, amit Románia feltétel nélküli EU csatlakozásakor alkalmaztunk.