Szegedi Ifjúsági Napok – SZINesHAJ (SZIN 2009)

2009. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Évente 21 milliós megtakarítás hat megyei iskolában

2009. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

1 Mintegy 300 millió forintból valósul meg jövőre energetikai korszerűsítés összesen hat megyei fenntartású közoktatási intézményben. KEOP-pályázaton nyerte erre a forrás egy részét a Csongrád Megyei Önkormányzat. A fejlesztésről, amely az idei Energia Éve programba illeszkedik a vásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon tanévnyitóján beszélt Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke – adta hírül a Csongrád Megyei Közgyűlés sajtóközleménye.
Tovább »

Ígéretek nyomában – nyoma sincs a műfűnek?

2009. augusztus 31., hétfő · 22 hozzászólás

postaspalya6 A tavalyi hírekkel és ígéretekkel szemben nem épülnek műfüves focipályák Szegeden; belátható időn belül biztosan nem. Bár a tervek szerint már állniuk kellene a kispályás grundoknak öt iskolában és egy játszótéren, de a manapság oly gyakran emlegetett „felelős”, a gazdasági válság itt is közbeszólt.
Tovább »

Kamasztoll a SZIN-ről

2009. augusztus 31., hétfő · 2 hozzászólás

Avagy egy fesztiválnapló húsz alatt

Már a SZIN -1. napján is több százan lehettek a fesztiválozók. 99%-uk velem egy idős, tízen- és huszonéves fiatal. A tömeg nagy része egyből sátrazni ment, és majdnem meg is teltek pillanatok alatt a sátorhelyek. Mi ezt speciel kihagytuk, mivel hiányoztak a szegecsek, amik lebiztosítják a sátrat, valamint a váztartó rudak zsinórjai is elszakadtak. Körbenéztünk a haverokkal, és szinte ugyanolyannak találtuk az egészet, mint egy évvel korábban.
Tovább »

A VMDP elnöke a kisebbségi nemzeti tanácsokról

2009. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

„Én, mint szerbiai állampolgár anélkül, hogy kérném a fölvételemet, rajta vagyok az általános választói névjegyzéken, és szavazhatok a szerbiai parlamenti és helyhatósági választásokon. Ha a nemzeti tanácsokról szóló törvény javaslatába iktatott rendelkezést nézem, csak akkor kerülhetek rá a magyar választók névjegyzékére, ha ezt egy levélben külön kérem az illetékesektől. Ez diszkrimináció!” – vélekedik Ágoston András, a VMDP elnöke a kisebbségi nemzeti tanácsokról szóló törvény javaslatáról, amelyről a tervek szerint hétfőn szavaz a belgrádi képviselőház. Az interjú a Vajdaság Ma hírportálon olvasható. Tovább »

Az Antall-kormány mítosza

2009. augusztus 31., hétfő · 8 hozzászólás

Nemcsak Antall József és az Antall-kormány tevékenysége volt dilettantizmussal terhes, hanem az Antall-ellenes jobboldali ellenzéké is – MDF-en belül s kívül egyaránt.

Tovább »

Tornagyőztesek a Szegedi TE tekései

2009. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Nagyszabású nemzetközi tornát nyert meg Szerbiában a Szegedi TE bajnoki címvédő férfi tekecsapata. Tovább »

Iskolakezdés forgalomtereléssel

2009. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

A szegedi Kossuth Lajos sugárút és Boldogasszony sugárút részleges lezárásai miatt a forgalomszervezők terelőutakat jelöltek ki. A kerülőutak a Szeged elektromos tömegközlekedési fejlesztése nagyprojekt kivitelezési munkái miatt léptek életbe, és várhatóan decemberig érvényesek – tudatja a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.
Tovább »

Még zöldebb a szomszéd SZIN-je – PANORÁMAKÉPPEL

2009. augusztus 31., hétfő · 2 hozzászólás

egymozdulat1 “Nem érdekel különösebben a környezetvédelem, de önszántamból nem szemetelek” – kis SZIN-en tett körtúránkban ez volt a legközömbösebb mondat az ökotudatos fesztiválon, mely elnyerte a zöld fesztivál díjat is. Úgy tűnik, a fiatalok valóban megnyerhetők a jó ügynek, csak tudni kell megszólítani őket, erre pedig több stand vállalkozott.
Tovább »

Kedd: Nyerjen halászlevet!

2009. augusztus 31., hétfő · Egy hozzászólás

Ajándék halászlevet nyerhetnek a sorsoláson résztvevő szerencsés látogatók, akik megnézik a halfesztiválhoz kapcsolódó, régi és különleges szegedi szakácskönyvekből rendezett kamarakiállítást a Somogyiban, vagy ellátogatnak a könyvtár virtuális kiállítására, és helyes válaszokat adnak a feltett kérdésekre. A Közéleti Kávéházban a vegyipari középiskola 60. éves évfordulójára emlékeznek, és természetesen kedden is moziba invitáljuk a filmművészet kedvelőit.
Tovább »

Következő oldal »