Szerb belügyminiszter: az Iszlám Állam visszatérő harcosai veszélyt jelenthetnek a Balkánra

2017. július 17., hétfő · Egy hozzászólás

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet soraiban harcoló balkáni fegyveresek veszélyt jelenthetnek származási országukra, ha a harcok lezárulta után hazatérnek – jelentette ki Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter a Vecernje Novosti című belgrádi napilap hétfői beszámolója szerint. Tovább »

Pintér és Stefanović: augusztustól magyar segítséggel védik Szerbia határait (FRISSÍTVE)

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

magyar_szerb_mb_miniszteri_talakozo05_gs

Akár már augusztustól magyar rendőrök segíthetik Szerbia határainak védelmét – ebben egyezett meg a magyar és szerb belügyminiszter. Közös céljuk, hogy az illegális bevándorlókat távol tartsák államaiktól, s csupán a menedékjogra valóban rászorulókat engedjék be.
Tovább »

A balkáni országokból majdnem kilencszázan csatlakoztak az Iszlám Államhoz

2016. március 30., szerda · Hozzászólok

Balkáni országokból, Koszovóból, Bosznia-Hercegovinából, Macedóniából, Szerbiából, Montenegróból és Albániából összesen 877-en csatlakoztak az Iszlám Államhoz (IÁ), hogy a terrorszervezet oldalán vegyenek részt a szíriai és iraki harcokban – hangzott el szerdán Szarajevóban egy dzsihadistákról szóló konferencián. Tovább »

Tovább szigorítanak a migránsok ellenőrzésén a balkáni útvonalon

2016. február 3., szerda · Hozzászólok

Macedónia, valamint a nyugat-balkáni útvonalon fekvő többi ország ezentúl nem engedi be azokat a migránsokat, akiknek nincsenek személyi okmányaik, illetve hamis dokumentumokkal utaznak, függetlenül attól, hogy melyik országból származnak – ebben állapodtak meg Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria rendőrségeinek vezetői szerdán Szkopjéban a macedón Telma Televízió honlapjának beszámolója szerint. Tovább »

A Csongrád megyei gazdaságnak is odavágott az orosz embargó

2015. szeptember 22., kedd · Hozzászólok

tovarisi_konec_euro

Látszólag óriási lehetőségeket tartogat a hazai kkv-k számára az orosz piac – erről, továbbá az Oroszország által elrendelt uniós embargó hatásairól is szó esett a kamara székházában rendezett konferencián. Elhangzott, nem követhetjük el újból azt a hibát, hogy kivonulunk az orosz piacról, inkább keresni kell az új gazdasági lehetőséget. Tovább »

Szegedtől kétszáz kilométerre lobog az Iszlám Állam zászlaja

2015. július 3., péntek · 17 hozzászólás

bosniaTerrorizmus, kegyetlen kivégzések, Iszlám Állam. Bár Szegeden is tömegesen jelennek meg a muszlim migránsok, úgy tűnhet, szerencsére egyelőre nem érinti közelebbről e téma közvetlen lakóhelyünket. Pedig a magyar határtól mintegy száz kilométerre, Szegedtől kettőszázra az Iszlám Állam zászlaja lobog. 2014-ig mintegy 200 fő csatlakozott Bosznia-Hercegovinából az ISIS-hoz vagy arab nevén Da’eeshhez.
Tovább »

Következő oldal »